გთავაზობთ კონდიტერ თამრიკო კიკაბიძის ლეგენდარული პასკის რეცეპტს:
რომი ან კონიაკი - 200.00 მლ
დარიჩინი, მიხაკი, ილი, მუსკატის კაკალი, ვანილი
1 ლიმონის ცედრა
ცუკატები - 250.00 გ (სურვილისამებრ)
ქიშმიში - 250.00 გ
ზეთი - 1.00 ჭიქა (200 მლ )
კარაქი - 250.00 გ
მარგარინი - 250.00 გ
რძე - 1.00 ლ
საფუარი - 4.00 სკ
ფქვილი - 3.00 კგ
შაქარი - 1200.00 გ]
კვერცხი - 10.00 ც
1. ქიშმიში, ცუკატი, ლიმნის ცედრა, ვანილი, მუსკატის კაკალი, ილი, მიხაკი და დარიჩინი დავუმატე რომი, მოვურიე და შევახვიე პარკში იქამდე, სანამ ცომი აფუვდება.
2. ნახევარ ლიტრა თბილ რძეში გავხსნათ საფუარი, დავუმატოთ 1 ჩ.კ შაქარი (ვიღებთ ამ შაქარს იმ პორციიდან, რომელიც არის განკუთვნილი პასკისთვის)
3. მეორე ნახევარ ლიტრაში ვამატებთ ცხიმს: კარაქს, მარგარინს და ზეთს. ვდგამთ დაბალ ცეცხლზე.
4. ვიღებთ ორ ჯამს და ვაცალკავებთ კვერცხის გულს ცილისგან, ერთ ჯამში ცილაა, მეორეში გული.
5. ვიწყებთ ცილის თქვეფას, ამოყვანილი ცილას ვუმატებთ 10 სუფრის კოვზ შაქარს (ისევ იმ საერთო შაქრიდან). შაქარს ვამატებთ ეტაპობრივად, თითო დამატების შემდეგ ვთქვეფთ 2-3 წუთით. გააგრძელეთ კითხვა და ნახეთ ვიდეორეცეპტი