პოლიტიკა
კონფლიქტები

24

აპრილი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

ხუთშაბათი, მთვარის ოცდამეექვსე დღე დაიწყება 05:06-ზე, მთვარე თევზებშია საკმაოდ რთული დღეა. თავი შეიკავეთ ყოველგვარი კონფლიქტისგან. არ დაიწყოთ ახალი საქმეები. მოერიდეთ ფულის ხარჯვას; ვაჭრობაში არ მოტყუვდეთ. კარგი დღეა სწავლისა და გამოცდის ჩასაბარებლად. მოერიდეთ სამსახურის, საქმიანობის შეცვლას. უფროსთან კამათს. მგზავრობა და მივლინება სხვა დღისთვის გადადეთ. კარგია მსუბუქი ვარჯიში; საოჯახო საქმეების შესრულება. თავი შეიკავეთ მოწევისა და ალკოჰოლისგან. გაუფრთხილდით ფეხებს. არ გადაღალოთ, ჩაიცვით მოსახერხებელი ფეხსაცმელი. კარგია ტერფების მასაჟი.
სამხედრო
სამართალი
მსოფლიო
სპორტი
Faceამბები
მოზაიკა
მეცნიერება
კულტურა/შოუბიზნესი
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
რა საფრთხეს შეიცავს ტორტზე ყუნწიანი მარწყვი - ინფექციონისტი მოსახლეობას აფრთხილებს
რა საფრთხეს შეიცავს ტორტზე ყუნწიანი მარწყვი - ინფექციონისტი მოსახლეობას აფრთხილებს

ინ­ფექ­ცი­ო­ნის­ტი მაია ბუ­წაშ­ვი­ლი იმ საფრ­თხე­ზე სა­უბ­რობს, რა­საც ხი­ლით და ბოსტნე­უ­ლით ადა­მი­ა­ნის მო­წამ­ვლა ქვია. მისი ინ­ფორ­მა­ცი­ით, ამის თა­ვი­დან ასა­ცი­ლებ­ლად აუ­ცი­ლე­ბე­ლია, პრო­დუქ­ტი გამ­დი­ნა­რე წყალ­ში კარ­გად გა­ი­რე­ცხოს.

ამ კონ­ტექ­სტში ინ­ფექ­ცი­ო­ნის­ტი ყუ­რა­დღე­ბას ამახ­ვი­ლებს ხი­ლის ნამ­ცხვრებ­ში და ტორ­ტებ­ში გა­მო­ყე­ნე­ბა­ზე. კონ­კრე­ტუ­ლად, ბუ­წაშ­ვი­ლი მო­სახ­ლე­ო­ბას აფრ­თხი­ლებს, ნუ გა­მო­ი­ყე­ნე­ბენ ტორ­ტებ­ში ყუნ­წი­ან მარ­წყვს.

"ზოგი ახი­რე­ბად მით­ვლის, მაგ­რამ წლე­ბია მა­წუ­ხებს ყუნ­წი­ა­ნი მარ­წყვე­ბის ნახ­ვა კრე­მი­ან ტორ­ტებ­ზე. შე­უძ­ლე­ბე­ლია მარ­წყვი ყუნ­წის მო­ცი­ლე­ბის გა­რე­შე ადექ­ვა­ტუ­რად გა­ი­რე­ცხოს. აღა­რა­ფერს ვამ­ბობ ბაქ­ტე­რი­ებ­ზე, რომ­ლებ­საც დიდი შან­სი აქვთ იქ არ­სე­ბო­ბის, ყუნ­წის მო­ცი­ლე­ბი­სას ხი­ლუ­ლი ჭუ­ჭყიც შე­იმ­ჩნე­ვა ხოლ­მე. ახლა, რა თქმა უნდა, კო­რო­ნა­ვირუ­სის კონ­ტექ­სტში არ ვწერ ამას, ჩვე­უ­ლებ­რივ ბაქ­ტე­რი­ებს ვგუ­ლის­ხმობ, რომ­ლე­ბიც ად­ვი­ლად აინ­ფი­ცი­რებს ადა­მი­ანს, თუ ხილი და ბოსტნე­უ­ლი კარ­გად არ არის გა­რე­ცხი­ლი გამ­დი­ნა­რე წყლით.

ასე­ვე ად­ვი­ლად მრავ­ლდე­ბა ბაქ­ტე­რი­ე­ბი კრემ­ში და სე­რი­ო­ზულ და­ა­ვა­დე­ბებს იწ­ვევს (საკ­ვე­ბის­მი­ე­რი ინ­ფექ­ცი­ე­ბი). არა­ერ­თხელ გა­მი­გია, რომ ადა­მი­ა­ნი მარ­წყვმა "მო­წამ­ლა". ასე­ვე ხში­რია კრე­მი­ა­ნი ნამ­ცხვრე­ბით "მო­წამ­ვლის" შემ­თხვე­ვე­ბიც.

მოკ­ლედ, გან­სა­კუთ­რე­ბით ამ ეპო­ქა­ში, რო­დე­საც ადა­მი­ა­ნებ­მა ისე­თი უც­ნა­უ­რი და არა­სა­ჭი­რო ქცე­ვა და­ი­წყეს, რო­გო­რი­ცაა პრო­დუქ­ტე­ბის შე­ფუთ­ვე­ბის დე­ზინ­ფექ­ცია და ხი­ლის და ბოსტნე­უ­ლი საპ­ნით რე­ცხვა, ყუნ­წი­ა­ნი (ანუ ფაქ­ტი­უ­რად ცუ­დად გა­რე­ცხი­ლი) მარ­წყვი თავ­მომ­წო­ნე ტორტზე კი­დევ უფრო გა­საკ­ვი­რია" - წერს მაია ბუ­წაშ­ვი­ლი.

მკითხველის კომენტარები / 5 /
თარიღის მიხედვით
მოწონების მიხედვით
ნონა
34

აშკარად ცოტათი ახირებულია,კი

ლელა
4

გეთანხმებით ქალბატონო მაია, ყუნწიანი მარწყვი მაგიდასთან საფრთხის შემცველია ინფიცირების კუთხით, ამას დიდი მტკიცება არ სჭიდება, თუ სილამაზით დატკბობა გინდათ; ფოტო გადაუღეთ, დახატეთ, უყურეთ და ცქერით დატკბით, მაგრამ მაგიდასთან მისართმევად მიიტანეთ გასუფთავებული უყუნწოდ..... ეს მეტიჩრების საყურადღებოდ, ასეა ეს....

ავტორი:

რა საფრთხეს შეიცავს ტორტზე ყუნწიანი მარწყვი - ინფექციონისტი მოსახლეობას აფრთხილებს

რა საფრთხეს შეიცავს ტორტზე ყუნწიანი მარწყვი - ინფექციონისტი მოსახლეობას აფრთხილებს

ინფექციონისტი მაია ბუწაშვილი იმ საფრთხეზე საუბრობს, რასაც ხილით და ბოსტნეულით ადამიანის მოწამვლა ქვია. მისი ინფორმაციით, ამის თავიდან ასაცილებლად აუცილებელია, პროდუქტი გამდინარე წყალში კარგად გაირეცხოს.

ამ კონტექსტში ინფექციონისტი ყურადღებას ამახვილებს ხილის ნამცხვრებში და ტორტებში გამოყენებაზე. კონკრეტულად, ბუწაშვილი მოსახლეობას აფრთხილებს, ნუ გამოიყენებენ ტორტებში ყუნწიან მარწყვს.

"ზოგი ახირებად მითვლის, მაგრამ წლებია მაწუხებს ყუნწიანი მარწყვების ნახვა კრემიან ტორტებზე. შეუძლებელია მარწყვი ყუნწის მოცილების გარეშე ადექვატურად გაირეცხოს. აღარაფერს ვამბობ ბაქტერიებზე, რომლებსაც დიდი შანსი აქვთ იქ არსებობის, ყუნწის მოცილებისას ხილული ჭუჭყიც შეიმჩნევა ხოლმე. ახლა, რა თქმა უნდა, კორონავირუსის კონტექსტში არ ვწერ ამას, ჩვეულებრივ ბაქტერიებს ვგულისხმობ, რომლებიც ადვილად აინფიცირებს ადამიანს, თუ ხილი და ბოსტნეული კარგად არ არის გარეცხილი გამდინარე წყლით.

ასევე ადვილად მრავლდება ბაქტერიები კრემში და სერიოზულ დაავადებებს იწვევს (საკვებისმიერი ინფექციები). არაერთხელ გამიგია, რომ ადამიანი მარწყვმა "მოწამლა". ასევე ხშირია კრემიანი ნამცხვრებით "მოწამვლის" შემთხვევებიც.

მოკლედ, განსაკუთრებით ამ ეპოქაში, როდესაც ადამიანებმა ისეთი უცნაური და არასაჭირო ქცევა დაიწყეს, როგორიცაა პროდუქტების შეფუთვების დეზინფექცია და ხილის და ბოსტნეული საპნით რეცხვა, ყუნწიანი (ანუ ფაქტიურად ცუდად გარეცხილი) მარწყვი თავმომწონე ტორტზე კიდევ უფრო გასაკვირია" - წერს მაია ბუწაშვილი.

"აქვს ტემპერატურა, თუმცა შინ გადის მკურნალობის კურსს" - უცნობი, ოჯახის წევრებთან ერთად, კორონავირუსით დაინფიცირდა

"ასტრაზენეკას" ვაქცინით 45 წელს ზემოთ პირებიც აიცრებიან

საქართველოში ტემპერატურა 35 გრადუსამდე მოიმატებს - უახლოესი დღეების ამინდის პროგნოზი