ბაზარზე უამრავი სახეობის ყველი გვხვდება და ყოველი მათგანი ერთმანეთისგან განსხვავდება გემოსა და თვისებების მიხედვით. რომელი მათგანი რაში უნდა გამოვიყენოთ? ამისთვის წაიკითხეთ ჩვენი სტატია.
ზემოდან მოსაყრელად
იმისათვის რომ ღუმელში მომზადებულ კერძებს ზემოდან ოქროსფერი, წელვადი ქერქი გაუჩნდეს, ისეთი ყველი უნდა გამოვიყენოთ, რომელიც ადვილად დნება, მაგალითად - მოცარელა, სულგუნი. მაგარი სახეობის ყველებიდან უმჯობესია შვეიცარული გრუიერი და მისი მსგავსი ყველი, თუმცა გამოყენებამდე უნდა გავხეხოთ. ასეთი ყველი ღუმელის შემდეგ უფრო ხრაშუნა ხდება. ჩედარი და თხის ყველი იდეალურია ტოსტებზე გადასასმელად.
გულსართისთვის
რბილი სახეობის ყველი შეგვიძლია დავჭრათ და ცომში გადავახვიოთ, ბოსტნეულთან ერთად მოვამზადოთ ღუმელში ან ამოვავსოთ დიდი ზომის მაკარონები. ისეთი კერძებისთვის, როგორიცაა ყველიანი კროკეტები, შეგვიძლია გამოვიყენოთ მოცარელა ან მისი მსგავსი ყველი, რომელიც კარგად დნება და იწელება, ასევე ბრი. კიშისთვის იდეალურია ემენტალი, გრუიერი, მეტი პიკანტურობისთვის კი ე.წ. ლურჯი ანუ ობიანი ყველი.