ლეღვის ჩირი ცნობილია თავისი სასარგებლო, სამკურნალო თვისებებით და ამასთანავე ძალიან გემრიელია.
ჩირში შემავალი ეთერზეთები ხელს უშლის სისხლის შედედებას. თუ მსგავსი პრობლემა გაწუხებთ, მიიღეთ დღეში 1 ცალი ლეღვის ჩირი.
ჩირი ხელს უწყობს ტვინის მუშაობას, ამიტომ თუ თქვენი სამუშაო ინტელექტუალურად დატვირთული და შემოქმედებითია, აუცილებლად ჩართეთ თქვენს რაციონში.
მაღალი ტემპერატურის, ანგინის, პირის ღრუსა და ყელის ინფექციების, ბრონქიტის დროს 1-2 ცალი ჩირი დაჭერით, დაასხით 2 ჭიქა მდუღარე წყალი, ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 10 წუთი, გააგრიელთ, გაწურეთ და დღეში 4-ჯერ მიიღეთ.