პოლიტიკა
მოზაიკა

25

აპრილი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

პარასკევი, მთვარის ოცდამეშვიდე დღე დაიწყება 05:13-ზე, მთვარე 11:20-ზე ესტუმრება ვერძს კარგი დღეა ახალი საქმეების დასაწყებად. შანსი მოგეცემათ მოაგვაროთ ძველი პრობლემები. კარგი დღეა ბიზნესისა და სავაჭრო საქმეებისთვის; უფროს თაობასთან ურთიერთობისთვის. მათგან რჩევის მიღება. ურთიერთობის, საქმეების გარჩევას არ გირჩევთ. კარგი დღეა საქმიანობის, სამუშაო ადგილის შესაცვლელად. კარგია მოგზაურობის დაწყება. მცირე ფიზიკური დატვირთვა არ გაწყენთ, კარგი დღეა საოჯახო საქმეების შესასრულებლად, ყვავილების დასარგავად; ქორწინებისა და ნიშნობისათვის. თავის ტკივილი რომ აირიდოთ, არ გადაიღალოთ გონებრივი სამუშაოთი. მოერიდეთ დიდხანს კითხვასა და ტელევიზორის ყურებას.
მსოფლიო
Faceამბები
სამხედრო
სპორტი
მეცნიერება
კულტურა/შოუბიზნესი
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
მარტივი და გემრიელი რეცეპტები Keto’s kitchen corner-ისგან მთელი ოჯახისთვის
მარტივი და გემრიელი რეცეპტები Keto’s kitchen corner-ისგან მთელი ოჯახისთვის

Keto’s kitchen corner-მა მოგ­ვიმ­ზა­და სწრა­ფი, მარ­ტი­ვი და ნოყი­ე­რი რე­ცეპ­ტე­ბი მთე­ლი ოჯა­ხის­თვის, „კო­რი­დას“ ხორ­ცპ­რო­დუქ­ტე­ბის გა­მო­ყე­ნე­ბით.

ძა­ლი­ან გემ­რი­ე­ლი ღვე­ზე­ლი ბევ­რი ყვე­ლი­თა და ძეხ­ვით

ზარ­მა­ცუ­ლი, ძა­ლი­ან გემ­რი­ე­ლი და ამავდრო­უ­ლად ხრა­შუ­ნა ღვე­ზე­ლის რე­ცეპტს გთა­ვა­ზობთ. ეს იდეა გა­მო­გად­გე­ბათ რო­გორც სა­უზ­მე­ზე, ასე­ვე ვახ­შმა­დაც.

00:00 / 00:00

ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი:

  • ლა­ვა­ში 3 ცალი
  • „კო­რი­დას“ ძეხ­ვი
  • „კრა­კო­ვუ­რი“ 1 ცალი
  • გა­ხე­ხი­ლი სულ­გუ­ნი 250-300 გ.
  • კვერ­ცხი 3 ცალი
  • რძე 1 ჭიქა
  • ქინ­ძი გე­მოვ­ნე­ბით
  • მა­რი­ლი, პილ­პი­ლი

მომ­ზა­დე­ბის წესი:

  1. პირ­ველ რიგ­ში, და­ჭე­რით „კო­რი­დას“ კრა­კო­ვუ­რი ძეხ­ვი სა­შუ­ა­ლო ზო­მის ნაჭ­რე­ბად. ასე­ვე დაგ­ჭირ­დე­ბათ თხე­ლი ლა­ვა­ში, რო­მე­ლიც ვი­დე­ო­ში მო­ცე­მუ­ლი ტექ­ნი­კით უნდა და­კე­ცოთ.
  2. ჩა­ა­ფი­ნეთ ლა­ვა­შის ფე­ნე­ბი ფორ­მა­ში, ერ­თმა­ნე­თის გვედ­რით. ისე, რომ ფორ­მა გა­ივ­სოს.
  3. ფე­ნებს შო­რის ჩა­ა­ყო­ლეთ დაჭ­რი­ლი ძეხ­ვი.
  4. მო­ამ­ზა­დეთ ზე­მო­დან მო­სას­ხმე­ლი მასა: ათ­ქვი­ფეთ კვერ­ცხი მა­რილ­თან, რძეს­თან და პილ­პილ­თან ერ­თად.
  5. და­უ­მა­ტეთ გა­ხე­ხი­ლი სულ­გუ­ნი და წვრი­ლად დაჭ­რი­ლი ცო­ცხა­ლი ქინ­ძი. ყვე­ლა­ფე­რი კარ­გად აუ­რი­ეთ და მო­ას­ხით ლა­ვაშს.
  6. გა­მო­ა­ცხვეთ წი­ნას­წარ გა­ხუ­რე­ბულ ღუ­მელ­ში 180 გრა­დუს­ზე. ჯერ ქვე­და წვა­ზე, შემ­დეგ ზედა წვა­ზე. და­ახ­ლო­ე­ბით 15 წთ-ის გან­მავ­ლო­ბა­ში.

„კო­რი­დას“ ტრა­დი­ცი­უ­ლი სარ­დე­ლით მომ­ზა­დე­ბუ­ლი მა­დი­საღ­მძვრე­ლი სა­დი­ლი

გთა­ვა­ზობთ მარ­ტივ და გემ­რი­ელ სა­დი­ლის რე­ცეპტს. გარ­ნი­რად კი ნე­ბის­მი­ე­რი თქვენ­თვის სა­სურ­ვე­ლი რამ შე­გიძ­ლი­ათ მო­ამ­ზა­დოთ.

00:00 / 00:00

ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი:

  • „კო­რი­დას“ სარ­დე­ლი ტრა­დი­ცი­უ­ლი 1 შეკ­ვრა
  • ხახ­ვი 1 თავი
  • ნი­ო­რი 2 კბი­ლი
  • მწვა­ნე წი­წა­კა (სურ­ვი­ლი­სა­მებრ)
  • ქინ­ძი
  • „სულ­გუ­ნი“ გა­ხე­ხი­ლი
  • პო­მი­დო­რი გა­ხე­ხი­ლი ან ტო­მა­ტის წვე­ნი
  • ზეთი
  • მა­რი­ლი, ხმე­ლი ქინ­ძი, უცხო სუ­ნე­ლი

მომ­ზა­დე­ბის წესი:

  1. „კო­რი­დას“ ტრა­დი­ცი­უ­ლი სარ­დე­ლი და­ჭე­რით მრგვალ ნაჭ­რე­ბად.
  2. გა­ა­ხუ­რეთ ტაფა, მო­ას­ხით ცოტა ზეთი და დაბ­რა­წეთ სარ­დე­ლი.
  3. და­უ­მა­ტეთ წვრი­ლად დაჭ­რი­ლი ხახ­ვი, და­ჭყლე­ტი­ლი ნი­ო­რი, მწვა­ნე წი­წა­კა.
  4. მო­ას­ხით გა­ხე­ხი­ლი პო­მი­დო­რი, მო­ა­ყა­რეთ მა­რი­ლი, ხმე­ლი ქინ­ძი, უცხო სუ­ნე­ლი, ცო­ცხა­ლი ქინ­ძი.
  5. ბო­ლოს, მო­ა­ყა­რეთ გა­ხე­ხი­ლი „სულ­გუ­ნი“. და­ტო­ვეთ და­ბალ ცე­ცხლზე, და­ა­ფა­რეთ თავ­სა­ხუ­რი, გა­მორ­თეთ 2 წუ­თის შემ­დეგ.

ნოყი­ე­რი და გემ­რი­ე­ლი სა­უზ­მე

წარ­მა­ტე­ბუ­ლი დღის ერთ-ერთი შე­მად­გე­ნე­ლი ნა­წი­ლი ნოყი­ე­რი სა­უზ­მეა.

00:00 / 00:00

ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი:

  • პური
  • „კო­რი­დას“ სო­სი­სი ივე­რია
  • კვერ­ცხი 2 ცალი
  • მა­რი­ლი, პილ­პი­ლი
  • ყვე­ლი გა­ხე­ხი­ლი
  • ცოტა წყა­ლი

მომ­ზა­დე­ბის წესი:

  1. და­ჭე­რით პური, ამო­ა­ჭე­რით გული, და­ჭე­რით სო­სი­სი პა­ტა­რა ნაჭ­რე­ბად.
  2. ათ­ქვი­ფეთ კვერ­ცხი, და­უ­მა­ტეთ მა­რი­ლი და შავი პილ­პი­ლი. ცოტა წყა­ლი და გა­ხე­ხი­ლი ყვე­ლი.
  3. პუ­რის ნაჭ­რე­ბი მო­ა­თავ­სეთ გა­ხუ­რე­ბულ კა­რა­ქი­ან ტა­ფა­ზე, გული გა­ავ­სეთ სო­სი­სის ნაჭ­რე­ბით და გა­და­ი­ტა­ნეთ მათ­ზე კვერ­ცხი­ა­ნი მასა.
  4. და­ა­ფა­რეთ თავ­სა­ხუ­რი და და­ტო­ვეთ და­ბალ ცე­ცხლზე რამ­დე­ნი­მე წუ­თის გან­მავ­ლო­ბა­ში.
  5. ზედა მხა­რე ოდ­ნავ მომშრა­ლი რომ გახ­დე­ბა, ამო­აბ­რუ­ნეთ და შეწ­ვით მე­ო­რე მხრი­და­ნაც.
  6. ზე­მო­დან მო­ა­ყა­რეთ გა­ხე­ხი­ლი ყვე­ლი.

გემ­რი­ე­ლად მი­ირ­თვით!

მარტივი და გემრიელი რეცეპტები Keto’s kitchen corner-ისგან მთელი ოჯახისთვის

მარტივი და გემრიელი რეცეპტები Keto’s kitchen corner-ისგან მთელი ოჯახისთვის

Keto’s kitchen corner-მა მოგვიმზადა სწრაფი, მარტივი და ნოყიერი რეცეპტები მთელი ოჯახისთვის, „კორიდას“ ხორცპროდუქტების გამოყენებით.

ძალიან გემრიელი ღვეზელი ბევრი ყველითა და ძეხვით

ზარმაცული, ძალიან გემრიელი და ამავდროულად ხრაშუნა ღვეზელის რეცეპტს გთავაზობთ. ეს იდეა გამოგადგებათ როგორც საუზმეზე, ასევე ვახშმადაც.

ინგრედიენტები:

  • ლავაში 3 ცალი
  • „კორიდას“ ძეხვი
  • „კრაკოვური“ 1 ცალი
  • გახეხილი სულგუნი 250-300 გ.
  • კვერცხი 3 ცალი
  • რძე 1 ჭიქა
  • ქინძი გემოვნებით
  • მარილი, პილპილი

მომზადების წესი:

  1. პირველ რიგში, დაჭერით „კორიდას“ კრაკოვური ძეხვი საშუალო ზომის ნაჭრებად. ასევე დაგჭირდებათ თხელი ლავაში, რომელიც ვიდეოში მოცემული ტექნიკით უნდა დაკეცოთ.
  2. ჩააფინეთ ლავაშის ფენები ფორმაში, ერთმანეთის გვედრით. ისე, რომ ფორმა გაივსოს.
  3. ფენებს შორის ჩააყოლეთ დაჭრილი ძეხვი.
  4. მოამზადეთ ზემოდან მოსასხმელი მასა: ათქვიფეთ კვერცხი მარილთან, რძესთან და პილპილთან ერთად.
  5. დაუმატეთ გახეხილი სულგუნი და წვრილად დაჭრილი ცოცხალი ქინძი. ყველაფერი კარგად აურიეთ და მოასხით ლავაშს.
  6. გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე. ჯერ ქვედა წვაზე, შემდეგ ზედა წვაზე. დაახლოებით 15 წთ-ის განმავლობაში.

„კორიდას“ ტრადიციული სარდელით მომზადებული მადისაღმძვრელი სადილი

გთავაზობთ მარტივ და გემრიელ სადილის რეცეპტს. გარნირად კი ნებისმიერი თქვენთვის სასურველი რამ შეგიძლიათ მოამზადოთ.

ინგრედიენტები:

  • „კორიდას“ სარდელი ტრადიციული 1 შეკვრა
  • ხახვი 1 თავი
  • ნიორი 2 კბილი
  • მწვანე წიწაკა (სურვილისამებრ)
  • ქინძი
  • „სულგუნი“ გახეხილი
  • პომიდორი გახეხილი ან ტომატის წვენი
  • ზეთი
  • მარილი, ხმელი ქინძი, უცხო სუნელი

მომზადების წესი:

  1. „კორიდას“ ტრადიციული სარდელი დაჭერით მრგვალ ნაჭრებად.
  2. გაახურეთ ტაფა, მოასხით ცოტა ზეთი და დაბრაწეთ სარდელი.
  3. დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, დაჭყლეტილი ნიორი, მწვანე წიწაკა.
  4. მოასხით გახეხილი პომიდორი, მოაყარეთ მარილი, ხმელი ქინძი, უცხო სუნელი, ცოცხალი ქინძი.
  5. ბოლოს, მოაყარეთ გახეხილი „სულგუნი“. დატოვეთ დაბალ ცეცხლზე, დააფარეთ თავსახური, გამორთეთ 2 წუთის შემდეგ.

ნოყიერი და გემრიელი საუზმე

წარმატებული დღის ერთ-ერთი შემადგენელი ნაწილი ნოყიერი საუზმეა.

ინგრედიენტები:

  • პური
  • „კორიდას“ სოსისი ივერია
  • კვერცხი 2 ცალი
  • მარილი, პილპილი
  • ყველი გახეხილი
  • ცოტა წყალი

მომზადების წესი:

  1. დაჭერით პური, ამოაჭერით გული, დაჭერით სოსისი პატარა ნაჭრებად.
  2. ათქვიფეთ კვერცხი, დაუმატეთ მარილი და შავი პილპილი. ცოტა წყალი და გახეხილი ყველი.
  3. პურის ნაჭრები მოათავსეთ გახურებულ კარაქიან ტაფაზე, გული გაავსეთ სოსისის ნაჭრებით და გადაიტანეთ მათზე კვერცხიანი მასა.
  4. დააფარეთ თავსახური და დატოვეთ დაბალ ცეცხლზე რამდენიმე წუთის განმავლობაში.
  5. ზედა მხარე ოდნავ მომშრალი რომ გახდება, ამოაბრუნეთ და შეწვით მეორე მხრიდანაც.
  6. ზემოდან მოაყარეთ გახეხილი ყველი.

გემრიელად მიირთვით!