როცა რაიმე გემრიელი სასმელი მოგინდებათ, გაიხსენეთ ჩვენი ბავშვობის დესერტი - გემრიელი გოგლი-მოგლი! ის უამრავ ქვეყანაშია პოპულარული და არა მხოლოდ გემოს გამო - გოგლი - მოგლი სამკურნალო სასმელია.
როგორც ვიცით, გოგლი-მოგლი უმი კვერცხის გულით და შაქრით მზადდება. თუმცა, მსოფლიოში მისი სხვა, უფრო მრავალფეროვანი რეცეპტებიც არსებობს. მას ამატებენ ვანილს, რძეს, კაკაოს, ალკოჰოლს, თაფლს, ხილის წვენებს ან პიურეს...
გოგლი-მოგლი ძალიან სასარგებლო სასმელია. უმი კვერცხი ერთადერთი პროდუქტია, რომელსაც ორგანიზმი თითქმის მთლიანად შეითვისებს. ის მდიდარია ვიტამინებით, მიკროელემენტებით, ამინომჟავებით. კლასიკური გოგლი-მოგლი სასარგებლოა გაციებისა და ყელის ტკივილის დროს. მას თვით ექიმი აიბოლიტი უმზადებდა თავის პაციენტებს :) თუ ანგინის დროს ბავშვი წამლებზე უარს ამბობს, შეგვიძლია ამ გემრიელი სასმლით ვუმკურნალოთ. თუმცა უნდა გავითვალისწინოთ კვერცხზე ალერგიულობა და რაც მთავარია - კვერცხი ახალი და საღი უნდა იყოს, თუ ნაჭუჭს ბზარები აქვს ან შიგთავსს შემღვრეული ფერი - ნუ გამოვიყენებთ!