მსახიობმა კახა ახვლედიანმა ცოტა ხნის წინ ახალი პროფესია შეითავსა. "მაესტროს" დილის ეთერში კულინარიულ ბლოკს უძღვება და ყოველ დილით ახალ-ახალი კერძების რეცეპტებით ანებივრებს მაყურებელს. კახა დღეს ჩვენი სტუმარია. მან "რეიტინგის" მკითხველისთვის საუკეთესო დესერტის მომზადების წესიც გაიმეტა.
- გურმანი თუ ხარ და რაში გამოიხატება შენი გურმანობა?
- გურმანი ვარ. განსაკუთრებით მიყვარს ტკბილი და სასუსნავები. ვერასდროს ვერ დავიცავ დიეტას.
- მხოლოდ გემრიელი კვება გიყვარს თუ კერძების მომზადებაც გამოგდის?
- მაგრად ვწვავ კვერცხს (იცინის). არა, არ მეხერხება... თუმცა მას მერე, რაც სამზა-რეულოს რუბრიკა მიმყავს, რაღაცები დავამუღამე.
- რომელია შენი საყვარელი კერძი?
- გურმანისთვის არ არსებობს ერთი საყვარელი კერძი.
- გახსოვს, პირველად რა კერძი მოამზადე?
- კი, როგორ არა. კარტოფილის შეწვა ვცადე და დავწვი ყველაფერი. ტაფაც გავაფუჭე.
- რომელი პროდუქტი გიყვარს და რომელს არ ჭამ არასდროს?
- თითქმის ყველაფერი მიყვარს. ვერ ვჭამ მოლუსკებს, ლოკოკინებს და მსგავს ეგზოტიკურ რაღაცებს.
- ვინ ზრუნავს შენს გამოკვებაზე, ვინ გიმზადებს გემრიელ კერძებს?
- გემრიელობებს დედა მიმზადებს.
- თუ სახლში არავინაა და კერძიც არ არის მზად, ვერ მოახერხებ რაიმეს მომზადებას?
- კი, მოვახერხებ. თუ არის სახლში ინგრედიენტები, რაღაცას გავაკეთებ, მაგრამ ხანდახან მეზარება და დედას ველოდები.
- კერძი თუ გამოგიგონებია? გაგვანდე ჩვენც...
- კი, ერთხელ გამოვიგონე. შემწვარ კარტოფილს მოვასხი ათქვეფილი კვერცხი, შემდეგ მოვაყარე დაჭრილი ძეხვი, გახეხილი ყველი და დაბალ ცეცხლზე გავაჩერე 2 წუთით. ძმაკაცები ვიყავით მარტო სახლში. მე მომეწონა. იმათ დამცინეს, რა თქმა უნდა (იცინის), ეს რა არისო.
იხილეთ სტატიის სრული ვერსია