მსოფლიო
პოლიტიკა

22

აპრილი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

სამშაბათი, მთვარის ოცდამეოთხე დღე დაიწყება 04:49-ზე, მთვარე მერწყულშია დღეს კარგია ახალი, მნიშვნელოვანი საქმეების დაწყება. ფინანსური საკითხების მოგვარება, ვაჭრობა. მოერიდეთ კამათს, საქმეების გარჩევას. არ გირჩევთ მგზავრობას, საცხოვრებელი მისამართის შეცვლას. სარგებელს მოგიტანთ კოლექტიური სამუშაო, მაგრამ კოლეგების მიმართ ირონიის, ცინიზმის გამოვლენას არ გირჩევთ. მოერიდეთ ალკოჰოლსა და სიგარეტს. გადადეთ ოპერაციები სახსრებზე, ბრმა ნაწლავზე, პროცედურები ფეხებზე, ნერვულ სისტემაზე. კარგი დღეა დასვენებისთვის, შიმშილისთვის. მოერიდეთ ალკოჰოლურ სასმელს.
სპორტი
კულტურა/შოუბიზნესი
მეცნიერება
სამხედრო
წიგნები
Faceამბები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
ჟან ჟაკი - გაკახელებული ფრანგი ფერმერი
ჟან ჟაკი - გაკახელებული ფრანგი ფერმერი

კა­ხეთ­ში, ახ­მე­ტის მუ­ნი­ცი­პა­ლი­ტე­ტის სო­ფელ არ­გოხ­ში ცხოვ­რობს და მისი სა­ხე­ლი პა­ტა­რა ბავ­შვმაც კი იცის. კა­ხეთ­ში ჩა­მოს­ვლამ­დე, სხვა­დას­ხვა დროს შტუდ­გარ­დში, ბერ­ლინ­სა და სტრას­ბურ­გში სწავ­ლობ­და.

ამ­ჟა­მად არ­გოხ­ში ფერ­მე­რულ მე­ურ­ნე­ო­ბას ეწე­ვა და უძ­ვე­ლე­სი ქარ­თუ­ლი მე­თო­დით აცხობს პურს, რო­მელ­საც ვა­კე­ში ყი­დის. ფერ­მე­რი, რო­მე­ლიც გა­რეთ ვაჭ­რობს და რომ­ლის გა­მომ­ცხვა­რი პუ­რიც დიდი პო­პუ­ლა­რო­ბით სარ­გებ­ლობს დე­და­ქა­ლა­ქის ერთ-ერთ ყვე­ლა­ზე პრეს­ტი­ჟულ უბან­ში, ფრან­გი ჟან ჟაკ ჯე­ი­კობ­სია - საფ­რან­გე­თის ქა­ლაქ ბრე­ტა­ნი­დან.

გა­კა­ხე­ლე­ბუ­ლი ფრან­გი ფერ­მე­რი ყო­ველ პა­რას­კევს, ღა­მის ორ სა­ათ­ზე იწყებს ცო­მის მო­ზე­ლას. მცი­რე ხნის დას­ვე­ნე­ბის შემ­დეგ შე­შას ჭრის, ღუ­მელს ახუ­რებს და პურს ნახ­შირ­ზე თა­ვად აცხობს. ამ­ბობს, რომ არ იყე­ნებს სა­ფუ­არს, რაც ჟან ჟა­კის პრო­დუქ­ცი­ას სპე­ცი­ფი­კურ არო­მატს ანი­ჭებს: "სა­ფუ­არს არ ვხმა­რობ, მხო­ლოდ ხაში, წყა­ლი და ფქვი­ლი. ეს ჯან­მრთე­ლო­ბის­თვის ძა­ლი­ან კარ­გია".

ჟან ჟაკ ჯე­ი­კობ­სი საფ­რან­გეთ­ში ცხოვ­რე­ბის დროს პურს ალერ­გი­ის გამო ვერ ჭამ­და. 2005 წელს კი სიღ­ნა­ღის მუნი­ცი­პა­ლი­ტე­ტის სო­ფელ მა­ღა­რო­ში სტუმ­რო­ბის დროს პური გა­სინ­ჯა და ძა­ლი­ან მო­ე­წო­ნა. ჯე­ო­კობ­სი აღ­ნიშ­ნავს, რომ პური, რო­მე­ლიც და­ა­გე­მოვ­ნა, "წი­თე­ლი დო­ლის" ჯი­შის ხორ­ბლის ფქვი­ლით იყო გა­მომ­ცხვა­რი, რო­მე­ლიც ამ­ჟა­მად თა­ვა­დაც მოჰ­ყავს.

"პირ­ვე­ლად სა­ქარ­თვე­ლო­ში მოვე­დი 2005 წელს. სო­ფელ მა­ღა­რო­ში სტუმ­რად ვი­ყა­ვი, მე­გო­ბარ­თან, სა­დაც პური გავ­სინ­ჯე. ევ­რო­პა­ში პურს ვერ ვჭამ­დი, რად­გან ალერ­გი­ას მაძ­ლევ­და. პური სპე­ცი­ა­ლუ­რი ხორ­ბლით იყო გა­მომ­ცხვა­რი. სა­ქარ­თვე­ლო­ში, უკან 2006 წლის აპ­რილ­ში დავ­ბრუნ­დი და ახლა სულ აქ ვარ. სო­ფელ არ­გო­ხის შე­სა­ხებ კი მე­გობ­რის­გან გა­ვი­გე და აქ გა­დავ­წყ­ვიტე მოს­ვლა", - ამ­ბობს ჟან ჟაკი.

გა­ნაგ­რძეთ კი­თხვა

ჟან ჟაკი - გაკახელებული ფრანგი ფერმერი

ჟან ჟაკი - გაკახელებული ფრანგი ფერმერი

კახეთში, ახმეტის მუნიცი­პალიტეტის სოფელ არგოხში ცხოვრობს და მისი სახელი პატარა ბავშვმაც კი იცის. კახეთში ჩამოსვლამდე, სხვადასხვა დროს შტუდგარდში, ბერლინსა და სტრასბურგში სწავლობდა.

ამჟამად არგოხში ფერმერულ მეურნეობას ეწევა და უძველესი ქართული მეთოდით აცხობს პურს, რომელსაც ვაკეში ყიდის. ფერმერი, რომელიც გარეთ ვაჭრობს და რომლის გამომცხვარი პურიც დიდი პოპულარობით სარგებლობს დედაქალაქის ერთ-ერთ ყველაზე პრესტიჟულ უბანში, ფრანგი ჟან ჟაკ ჯეიკობსია - საფრანგეთის ქალაქ ბრეტანიდან.

გაკახელებული ფრანგი ფერმერი ყოველ პარასკევს, ღამის ორ საათზე იწყებს ცომის მოზელას. მცირე ხნის დასვენების შემდეგ შეშას ჭრის, ღუმელს ახურებს და პურს ნახშირზე თავად აცხობს. ამბობს, რომ არ იყენებს საფუარს, რაც ჟან ჟაკის პრო­დუქციას სპეციფიკურ არომატს ანიჭებს: "საფუარს არ ვხმარობ, მხოლოდ ხაში, წყალი და ფქვილი. ეს ჯანმრთე­ლობისთვის ძალიან კარგია".

ჟან ჟაკ ჯეიკობსი საფრანგეთში ცხოვრების დროს პურს ალერგიის გამო ვერ ჭამდა. 2005 წელს კი სიღნაღის მუნი­ციპალიტეტის სოფელ მაღაროში სტუმრობის დროს პური გასინჯა და ძალიან მოეწონა. ჯეოკობსი აღნიშნავს, რომ პური, რომელიც დააგემოვნა, "წითელი დოლის" ჯიშის ხორბლის ფქვილით იყო გამომცხვარი, რომელიც ამჟამად თავადაც მოჰყავს.

"პირველად საქართველოში მოვე­დი 2005 წელს. სოფელ მაღაროში სტუმრად ვიყავი, მეგობართან, სადაც პური გავსინჯე. ევროპაში პურს ვერ ვჭამდი, რადგან ალერგიას მაძლევდა. პური სპეციალური ხორბლით იყო გა­მომცხვარი. საქართველოში, უკან 2006 წლის აპრილში დავბრუნდი და ახლა სულ აქ ვარ. სოფელ არგოხის შესახებ კი მეგობრისგან გავიგე და აქ გადავწყ­ვიტე მოსვლა", - ამბობს ჟან ჟაკი.

განაგრძეთ კითხვა

ქართველი ჟურნალისტის და ამერიკელი დიპლომატის ქორწილი ვაშინგტონში - "ძალიან ბედნიერები ვართ, რომ ვიპოვეთ ერთმანეთი"

უზენაესი სასამართლოს მოსამართლეობის ყოფილი კანდიდატი თამთა თოდაძეზე - "რა ბრიჯიტ ბარდო ესა მყავს, რა აბია ასეთი ნეტავ"

ვინ არის შორენა ბეგაშვილის ყოფილი ქმრის მეუღლე, რომელიც უკრაინაში ცნობილი დიზაინერია