მსოფლიო
სამართალი
პოლიტიკა

3

მაისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

კვირა, მთვარის მერვე დღე დაიწყება 11:21-ზე, მთვარე ლომშია ახალი საქმეების დასაწყებად ნეიტრალური დღეა. დიდ დროსა და ენერგიას ითხოვს ადრე დაწყებული საქმეები. მნიშვნელოვანი გადაწყვეტილებების მიღება სხვა დღისთვის გადადეთ. კარგი დღეა უძრავ ქონებასთან დაკავშირებული საქმეების მოსაგვარებლად. კარგია მივლინების, მოგზაურობის დასაწყებად. ხშირად იმოძრავეთ, გადააადგილეთ ავეჯი, განაახლეთ ინტერიერი. სხვა დღისთვის გადადეთ ქორწინება და ნიშნობა. მოერიდეთ კუჭის გადატვირთვას, მოწევას, სმას. უმჯობესდება ფსიქოემოციური ფონი. ადამიანი უფრო ხალისიანი ხდება. კარგად გამოიძინეთ, მიიღეთ მზის აბაზანები და დიდხანს ისეირნეთ.
საზოგადოება
სამხედრო
მეცნიერება
მოზაიკა
Faceამბები
სპორტი
კულტურა/შოუბიზნესი
კონფლიქტები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
როგორ მოვამზადოთ ნოტიო და მძიმე პასკა?
როგორ მოვამზადოთ ნოტიო და მძიმე პასკა?

გთა­ვა­ზობთ კონ­დი­ტერ თამ­რი­კო კი­კა­ბი­ძის ლე­გენ­და­რუ­ლი პას­კის რე­ცეპტს:

  • ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი

რომი ან კო­ნი­ა­კი - 200.00 მლ

და­რი­ჩი­ნი, მი­ხა­კი, ილი, მუს­კა­ტის კა­კა­ლი, ვა­ნი­ლი

1 ლი­მო­ნის ცედ­რა

ცუ­კა­ტე­ბი - 250.00 გ (სურ­ვი­ლი­სა­მებრ)

ქიშ­მი­ში - 250.00 გ

ზეთი - 1.00 ჭიქა (200 მლ )

კა­რა­ქი - 250.00 გ

მარ­გა­რი­ნი - 250.00 გ

რძე - 1.00 ლ

სა­ფუ­ა­რი - 4.00 სკ

ფქვი­ლი - 3.00 კგ

შა­ქა­რი - 1200.00 გ]

კვერ­ცხი - 10.00 ც

  • მომ­ზა­დე­ბის წესი

1. ქიშ­მი­ში, ცუ­კა­ტი, ლიმ­ნის ცედ­რა, ვა­ნი­ლი, მუს­კა­ტის კა­კა­ლი, ილი, მი­ხა­კი და და­რი­ჩი­ნი და­ვუ­მა­ტე რომი, მო­ვუ­რიე და შე­ვახ­ვიე პარკში იქამ­დე, სა­ნამ ცომი აფუვ­დე­ბა.

2. ნა­ხე­ვარ ლიტ­რა თბილ რძე­ში გავ­ხსნათ სა­ფუ­ა­რი, და­ვუ­მა­ტოთ 1 ჩ.კ შა­ქა­რი (ვი­ღებთ ამ შა­ქარს იმ პორ­ცი­ი­დან, რო­მე­ლიც არის გან­კუთ­ვნი­ლი პას­კის­თვის)

3. მე­ო­რე ნა­ხე­ვარ ლიტ­რა­ში ვა­მა­ტებთ ცხიმს: კა­რაქს, მარ­გა­რინს და ზეთს. ვდგამთ და­ბალ ცე­ცხლზე.

4. ვი­ღებთ ორ ჯამს და ვა­ცალ­კა­ვებთ კვერ­ცხის გულს ცი­ლის­გან, ერთ ჯამ­ში ცი­ლაა, მე­ო­რე­ში გული.

5. ვი­წყებთ ცი­ლის თქვე­ფას, ამოყ­ვა­ნი­ლი ცი­ლას ვუ­მა­ტებთ 10 სუფ­რის კოვზ შა­ქარს (ისევ იმ სა­ერ­თო შაქ­რი­დან). შა­ქარს ვა­მა­ტებთ ეტა­პობ­რი­ვად, თითო და­მა­ტე­ბის შემ­დეგ ვთქვეფთ 2-3 წუ­თით. გა­აგ­რძე­ლეთ კი­თხვა და ნა­ხეთ ვი­დე­ო­რე­ცეპ­ტი

ავტორი:

როგორ მოვამზადოთ ნოტიო და მძიმე პასკა?

როგორ მოვამზადოთ ნოტიო და მძიმე პასკა?

გთავაზობთ კონდიტერ თამრიკო კიკაბიძის ლეგენდარული პასკის რეცეპტს:

  • ინგრედიენტები

რომი ან კონიაკი - 200.00 მლ

დარიჩინი, მიხაკი, ილი, მუსკატის კაკალი, ვანილი

1 ლიმონის ცედრა

ცუკატები - 250.00 გ (სურვილისამებრ)

ქიშმიში - 250.00 გ

ზეთი - 1.00 ჭიქა (200 მლ )

კარაქი - 250.00 გ

მარგარინი - 250.00 გ

რძე - 1.00 ლ

საფუარი - 4.00 სკ

ფქვილი - 3.00 კგ

შაქარი - 1200.00 გ]

კვერცხი - 10.00 ც

  • მომზადების წესი

1. ქიშმიში, ცუკატი, ლიმნის ცედრა, ვანილი, მუსკატის კაკალი, ილი, მიხაკი და დარიჩინი დავუმატე რომი, მოვურიე და შევახვიე პარკში იქამდე, სანამ ცომი აფუვდება.

2. ნახევარ ლიტრა თბილ რძეში გავხსნათ საფუარი, დავუმატოთ 1 ჩ.კ შაქარი (ვიღებთ ამ შაქარს იმ პორციიდან, რომელიც არის განკუთვნილი პასკისთვის)

3. მეორე ნახევარ ლიტრაში ვამატებთ ცხიმს: კარაქს, მარგარინს და ზეთს. ვდგამთ დაბალ ცეცხლზე.

4. ვიღებთ ორ ჯამს და ვაცალკავებთ კვერცხის გულს ცილისგან, ერთ ჯამში ცილაა, მეორეში გული.

5. ვიწყებთ ცილის თქვეფას, ამოყვანილი ცილას ვუმატებთ 10 სუფრის კოვზ შაქარს (ისევ იმ საერთო შაქრიდან). შაქარს ვამატებთ ეტაპობრივად, თითო დამატების შემდეგ ვთქვეფთ 2-3 წუთით. გააგრძელეთ კითხვა და ნახეთ ვიდეორეცეპტი