მსოფლიო
საზოგადოება
კონფლიქტები

13

აპრილი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

კვირა, მთვარის მეთექვსმეტე დღე დაიწყება 21:28-ზე, მთვარე 17:54-ზე გადაბრძანდება მორიელში მშვიდობიანი საქმეები წარმატებით დასრულდება. კაპიტალდაბანდებებს მოერიდეთ. კარგი დღეა იურიდიული საკითხების მოსაგვარებლად, სასამართლო პროცესების დასაწყებად; შემოქმედებითი საქმიანობისთვის. გარშემო მყოფებთან ურთიერთობისას გამოიჩინეთ ტაქტი. უფროსს მნიშვნელოვან საკითხებზე საუბრისთვის ნუ შეხვდებით; წვრილ-წვრილი საკითხები მოაგვარეთ. კარგი დღეა დასვენების, მოგზაურობის, ფიზიკური დატვირთვისა და საოჯახო საქმეების შესრულებისთვის. მოერიდეთ ალკოჰოლის მიღებას, მოწევას; ცხარე და ცხიმიან საკვებს; ცხოველური საკვების მიღებას. ნებადართულია თევზი და სოკო. მოიმატებს სტრესული და სარისკო ქმედებების რაოდენობა.
სპორტი
პოლიტიკა
სამართალი
კულტურა/შოუბიზნესი
მეცნიერება
მოზაიკა
Faceამბები
სამხედრო
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
ფერადი და გემრიელი ფეჟუატა – ბრაზილიური კერძი, რომელიც ქართველებსაც აუცილებლად მოეწონებათ
ფერადი და გემრიელი ფეჟუატა – ბრაზილიური კერძი, რომელიც ქართველებსაც აუცილებლად მოეწონებათ

სა­ქარ­თვე­ლოს მსგავ­სად ლო­ბიო ძა­ლი­ან უყ­ვართ ბრა­ზი­ლი­ა­შიც. იქ, ძა­ლი­ან პო­უ­ლა­რუ­ლია შავი ლო­ბიო, რომ­ლის­გა­ნაც ძა­ლი­ან სა­ინ­ტე­რე­სო კერძს ამ­ზა­დე­ბენ. ეს ბრა­ზი­ლი­უ­რი ფეჟუ­ა­ტაა. კერ­ძის და­სა­ხე­ლე­ბა მო­დის პორ­ტუ­გა­ლი­უ­რი სი­ტყვი­დან feijão, რაც ლო­ბი­ოს ნიშ­ნავს.

ფეჟუ­ა­ტა მთელ ბრა­ზი­ლი­ა­ში პო­პუ­ლა­რუ­ლია და ამავდრო­უ­ლად, ის რიო დე ჟა­ნე­ი­როს ეროვ­ნულ კერ­ძა­დაა აღი­ა­რე­ბუ­ლი.

ფეჟუ­ა­ტას მთა­ვა­რი ინ­გრე­დი­ენ­ტი ლო­ბი­ოს გარ­და, სა­ქონ­ლი­სა და ღო­რის ხორ­ცი ან ძეხ­ვი და შაშ­ხია. ბრა­ზი­ლი­ა­ში ამ კერძს, რო­გორც წესი, სქელ, თი­ხის ქვაბ­ში ხარ­შა­ვენ. ნა­ხევ­რად მო­ხარ­შულ ლო­ბი­ო­ში ამა­ტე­ბენ ორი სხვა­დას­ხვა სა­ხე­ო­ბის ხორ­ცპ­რო­დუქტს, რომ მრა­ვალ­ფე­რო­ვა­ნი და სა­ინ­ტე­რე­სო გემო მი­ი­ღონ.

კერ­ძის გან­სა­კუთ­რე­ბუ­ლო­ბას მისი მრა­ვალ­ფე­რო­ვა­ნი გარ­ნი­რიც გა­ნა­პი­რო­ბებს. გარ­ნი­რად შე­გიძ­ლი­ათ თქვე­ნი გე­მოვ­ნე­ბით სხვა­დას­ხვა ბოსტნე­უ­ლი გა­მო­ი­ყე­ნოთ, თუმ­ცა თუ ბრა­ზი­ლი­ურ რე­ცეპტს მიჰ­ყე­ბით, მათ შო­რის აუ­ცი­ლებ­ლად უნდა იყოს ბრინ­ჯი და ფორ­თო­ხა­ლი.

ფეჟუ­ა­ტას ბრა­ზი­ლი­ა­ში ტრა­დი­ცი­უ­ლად შა­ბათს ნა­შუ­ა­დღევს ან კვი­რას ლანჩზე ამ­ზა­დე­ბენ. ის ოჯა­ხუ­რი შეკ­რე­ბე­ბის გა­ნუყ­რე­ლი ნა­წი­ლია. ხში­რად ამ­ზა­დე­ბენ იმ დღე­ებ­ში, როცა ოჯა­ხი ერ­თად ფილ­მს ან ფეხ­ბურ­თის მატჩს უყუ­რებს. მი­უ­ხე­და­ვად იმი­სა, რომ ფეჟუ­ა­ტა ძი­რი­თა­დად ოჯა­ხუ­რი კერ­ძია, მას ოთხშა­ბა­თო­ბი­თა და შა­ბა­თო­ბით, ბრა­ზი­ლი­ურ რეს­ტორ­ნებ­შიც შეხ­ვდე­ბით.

ბრა­ზი­ლი­ურ ფეჟუ­ა­ტას რე­ცეპტს ქარ­თუ­ლი ელე­მენ­ტე­ბით „ნი­კო­რა“ და შეფი თინა ვა­შა­კი­ძე წარ­მო­გიდ­გენთ. სცა­დეთ თქვენც!

მკითხველის კომენტარები / 2 /
თარიღის მიხედვით
მოწონების მიხედვით
8
2

ბრაზილიელები ფეიჟუადას შავი ლობიოსაგან ამზადებენ.

აააა
0

...გასაგებია,ისევ "ნიკორა"-ს რეკლამა...

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
ქარიშხალი ამერიკის შეერთებულ შტატებში - უცხოური მედიების ცნობით, სტიქიურ მოვლენას, სულ მცირე, 24 ადამიანის სიცოცხლე ემსხვერპლა
ავტორი:

ფერადი და გემრიელი ფეჟუატა – ბრაზილიური კერძი, რომელიც ქართველებსაც აუცილებლად მოეწონებათ

ფერადი და გემრიელი ფეჟუატა – ბრაზილიური კერძი, რომელიც ქართველებსაც აუცილებლად მოეწონებათ

საქართველოს მსგავსად ლობიო ძალიან უყვართ ბრაზილიაშიც. იქ, ძალიან პოულარულია შავი ლობიო, რომლისგანაც ძალიან საინტერესო კერძს ამზადებენ. ეს ბრაზილიური ფეჟუატაა. კერძის დასახელება მოდის პორტუგალიური სიტყვიდან feijão, რაც ლობიოს ნიშნავს.

ფეჟუატა მთელ ბრაზილიაში პოპულარულია და ამავდროულად, ის რიო დე ჟანეიროს ეროვნულ კერძადაა აღიარებული.

ფეჟუატას მთავარი ინგრედიენტი ლობიოს გარდა, საქონლისა და ღორის ხორცი ან ძეხვი და შაშხია. ბრაზილიაში ამ კერძს, როგორც წესი, სქელ, თიხის ქვაბში ხარშავენ. ნახევრად მოხარშულ ლობიოში ამატებენ ორი სხვადასხვა სახეობის ხორცპროდუქტს, რომ მრავალფეროვანი და საინტერესო გემო მიიღონ.

კერძის განსაკუთრებულობას მისი მრავალფეროვანი გარნირიც განაპირობებს. გარნირად შეგიძლიათ თქვენი გემოვნებით სხვადასხვა ბოსტნეული გამოიყენოთ, თუმცა თუ ბრაზილიურ რეცეპტს მიჰყებით, მათ შორის აუცილებლად უნდა იყოს ბრინჯი და ფორთოხალი.

ფეჟუატას ბრაზილიაში ტრადიციულად შაბათს ნაშუადღევს ან კვირას ლანჩზე ამზადებენ. ის ოჯახური შეკრებების განუყრელი ნაწილია. ხშირად ამზადებენ იმ დღეებში, როცა ოჯახი ერთად ფილმს ან ფეხბურთის მატჩს უყურებს. მიუხედავად იმისა, რომ ფეჟუატა ძირითადად ოჯახური კერძია, მას ოთხშაბათობითა და შაბათობით, ბრაზილიურ რესტორნებშიც შეხვდებით.

ბრაზილიურ ფეჟუატას რეცეპტს ქართული ელემენტებით „ნიკორა“ და შეფი თინა ვაშაკიძე წარმოგიდგენთ. სცადეთ თქვენც!

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FnikoraJSC%2Fvideos%2F513601799814055%2F&show_text=false&width=560" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

ორთოპედიული ბალიშის მნიშვნელობა ყოველდღიურ ცხოვრებაში

რას მოიცავს ინტერიერის დიზაინერის მომსახურება და რა ღირს ის საქართველოში

"ფრანგული კოცნა" - თბილისში ქართულ - ფრანგული საკონდიტროების ქსელ Bisues -ის პირველი მაღაზია გაიხსნა