წიწაკა ხშირად უნდა ჩართონ რაციონში მათ, ვისაც გულსისხლძარღვთა დაავადებები, შაქრიანი დიაბეტი, დერმატიტი, სუსტი იმუნიტეტი, ანემია, უძილობა აწუხებს.
1. წიწაკა არეგულირებს კუჭისა და კუჭქვეშა ჯირკვლის მუშაობას, აქვეიტებს არტერიულ წნევას, ამცირებს თრომბოზების რისკს, აძლიერებს ორგანიზმის გამძლეობას რადიაციის მიმართ.
2. ტკბილი წითელი წიწაკა ასთმისა და ბრონქიტის დროს, აუმჯობესებს სუნთქვას.
3. წიწაკა აუმჯობესებს მეხსიერებას, არეგულირებს ნივთიერებათა ცვლას, ამაღლებს შრომისუნარიანობას და ებრძვის სტრესს.