მსოფლიო
სამართალი
პოლიტიკა

3

მაისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

შაბათი, მთვარის მეშვიდე დღე დაიწყება 09:50-ზე, მთვარე ლომში გადაბრძანდება 15:36-ზე ისეთი საქმეები წამოიწყეთ, რომლებსაც დღესვე დაასრულებთ და სხვა დროისთვის არ გადადებთ. მნიშვნელოვანი გადაწყვეტილებების მიღება სხვა დროისთვის გადადეთ. ფინანსური ოპერაციების დაგეგმვასა და უძრავი ქონების ყიდვა-გაყიდვას არ გირჩევთ. კარგი დღეა მსხვილი საყიდლებისთვის. კარგი დღეა შემოქმედებითი საქმიანობისთვის, სწავლისა და გამოცდების ჩასაბარებლად. უფროსთან და თანამდებობის პირებთან ნებისმიერ საქმეს მარტივად მოაგვარებთ. კარგი დღეა ფიზიკური ვარჯიშებისა და საოჯახო საქმეების შესასრულებლად. ზომიერება გმართებთ საკვებსა და სასმელში. მოერიდეთ გულის გადაღლას; ოპერაციებს გულსა და ზურგზე. შესაძლოა შეგაწუხოთ რადიკულიტმა.
საზოგადოება
სამხედრო
მეცნიერება
მოზაიკა
Faceამბები
სპორტი
კულტურა/შოუბიზნესი
კონფლიქტები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
ამერიკული სტეიკის მასტერკლასი ბათუმში
ამერიკული სტეიკის მასტერკლასი ბათუმში

3 აგ­ვის­ტოს ბა­თუმ­ში ად­გი­ლობ­რი­ვი რეს­ტორ­ნე­ბის შეფ-მზა­რე­უ­ლე­ბის­თვის ამე­რი­კუ­ლი სტე­ი­კის მას­ტერკლა­სი გა­ი­მარ­თა. მას­ტერკლასს უძღვე­ბო­და ამე­რი­კე­ლი შეფი ფრან­ჩეს­კო მა­ნა­ლო, რო­მე­ლიც ამ­ჟა­მად თბი­ლის­ში მდე­ბა­რე სას­ტუმ­რო მო­ნოგ­რაფს ხელ­მძღვა­ნე­ლობს.

მას­ტერკლა­სი USMEF-ის, TXB-ის, NCBA-ისა და მა­ღა­ზია „გას­ტრო­ნო­მის“ ერ­თობ­ლი­ვი ძა­ლის­ხმე­ვით ჩა­ტარ­და. ღო­ნის­ძი­ე­ბის მი­ზა­ნია ქარ­თველ მზა­რე­უ­ლებს შო­რის აა­მაღ­ლოს ცნო­ბი­ე­რე­ბა და ცოდ­ნა ამე­რი­კუ­ლი ხორ­ცის შე­სა­ხებ, ას­წავ­ლოს მისი სწო­რად მომ­ზა­დე­ბის ტექ­ნი­კა და წე­სე­ბი.

მას­ტერკლა­სის მიმ­დი­ნა­რე­ო­ბი­სას შეფ­მა ფრან­ჩეს­კომ სა­ინ­ტე­რე­სოდ ისა­უბ­რა იმ ფაქ­ტო­რებ­ზე, რაც გა­ნას­ხვა­ვებს ამე­რი­კულ ხორცს და რაც ხდის მის გე­მოვ­ნურ თვი­სე­ბებს ასეთ გან­სა­კუთ­რე­ბულს. ერთ-ერთი მთა­ვა­რი ფაქ­ტო­რია, თუ რა გა­რე­მო­ში იზ­რდე­ბა სა­ქო­ნე­ლი, რამ­დე­ნად და­ბა­ლია სტრე­სი მის ყო­ველ­დღი­უ­რო­ბა­ში, რაც პირ­და­პირპრო­პორ­ცი­უ­ლად აი­სა­ხე­ბა ხორ­ცის კონ­სის­ტენ­ცი­ა­ზე. რო­გორც აღ­მოჩ­ნდა, სტრე­სულ გა­რე­მო­ში გაზ­რდი­ლი ძრო­ხის ხორ­ცი მუქი ფე­რი­საა, ხოლო ჰარ­მო­ნი­ულ გა­რე­მო­ში გაზ­რდი­ლი სა­ქონ­ლის ხორ­ცი გა­მო­ირ­ჩე­ვა ღია მო­ვარ­დის­ფრო ფე­რი­თა და რბი­ლი ტექ­სტუ­რით.

ამე­რი­კუ­ლი ხორ­ცის მთა­ვა­რი მა­ხა­სი­ა­თებ­ლე­ბია სირ­ბი­ლე და გემო. გა­მოც­დი­ლი ამე­რი­კე­ლი ფერ­მე­რე­ბის მიერ შე­მუ­შა­ვე­ბუ­ლი საკ­ვე­ბი რა­ცი­ო­ნი მო­ი­ცავს ბა­ლახ­სა და საკ­ვებს, რო­მე­ლიც შედ­გე­ბა სხვა­დას­ხვა მარ­ცვლე­უ­ლის, თი­ვის, იონ­ჯა­სა და სი­მინ­დის­გან. სწო­რედ ამ­გვა­რი კვე­ბა გა­ნა­პი­რო­ბებს ხორ­ცის უმაღ­ლეს ხა­რისხსა და სა­უ­კე­თე­სო გე­მოვ­ნურ თვი­სე­ბებს.

მარ­ბე­ლინ­გი - ამე­რი­კუ­ლი ხორ­ცის მნიშ­ვნე­ლო­ვა­ნი მა­ხა­სი­ა­თე­ბე­ლია. კუნ­თის ფე­ნებს შო­რის ცხი­მის თა­ნა­ბა­რი გა­და­ნა­წი­ლე­ბა ხორ­ცის მა­ღა­ლი ხა­რის­ხის ნი­შა­ნია, რაც მი­იღ­წე­ვა ძრო­ხე­ბის­თვის საკ­ვე­ბის სწო­რად შერ­ჩე­ვით.

მას­ტერკლა­სის მო­ნა­წი­ლე­ებ­მა და­ა­გე­მოვ­ნეს შავი ან­გუ­სი­სა და ვა­გი­უს უმაღ­ლე­სი კა­ტე­გო­რი­ის სტე­ი­კე­ბი და თა­ვად გა­მო­ცა­დეს გე­მოს ის გან­სა­კუთ­რე­ბუ­ლო­ბა, რა­ზეც ფრან­ჩეს­კო მა­ნა­ლომ ისა­უბ­რა.

(R)

მკითხველის კომენტარები / 4 /
თარიღის მიხედვით
მოწონების მიხედვით
Musenbezi
0

პირბადე არავის რომ არ უკეთია რა თემაა? 

ლალუკა
0

ტყუილად დავცინოდით უდიპლომო სასიძოში ძროხების ჰარმონიულ განვითარებას დუხავოი მუსიკი ფონზე.

ავტორი:

ამერიკული სტეიკის მასტერკლასი ბათუმში

ამერიკული სტეიკის მასტერკლასი ბათუმში

3 აგვისტოს ბათუმში ადგილობრივი რესტორნების შეფ-მზარეულებისთვის ამერიკული სტეიკის მასტერკლასი გაიმართა. მასტერკლასს უძღვებოდა ამერიკელი შეფი ფრანჩესკო მანალო, რომელიც ამჟამად თბილისში მდებარე სასტუმრო მონოგრაფს ხელმძღვანელობს.

მასტერკლასი USMEF-ის, TXB-ის, NCBA-ისა და მაღაზია „გასტრონომის“ ერთობლივი ძალისხმევით ჩატარდა. ღონისძიების მიზანია ქართველ მზარეულებს შორის აამაღლოს ცნობიერება და ცოდნა ამერიკული ხორცის შესახებ, ასწავლოს მისი სწორად მომზადების ტექნიკა და წესები.

მასტერკლასის მიმდინარეობისას შეფმა ფრანჩესკომ საინტერესოდ ისაუბრა იმ ფაქტორებზე, რაც განასხვავებს ამერიკულ ხორცს და რაც ხდის მის გემოვნურ თვისებებს ასეთ განსაკუთრებულს. ერთ-ერთი მთავარი ფაქტორია, თუ რა გარემოში იზრდება საქონელი, რამდენად დაბალია სტრესი მის ყოველდღიურობაში, რაც პირდაპირპროპორციულად აისახება ხორცის კონსისტენციაზე. როგორც აღმოჩნდა, სტრესულ გარემოში გაზრდილი ძროხის ხორცი მუქი ფერისაა, ხოლო ჰარმონიულ გარემოში გაზრდილი საქონლის ხორცი გამოირჩევა ღია მოვარდისფრო ფერითა და რბილი ტექსტურით.

ამერიკული ხორცის მთავარი მახასიათებლებია სირბილე და გემო. გამოცდილი ამერიკელი ფერმერების მიერ შემუშავებული საკვები რაციონი მოიცავს ბალახსა და საკვებს, რომელიც შედგება სხვადასხვა მარცვლეულის, თივის, იონჯასა და სიმინდისგან. სწორედ ამგვარი კვება განაპირობებს ხორცის უმაღლეს ხარისხსა და საუკეთესო გემოვნურ თვისებებს.

მარბელინგი - ამერიკული ხორცის მნიშვნელოვანი მახასიათებელია. კუნთის ფენებს შორის ცხიმის თანაბარი გადანაწილება ხორცის მაღალი ხარისხის ნიშანია, რაც მიიღწევა ძროხებისთვის საკვების სწორად შერჩევით.

მასტერკლასის მონაწილეებმა დააგემოვნეს შავი ანგუსისა და ვაგიუს უმაღლესი კატეგორიის სტეიკები და თავად გამოცადეს გემოს ის განსაკუთრებულობა, რაზეც ფრანჩესკო მანალომ ისაუბრა.

(R)

Wolt და Mastercard ბათუმში გელიან!

დროა უმკურნალო „სოკოს“

“დიდი სიყვარულის დასაწყისი” - Wolt ქუთაისშია!