კვლიავი უძველესი კულტურაა, რომელსაც იცნობდნენ და იყენებდნენ ძველი ცივილიზაციები ძველი კელტებიდან და რომაელებიდან ჩვენს დრომდე. ეს არის მომწარო გემოს, მაგამ არომატული მარცვლები, რომელიც ძალიან უხდება ხორცეულს, პურს, სოუსებს და ა.შ.
სხვადასხვა სასარგებლო თვისებასთან ერთად, კვლიავს გააჩნია ანტისპაზმური, ამოსახველებელი, ანტისეპტიკური თვისებებიც და გამოიყენება გაციების, ასთმის, სურდოს, მშრალი ხველის დროს.
გთავაზობთ ხალხური რეცეპტს, რომელიც უებარია ანგინის დროს და 4 საათში საგრძნობლად შეგიმსუბუქებთ ტკივილს.