მწიფე და გემრიელი საზამთროს არჩევა ადვილი არ არის. გარეგნულად ყველა უნაკლო ჩანს. როგორ უნდა ამოვიცნოთ ხარისხიანი და გემრიელი ნაყოფი. გთავაზობთ 8 რჩევას, რომელიც ამაში დაგეხმარებათ.
1. ნაყოფი საშუალო ან დიდი ზომის შეარჩიეთ. პატარა საზამთრო იშვიათად არის სრულფასოვანი და გემრიელი
2. მკვეთრი ხაზები უნდა ჰქონდეს
3. ყუნწი ხმელი უნდა იყოს. მწვანე ყუნწი უმწიფრობის ნიშანია. თუ ყუნწი მოჭრილია, ესე იგი ამის დაფარვას ცდილობდნენ
4. ხელის მოჭერისას ჭრაჭუნის და გაბზარვის ხმას უნდა გამოსცემდეს განაგრძეთ კითხვა