სპორტი
საზოგადოება
მეცნიერება

26

აპრილი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

კვირა, მთვარის ოცდამეცხრე დღე დაიწყება 05:27-ზე; ხოლო მთვარის პირველი დღე 23:30-ზე, მთვარე 11:16-ზე ესტუმრება კუროს საკმაოდ რთული დღეა. არ დაიწყოთ ახალი საქმეები. მოერიდეთ ფინანსურ ოპერაციებს, ყოველგვარ ვაჭრობასა და სასამართლო საქმეს. სხვა დღისთვის გადადეთ უფროსთან შეხვედრა და საქმეებზე საუბარს. არ გირჩევთ მგზავრობას, საქმეების გარჩევას. მეტად დაისვენეთ. კარგია მსუბუქი ვარჯიში. დღეს ქორწინება დაუშვებელია. განქორწინების მიზეზი ერთ-ერთი მეუღლის ღალატი ან ტყუილი გახდება. სასურველია ამ დღეს დაიცვათ მარხვა. ნებადართულია რძის პროდუქტები. ხორცი არა. დაგეგმეთ ახალი საქმეები, მაგრამ მათი დაწყებისგან თავი შეიკავეთ. მოერიდეთ ყველა მნიშვნელოვან საქმეს, გადაწყვეტილებას. კონფლიქტისგან თავი შეიკავეთ. დღეს ადამიანი მეტად მგრძნობიარეა საკვების მიმართ. ნუ გადატვირთავ კუჭს, მაგრამ ნურც იშიმშილებთ. მიიღეთ ჯანსაღი საკვები.
მსოფლიო
სამართალი
პოლიტიკა
სამხედრო
მოზაიკა
კულტურა/შოუბიზნესი
Faceამბები
კონფლიქტები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
სიახლე Gemrielia.ge-ზე, რომელიც ყველა დიასახლისს დააინტერესებს
სიახლე Gemrielia.ge-ზე, რომელიც ყველა დიასახლისს დააინტერესებს

თა­ნა­მედ­რო­ვე ტექ­ნო­ლო­გი­ე­ბის დახ­მა­რე­ბით გზა "გა­ზ­ქუ­რი­დან კუ­ჭამ­დე“ გა­ფარ­თოვ­და და გახ­და გზა „ეკ­რა­ნი­დან კუ­ჭამ­დე“. სა­ზო­გა­დო­ე­ბის ნა­წი­ლი ამ ფაქტს უარ­ყო­ფი­თად აფა­სებს და უბ­რა­ლოდ სო­ცი­ა­ლუ­რი მე­დი­ით შე­პყრო­ბი­ლო­ბას მი­ა­წერს. თუმ­ცა, ეს მო­ნე­ტის ერთი მხა­რეა.

სო­ცი­ა­ლუ­რი მე­დი­ის როლი კუ­ლი­ნა­რი­ის გან­ვი­თა­რე­ბა­ში 2000 წლი­დან იწყე­ბა. ამ პე­რი­ო­დი­დან სტარტს იღებს უამ­რა­ვი ინ­ტერ­ნეტ გა­მო­ცე­მა, პორ­ტა­ლი თუ ფო­რუ­მი, სა­დაც ადა­მი­ა­ნე­ბი უზი­ა­რე­ბენ ერ­თმა­ნეთს რე­ცეპ­ტებს და კუ­ლი­ნა­რი­ულ ხრი­კებს. ინ­ფორ­მა­ცი­ის გაც­ვლა არ არის ერ­თა­დერ­თი სარ­გე­ბე­ლი, რაც თა­ნა­მედ­რო­ვე ტექ­ნო­ლო­გი­ებ­მა მო­უ­ტა­ნეს კუ­ლი­ნა­რი­ას - ადა­მი­ა­ნებ­მა შეძ­ლეს, კერ­ძე­ბის მომ­ზა­დე­ბა ხე­ლოვ­ნე­ბად ექ­ცი­ათ.

უნდა აღი­ნიშ­ნოს, რომ კუ­ლი­ნა­რი­უ­ლი მე­დია სა­ქარ­თვე­ლო­შიც დიდი ხა­ნია გა­აქ­ტი­ურ­და, აქ ვხვდე­ბით უამ­რავ ინ­ტერ­ნეტ თუ ბეჭ­დურ ჟურ­ნა­ლებს. რა თქმა უნდა, ეს სა­ა­მა­ყო ფაქ­ტია, თუმ­ცა, რო­გორც მო­გეხ­სე­ნე­ბათ, რა­ო­დე­ნო­ბა ხა­რისხს არ ნიშ­ნავს. რო­დე­საც ადა­მი­ა­ნი კუ­ლი­ნა­რი­ულ სა­იტს ეძებს, იმე­დი აქვს, რომ იპო­ვის სა­ინ­ტე­რე­სო რე­ცეპტს ან კუ­ლი­ნა­რი­უ­ლი ში­ნა­არ­სის ინ­ფორ­მა­ცი­ას, რო­მე­ლიც იქ­ნე­ბა მარ­ტი­ვი და გა­მო­ყე­ნე­ბა­დი.

რა თქმა უნდა, კუ­ლი­ნა­რი­ულ ჟურ­ნალ­თა შო­რის არი­ან ისე­თე­ბიც, რომ­ლებ­მაც , სრუ­ლი­ად სა­მარ­თლი­ა­ნად , შექ­მნის დღი­დან­ვე და­იმ­სა­ხუ­რეს მკი­თხვე­ლის ნდო­ბა. სწო­რედ ასე­თია ჟურ­ნა­ლი "გემ­რი­ე­ლია“. თა­ვი­დან "გემ­რი­ე­ლია“ მხო­ლოდ ბეჭ­დუ­რი სა­ხით გა­მო­დი­ო­და, სა­დაც სა­ინ­ტე­რე­სო რე­ცეპ­ტე­ბი­სა და კუ­ლი­ნა­რი­უ­ლი სტა­ტი­ე­ბის წა­კი­თხვა და შე­ნახ­ვა იყო შე­საძ­ლე­ბე­ლი, თუმ­ცა ის მა­ლე­ვე გან­ვი­თარ­და და შე­იქ­მნა სა­ი­ტი Gemrielia.ge, სა­დაც ნე­ბის­მი­ერ თქვენ­განს შე­უძ­ლია, მი­ი­ღოს სა­ჭი­რო ინ­ფორ­მა­ცია , თა­ნაც სრუ­ლი­ად უფა­სოდ. სა­ი­ტის უნი­კა­ლუ­რო­ბა სი­მარ­ტი­ვე­შია - აქ შე­გიძ­ლი­ათ, რუ­კის მეშ­ვე­ო­ბით მო­ძებ­ნოთ სა­ქარ­თვე­ლოს ის კუ­თხე, რომ­ლის სამ­ზა­რე­უ­ლო­საც გინ­დათ, რომ გა­ეც­ნოთ.

Gemrielia.ge გაძ­ლევთ სა­შუ­ა­ლე­ბას, გა­ი­გოთ მეტი ნე­ბის­მი­ე­რი ქვეყ­ნის სამ­ზა­რე­უ­ლოს შე­სა­ხებ, თა­ნაც კერ­ძე­ბის დიდი არ­ჩე­ვა­ნით - იმე­რუ­ლი ფხა­ლი­დან და­წყე­ბუ­ლი, ეს­პა­ნურ გას­პა­ჩო­თი დამ­თავ­რე­ბუ­ლი. გა­ნაგ­რძეთ კი­თხვა

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
მსოფლიო ლიდერები, სამეფო ოჯახი და ათასობით ადამიანი ვატიკანში - კადრები რომის პაპის დაკრძალვის ცერემონიიდან

სიახლე Gemrielia.ge-ზე, რომელიც ყველა დიასახლისს დააინტერესებს

სიახლე Gemrielia.ge-ზე, რომელიც ყველა დიასახლისს დააინტერესებს

თანამედროვე ტექნოლოგიების დახმარებით გზა "გაზქურიდან კუჭამდე“ გაფართოვდა და გახდა გზა „ეკრანიდან კუჭამდე“. საზოგადოების ნაწილი ამ ფაქტს უარყოფითად აფასებს და უბრალოდ სოციალური მედიით შეპყრობილობას მიაწერს. თუმცა, ეს მონეტის ერთი მხარეა.

სოციალური მედიის როლი კულინარიის განვითარებაში 2000 წლიდან იწყება. ამ პერიოდიდან სტარტს იღებს უამრავი ინტერნეტ გამოცემა, პორტალი თუ ფორუმი, სადაც ადამიანები უზიარებენ ერთმანეთს რეცეპტებს და კულინარიულ ხრიკებს. ინფორმაციის გაცვლა არ არის ერთადერთი სარგებელი, რაც თანამედროვე ტექნოლოგიებმა მოუტანეს კულინარიას - ადამიანებმა შეძლეს, კერძების მომზადება ხელოვნებად ექციათ.

უნდა აღინიშნოს, რომ კულინარიული მედია საქართველოშიც დიდი ხანია გააქტიურდა, აქ ვხვდებით უამრავ ინტერნეტ თუ ბეჭდურ ჟურნალებს. რა თქმა უნდა, ეს საამაყო ფაქტია, თუმცა, როგორც მოგეხსენებათ, რაოდენობა ხარისხს არ ნიშნავს. როდესაც ადამიანი კულინარიულ საიტს ეძებს, იმედი აქვს, რომ იპოვის საინტერესო რეცეპტს ან კულინარიული შინაარსის ინფორმაციას, რომელიც იქნება მარტივი და გამოყენებადი.

რა თქმა უნდა, კულინარიულ ჟურნალთა შორის არიან ისეთებიც, რომლებმაც , სრულიად სამართლიანად , შექმნის დღიდანვე დაიმსახურეს მკითხველის ნდობა. სწორედ ასეთია ჟურნალი "გემრიელია“. თავიდან "გემრიელია“ მხოლოდ ბეჭდური სახით გამოდიოდა, სადაც საინტერესო რეცეპტებისა და კულინარიული სტატიების წაკითხვა და შენახვა იყო შესაძლებელი, თუმცა ის მალევე განვითარდა და შეიქმნა საიტი Gemrielia.ge, სადაც ნებისმიერ თქვენგანს შეუძლია, მიიღოს საჭირო ინფორმაცია , თანაც სრულიად უფასოდ. საიტის უნიკალურობა სიმარტივეშია - აქ შეგიძლიათ, რუკის მეშვეობით მოძებნოთ საქართველოს ის კუთხე, რომლის სამზარეულოსაც გინდათ, რომ გაეცნოთ.

Gemrielia.ge გაძლევთ საშუალებას, გაიგოთ მეტი ნებისმიერი ქვეყნის სამზარეულოს შესახებ, თანაც კერძების დიდი არჩევანით - იმერული ფხალიდან დაწყებული, ესპანურ გასპაჩოთი დამთავრებული. განაგრძეთ კითხვა

აზერბაიჯანის ტურიზმის საბჭო თბილისში ვიზიტორთა ცენტრ „Azerbaijan.Travel”-ს ხსნის

“დანკინში“ WOLT – ით შეკვეთისას Pickup სერვისი დაიწყო

როგორ მზადდება სახის მოვლის საშუალებები ლოკოკინისგან და რა განსაკუთრებულ თვისებებს შეიცავს ისინი