პოლიტიკა
მსოფლიო

22

აპრილი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

სამშაბათი, მთვარის ოცდამეოთხე დღე დაიწყება 04:49-ზე, მთვარე მერწყულშია დღეს კარგია ახალი, მნიშვნელოვანი საქმეების დაწყება. ფინანსური საკითხების მოგვარება, ვაჭრობა. მოერიდეთ კამათს, საქმეების გარჩევას. არ გირჩევთ მგზავრობას, საცხოვრებელი მისამართის შეცვლას. სარგებელს მოგიტანთ კოლექტიური სამუშაო, მაგრამ კოლეგების მიმართ ირონიის, ცინიზმის გამოვლენას არ გირჩევთ. მოერიდეთ ალკოჰოლსა და სიგარეტს. გადადეთ ოპერაციები სახსრებზე, ბრმა ნაწლავზე, პროცედურები ფეხებზე, ნერვულ სისტემაზე. კარგი დღეა დასვენებისთვის, შიმშილისთვის. მოერიდეთ ალკოჰოლურ სასმელს.
სპორტი
კულტურა/შოუბიზნესი
მეცნიერება
სამხედრო
წიგნები
Faceამბები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
არ მიირთვათ ეს! აკრძალული პროდუქტების სია
არ მიირთვათ ეს! აკრძალული პროდუქტების სია

ერთ-ერ­თმა რუ­სულ­მა პორ­ტალ­მა გა­მო­აქ­ვეყ­ნა იმ მავ­ნე პრო­დუქ­ტე­ბის სია, რო­მელ­თა გა­მო­ყე­ნე­ბაც კა­ტე­გო­რი­უ­ლად იკ­რძა­ლე­ბა და რომ­ლე­ბიც ძა­ლი­ან სა­ში­შია ჯან­მრთე­ლო­ბის­თვის.

ინ­ტერ­ნეტ­მომ­ხმა­რე­ბე­ლი კი აღ­შფო­თე­ბუ­ლი კი­თხუ­ლობს ამას და უჩ­ნდე­ბა კი­თხვა, დარ­ჩა რამე, რისი ჭა­მაც შე­იძ­ლე­ბა?

მაშ ასე, მავ­ნე­ბე­ლი პრო­დუქ­ტე­ბის სია ასე გა­მო­ი­ყუ­რე­ბა:

არ შე­იძ­ლე­ბა იმ პრო­დუქ­ტე­ბის მი­ღე­ბა, რომ­ლებ­შიც და­მა­ტე­ბუ­ლია E-621 (გლუ­ტა­მა­ტის ნატ­რი­უ­მი). აი­ღეთ პრო­დუქ­ტი და შე­ფუთ­ვა­ზე წა­ი­კი­თხეთ, თუ მი­თი­თე­ბუ­ლი აქვს გლუ­ტა­მა­ტის ნატ­რი­უ­მი, ნუ შე­ი­ძენთ მას სა­ერ­თოდ. ეს გახ­ლავთ გე­მოს გა­მაძ­ლი­ე­რე­ბე­ლი და მას ყვე­ლა­ზე მო­უ­ლოდ­ნელ პრო­დუქ­ტებ­შიც ამა­ტე­ბენ, რათა მას­ზე, ასე ვთქვათ, "შეს­ვან" მომ­ხმა­რე­ბე­ლი. ასე რომ, ყუ­რა­დღე­ბით იყა­ვით!

შაქ­რის შემ­ცვლე­ლე­ბი

მი­უ­ხე­და­ვად იმი­სა, რომ ბევ­რი შაქ­რის შემ­ცვლე­ლი არ შე­ი­ცავს კა­ლო­რი­ებს და ის ძა­ლი­ან ეკო­ნო­მი­უ­რია (ერთი კონ­ტე­ი­ნე­რი 6-12 კგ შა­ქარს უდ­რის), მას ბრმად ნუ ენ­დო­ბით. აღ­მოჩ­ნდა, რომ ტკბი­ლის გე­მოს შეგ­რძნე­ბი­სას ჩვე­ნი საჭ­მლის გა­და­მა­მუ­შა­ვე­ბე­ლი სის­ტე­მა ფიქ­რობს, რომ მი­ი­ღებს ნახ­შირ­წყლე­ბის ულუ­ფა­საც, თუმ­ცა მას ვერ იღებს. ამ "ტყუ­ი­ლის" შე­დე­გად ნე­ბის­მი­ე­რი ნახ­შირ­წყლე­ბი, რომ­ლე­ბიც ორ­გა­ნიზ­მში ხვდე­ბა 24 სა­ა­თის გან­მავ­ლო­ბა­ში, შიმ­ში­ლის ძლი­ერ გრძნო­ბას იწ­ვევს. ამი­ტო­მაც ნუ გა­მო­ი­ყე­ნებთ შაქ­რის შემ­ცვლე­ლებს.

ტრანს-ცხი­მე­ბი

არა­ვი­თარ შემ­თხვე­ვა­ში არ შე­იძ­ლე­ბა 72,5%-იანი სპრე­დის მი­ღე­ბა. ეს გახ­ლავთ და­ბა­ლი ხა­რის­ხის ცხი­მი, რო­მე­ლიც გა­ჯე­რე­ბუ­ლია წყალ­ბა­დით.

ნაკ­ლებ­მა­რი­ლი­ა­ნი ქა­შა­ყი პლას­ტი­კა­ტის შე­ფუთ­ვა­ში

ნაკ­ლებ­მა­რი­ლი­ა­ნი ქა­შა­ყი მხო­ლოდ ზეთ­ში ინა­ხე­ბა და არა­ნა­ი­რად ძმარ­სა თუ ღვი­ნო­ში. თუ ქა­შა­ყი ზე­თის გა­რე­შეა, ესე იგი, მას­ში უროტ­რო­პი­ნია და­მა­ტე­ბუ­ლი.

ნაკ­ლებ­მა­რი­ლი­ა­ნი წი­თე­ლი ხი­ზი­ლა­ლა

პრინ­ცი­პი იგი­ვეა. წი­თე­ლი ხი­ზი­ლა­ლა დიდ­ხანს არ ინა­ხე­ბა, მხო­ლოდ გა­ყი­ნუ­ლი სა­ხით ან ძა­ლი­ან და­მა­რი­ლე­ბუ­ლი ძლებს ის დიდ­ხანს. თუ ნაკ­ლებ­მა­რი­ლი­ა­ნი ხი­ზი­ლა­ლა შეგ­ხვდათ, იცო­დეთ, რომ მას­ში და­მა­ტე­ბუ­ლია ან უროტ­რო­პი­ნი, ან ლი­მონმჟა­ვა.

გენ­მო­დი­ფი­ცი­რე­ბუ­ლი პრო­დუქ­ტე­ბი:

1. არა­ქი­სი. შე­ი­ცავს ძა­ლი­ან სა­შიშ, მომ­წამ­ლავ ნივ­თი­ე­რე­ბას. არა­ქისს მწე­რე­ბიც კი არ ჭა­მენ.

2. და­კონ­სერ­ვე­ბუ­ლი მწვა­ნე ბარ­და.

3. და­კონ­სერ­ვე­ბუ­ლი სი­მინ­დი.

4. უცხო­ე­თი­დან შე­მო­ტა­ნი­ლი კარ­ტო­ფი­ლი.

5. კი­ბორჩხა­ლის ჩხი­რე­ბი (მას­ში კი­ბორჩხა­ლის ესენ­ცი­აა შე­რე­უ­ლი სო­ი­ოს­თან).

6. კა­კაო.

სი­მინ­დის ბურ­ბუ­შე­ლა და მი­უს­ლე­ბი შაქ­რით

თუ გა­და­წყვი­ტეთ სი­მინ­დის ბურ­ბუ­შე­ლას და მი­უს­ლის ყიდ­ვა, შე­ი­ძი­ნეთ არატ­კბი­ლი, რად­გან შა­ქა­რი მათ წარ­მო­ე­ბა­ში არ გა­მო­ი­ყე­ნე­ბა. შა­ქა­რი 140 გრა­დუს ტემ­პე­რა­ტუ­რა­ზე იწ­ვის. ამი­ტო­მაც მათი დამ­ზა­დე­ბი­სას გა­მო­ი­ყე­ნე­ბა შაქ­რის შემ­ცვლე­ლე­ბი, ამ შემ­თხვე­ვა­ში ციკ­ლო­მა­ტი.

ფა­ფე­ბი და ბურ­ღუ­ლი არო­მა­ტი­ზა­ტო­რე­ბით, სა­ღე­ბა­ვი და ქი­მი­უ­რი ნივ­თი­ე­რე­ბე­ბით, რომ­ლებ­საც სუნი და გემო ნამ­დვი­ლი მსხლის, მარ­წყვის, ბა­ნა­ნი­სა და ა.შ. აქვს, სი­ნამ­დვი­ლე­ში ისი­ნი ხე­ლოვ­ნუ­რია და ნა­ტუ­რა­ლურ­თან ახ­ლო­საც არ არის.

შა­ქარ­ყი­ნუ­ლი, კო­წა­ხუ­რის კან­ფე­ტე­ბი

ამ კან­ფე­ტებ­ში იმ­დე­ნად ძლი­ე­რი ქი­მი­უ­რი ესენ­ცია გა­მო­ი­ყე­ნე­ბა, რომ თუ თქვენ ოდ­ნავ დას­ვე­ლე­ბულ კან­ფეტს სუფ­რა­ზე და­დებთ და ცოტა ხანს ასე გა­ა­ჩე­რებთ, ნა­ხავთ, რომ ის გახ­ვრეტს ქსო­ვილს. წარ­მო­იდ­გი­ნეთ, რა ემარ­თე­ბა თქვენს ორ­გა­ნიზმს, როცა მას ჭამთ.

მარ­მე­ლა­დი

დღე­ვან­დელ მარ­მე­ლადს არა­ფე­რი აქვს სა­ერ­თო საბ­ჭო­თა კავ­ში­რის დრო­ინ­დელ ტკბი­ლე­ულ­თან. ეს ქი­მი­უ­რი წარ­მო­ე­ბის სა­ოც­რე­ბაა და ძა­ლი­ან სა­ში­შიიხი­ლეთ ვრცლად

არ მიირთვათ ეს! აკრძალული პროდუქტების სია

არ მიირთვათ ეს! აკრძალული პროდუქტების სია

ერთ-ერთმა რუსულმა პორტალმა გამოაქვეყნა იმ მავნე პროდუქტების სია, რომელთა გამოყენებაც კატეგორიულად იკრძალება და რომლებიც ძალიან საშიშია ჯანმრთელობისთვის.

ინტერნეტმომხმარებელი კი აღშფოთებული კითხულობს ამას და უჩნდება კითხვა, დარჩა რამე, რისი ჭამაც შეიძლება?

მაშ ასე, მავნებელი პროდუქტების სია ასე გამოიყურება:

არ შეიძლება იმ პროდუქტების მიღება, რომლებშიც დამატებულია E-621 (გლუტამატის ნატრიუმი). აიღეთ პროდუქტი და შეფუთვაზე წაიკითხეთ, თუ მითითებული აქვს გლუტამატის ნატრიუმი, ნუ შეიძენთ მას საერთოდ. ეს გახლავთ გემოს გამაძლიერებელი და მას ყველაზე მოულოდნელ პროდუქტებშიც ამატებენ, რათა მასზე, ასე ვთქვათ, "შესვან" მომხმარებელი. ასე რომ, ყურადღებით იყავით!

შაქრის შემცვლელები

მიუხედავად იმისა, რომ ბევრი შაქრის შემცვლელი არ შეიცავს კალორიებს და ის ძალიან ეკონომიურია (ერთი კონტეინერი 6-12 კგ შაქარს უდრის), მას ბრმად ნუ ენდობით. აღმოჩნდა, რომ ტკბილის გემოს შეგრძნებისას ჩვენი საჭმლის გადამამუშავებელი სისტემა ფიქრობს, რომ მიიღებს ნახშირწყლების ულუფასაც, თუმცა მას ვერ იღებს. ამ "ტყუილის" შედეგად ნებისმიერი ნახშირწყლები, რომლებიც ორგანიზმში ხვდება 24 საათის განმავლობაში, შიმშილის ძლიერ გრძნობას იწვევს. ამიტომაც ნუ გამოიყენებთ შაქრის შემცვლელებს.

ტრანს-ცხიმები

არავითარ შემთხვევაში არ შეიძლება 72,5%-იანი სპრედის მიღება. ეს გახლავთ დაბალი ხარისხის ცხიმი, რომელიც გაჯერებულია წყალბადით.

ნაკლებმარილიანი ქაშაყი პლასტიკატის შეფუთვაში

ნაკლებმარილიანი ქაშაყი მხოლოდ ზეთში ინახება და არანაირად ძმარსა თუ ღვინოში. თუ ქაშაყი ზეთის გარეშეა, ესე იგი, მასში უროტროპინია დამატებული.

ნაკლებმარილიანი წითელი ხიზილალა

პრინციპი იგივეა. წითელი ხიზილალა დიდხანს არ ინახება, მხოლოდ გაყინული სახით ან ძალიან დამარილებული ძლებს ის დიდხანს. თუ ნაკლებმარილიანი ხიზილალა შეგხვდათ, იცოდეთ, რომ მასში დამატებულია ან უროტროპინი, ან ლიმონმჟავა.

გენმოდიფიცირებული პროდუქტები:

1. არაქისი. შეიცავს ძალიან საშიშ, მომწამლავ ნივთიერებას. არაქისს მწერებიც კი არ ჭამენ.

2. დაკონსერვებული მწვანე ბარდა.

3. დაკონსერვებული სიმინდი.

4. უცხოეთიდან შემოტანილი კარტოფილი.

5. კიბორჩხალის ჩხირები (მასში კიბორჩხალის ესენციაა შერეული სოიოსთან).

6. კაკაო.

სიმინდის ბურბუშელა და მიუსლები შაქრით

თუ გადაწყვიტეთ სიმინდის ბურბუშელას და მიუსლის ყიდვა, შეიძინეთ არატკბილი, რადგან შაქარი მათ წარმოებაში არ გამოიყენება. შაქარი 140 გრადუს ტემპერატურაზე იწვის. ამიტომაც მათი დამზადებისას გამოიყენება შაქრის შემცვლელები, ამ შემთხვევაში ციკლომატი.

ფაფები და ბურღული არომატიზატორებით, საღებავი და ქიმიური ნივთიერებებით, რომლებსაც სუნი და გემო ნამდვილი მსხლის, მარწყვის, ბანანისა და ა.შ. აქვს, სინამდვილეში ისინი ხელოვნურია და ნატურალურთან ახლოსაც არ არის.

შაქარყინული, კოწახურის კანფეტები

ამ კანფეტებში იმდენად ძლიერი ქიმიური ესენცია გამოიყენება, რომ თუ თქვენ ოდნავ დასველებულ კანფეტს სუფრაზე დადებთ და ცოტა ხანს ასე გააჩერებთ, ნახავთ, რომ ის გახვრეტს ქსოვილს. წარმოიდგინეთ, რა ემართება თქვენს ორგანიზმს, როცა მას ჭამთ.

მარმელადი

დღევანდელ მარმელადს არაფერი აქვს საერთო საბჭოთა კავშირის დროინდელ ტკბილეულთან. ეს ქიმიური წარმოების საოცრებაა და ძალიან საშიში იხილეთ ვრცლად

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს