მსოფლიო
სამართალი
პოლიტიკა

3

მაისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

კვირა, მთვარის მერვე დღე დაიწყება 11:21-ზე, მთვარე ლომშია ახალი საქმეების დასაწყებად ნეიტრალური დღეა. დიდ დროსა და ენერგიას ითხოვს ადრე დაწყებული საქმეები. მნიშვნელოვანი გადაწყვეტილებების მიღება სხვა დღისთვის გადადეთ. კარგი დღეა უძრავ ქონებასთან დაკავშირებული საქმეების მოსაგვარებლად. კარგია მივლინების, მოგზაურობის დასაწყებად. ხშირად იმოძრავეთ, გადააადგილეთ ავეჯი, განაახლეთ ინტერიერი. სხვა დღისთვის გადადეთ ქორწინება და ნიშნობა. მოერიდეთ კუჭის გადატვირთვას, მოწევას, სმას. უმჯობესდება ფსიქოემოციური ფონი. ადამიანი უფრო ხალისიანი ხდება. კარგად გამოიძინეთ, მიიღეთ მზის აბაზანები და დიდხანს ისეირნეთ.
საზოგადოება
სამხედრო
მეცნიერება
მოზაიკა
Faceამბები
სპორტი
კულტურა/შოუბიზნესი
კონფლიქტები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
"ნიკორას" მასტერკლასი პატარა შეფებისთვის
"ნიკორას" მასტერკლასი პატარა შეფებისთვის

"ნი­კო­რას" სამ­ზა­რე­უ­ლო­ში, ამ­ჯე­რად, ხუთი შეფი ფუს­ფუ­სებს - ერთი პრო­ფე­სი­ო­ნა­ლი და ოთხი პა­ტა­რა. პა­ტა­რებს, სენდვი­ჩე­ბი­სა და ჰოთ­დო­გე­ბის მომ­ზა­დე­ბას საბა იჩ­ქი­ტი­ძე ას­წავ­ლის.საბა კუ­ლი­ნა­რი­ით პირ­ვე­ლად იმ ასაკ­ში და­ინ­ტე­რეს­და, რა ასა­კი­საც ახლა არი­ან ნი­კო­ლო­ზი, თა­მა­რი, მა­რია და მე­ო­რე ნი­კო­ლო­ზი. მოგ­ვი­ა­ნე­ბით, ბავ­შვუ­რი ინ­ტე­რე­სი პრო­ფე­სი­ად იქცა. "სი­თის" პრო­ექ­ტის­თვის პა­ტა­რებ­მა, სა­ბას დახ­მა­რე­ბით, სურ­ნე­ლო­ვა­ნი სამ­ყა­როს მარ­ტი­ვი კერ­ძე­ბი მო­ამ­ზა­დეს. "ნი­კო­რას" მას­ტერკლას­ზე მათი მეგ­ზუ­რი ამ სამ­ყა­რო­ში საბა იყო, რო­მე­ლიც სენდვი­ჩე­ბის მომ­ზა­დე­ბას­თან ერ­თად, პა­ტა­რებს სა­კუ­თარ კუ­ლი­ნა­რი­ულ გა­მოც­დი­ლე­ბა­ზე უყ­ვე­ბო­და.საბა იჩ­ქი­ტი­ძე, შეფ-მზა­რე­უ­ლი

კუ­ლი­ნა­რი­ით ღრმა ბავ­შვო­ბი­დან ვარ გა­ტა­ცე­ბუ­ლი. ოჯახ­ში სულ რა­ღაც მზად­დე­ბო­და და მეც დიდი ინ­ტე­რე­სით ვმო­ნა­წი­ლე­ობ­დი თი­თო­ე­უ­ლი კერ­ძის შექ­მნა­ში. სკო­ლის დამ­თავ­რე­ბის შემ­დეგ, გა­დავ­წყვი­ტე, სხვა პრო­ფე­სი­ას­თან ერ­თად, კუ­ლი­ნა­რი­აც პრო­ფე­სი­უ­ლად შე­მეს­წავ­ლა. ერთი წლის გან­მავ­ლო­ბა­ში, ვმუ­შა­ობ­დი ერთ-ერთ რეს­ტო­რან­ში სტა­ჟი­ო­რად, ამ პე­რი­ოდ­ში ვის­წავ­ლე ყვე­ლა იმ კერ­ძის მომ­ზა­დე­ბა რაც მა­ინ­ტე­რე­სებ­და და რაც კონ­კრე­ტუ­ლი ობი­ექ­ტის მე­ნი­უ­ში იყო. წლე­ბის შემ­დეგ კი შეფ-მზა­რე­უ­ლად ჩა­მოვ­ყა­ლიბ­დი და ახლა მე თვი­თონ, და­მო­უ­კი­დებ­ლად ვმუ­შა­ობ ახა­ლი კვე­ბის ობი­ექ­ტის სა­ავ­ტო­რო მე­ნი­უ­ზე. ასე ამოვ­ყა­ვი თავი სურ­ნე­ლო­ვან სამ­ყა­რო­ში. პირ­ვე­ლი კერ­ძი, რო­მე­ლიც და­მო­უ­კი­დებ­ლად მო­ვამ­ზა­დე, "ოჯა­ხუ­რი კარ­ტო­ფი­ლი" იყო, ღო­რის ხორ­ცით. მა­შინ 5 ან 6 წლის ვი­ყა­ვი. მახ­სოვს კმა­ყო­ფი­ლე­ბის გრძნო­ბა, რო­მელ­საც მომ­ზა­დე­ბის პრო­ცე­სი მა­ნი­ჭებ­და და მო­ლო­დი­ნი - რო­გორ შე­მი­ფა­სებ­დნენ ოჯა­ხის წევ­რე­ბი კერძს. დღეს, უკვე რთუ­ლია რო­მე­ლი­მე ერთი კერ­ძის გა­მო­ყო­ფა, რომ­ლის მომ­ზა­დე­ბაც გან­სა­კუთ­რე­ბით მიყ­ვარს, ვი­ნა­ი­დან კუ­ლი­ნა­რი­ას ისე აღ­ვიქ­ვამ, რო­გორც ხე­ლოვ­ნე­ბას. ერთი და იგი­ვე კერ­ძიც კი, სხვა­დას­ხვა დროს ერ­თმა­ნე­თის­გან გან­სხვა­ვე­ბუ­ლი გა­მო­დის. მე ყვე­ლა­ფერს მთე­ლი გუ­ლი­თა და სიყ­ვა­რუ­ლით ვამ­ზა­დებ.

თა­მარ მერ­ლა­ნი, ნი­კო­ლოზ გოგ­რი­ჭი­ა­ნი
თა­მარ მერ­ლა­ნი, ნი­კო­ლოზ გოგ­რი­ჭი­ა­ნი

პირ­ვე­ლად "ნი­კო­რას" ხორ­ცპ­რო­დუქ­ტე­ბი და­ახ­ლო­ე­ბით 15 წლის წინ, მა­მას­თან ერ­თად აღ­მო­ვა­ჩი­ნე. მახ­სოვს, ძა­ლი­ან ხში­რად დილა სწო­რედ "ნი­კო­რა­თი" იწყე­ბო­და. შემ­დეგ კი, დღე სკო­ლა­ში ენერ­გი­უ­ლად გრძელ­დე­ბო­და. წლე­ბია რაც ამ ბრენ­დის მომ­ხმა­რე­ბე­ლი ვარ, რად­გან ჩემ­თვის ხა­რის­ხი ძა­ლი­ან მნიშ­ვნე­ლო­ვა­ნია. როცა "ნი­კო­რამ" მას­ტერკლა­სის ჩა­სა­ტა­რებ­ლად დამ­პა­ტი­ჟა სწო­რედ ბავ­შვო­ბის ეს გა­მოც­დი­ლე­ბა და ემო­ცია გა­ვუ­ზი­ა­რე პა­ტა­რა შე­ფებს, თუმ­ცა, გა­ორ­მა­გე­ბუ­ლი პა­სუ­ხის­მგებ­ლო­ბით. მათ­თან მუ­შა­ო­ბა ხა­ლისს მმა­ტებს. ეს ის სა­ზო­გა­დო­ე­ბაა, რო­მე­ლიც ყვე­ლა­ფერს კარ­გად აკ­ვირ­დე­ბა და იმახ­სოვ­რებს. ამი­ტომ, მეც სრუ­ლი პა­სუ­ხის­მგებ­ლო­ბით ზუს­ტად ისე ვას­წავ­ლი, რო­გორც ზრდას­რულ მზა­რე­უ­ლებს. ახლა მარ­ტი­ვად მო­სამ­ზა­დე­ბე­ლი სენდვი­ჩი გა­ვა­კე­თეთ.

მა­რია და ნი­კო­ლოზ ბო­ლაშ­ვი­ლე­ბი

სენდვი­ჩის მომ­ზა­დე­ბის წესი:

გა­მო­ვი­ყე­ნეთ: ტოს­ტის პური, სა­ლა­თის ფო­თო­ლი, პო­მი­დო­რი, მდნა­რი ყვე­ლი და მთა­ვა­რი ინ­გრე­დი­ენ­ტი - "ნი­კო­რას" შაშ­ხი.

პუ­რის ორ ნა­ჭერს შო­რის, თან­მიმ­დევ­რუ­ლად და­ვა­ლა­გეთ ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი და ასე მო­ამ­ზა­და ჯან­სა­ღი სა­უზ­მე.

სენდვი­ჩი უმარ­ტი­ვე­სად მზად­დე­ბა. ამ აპე­ტა­ი­ზერ­ში ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბის თან­მიმ­დევ­რო­ბას დიდი მნიშ­ვნე­ლო­ბა არ აქვს. პუ­რის ორი ნა­ჭე­რი და მათ შო­რის ის, რაც გიყ­ვართ და რამ­დე­ნიც გინ­დათ. მთა­ვა­რი წესი კი ასე­თია - გემ­რი­ე­ლი სენდვი­ჩი რომ გა­მო­გი­ვი­დეთ, ბავ­შვე­ბი­ვით გუ­ლი­ა­ნად უნდა მო­ამ­ზა­დოთ.

ტექ­სტი: ნინი გო­გო­ლა­ძე

ფოტო: ირა კურ­მა­ე­ვა

ლო­კა­ცია: "ნი­კო­რას კაფე"

წყა­რო: City

რუბრიკის სხვა სიახლეები
ავტორი:

"ნიკორას" მასტერკლასი პატარა შეფებისთვის

"ნიკორას" მასტერკლასი პატარა შეფებისთვის

"ნიკორას" სამზარეულოში, ამჯერად, ხუთი შეფი ფუსფუსებს - ერთი პროფესიონალი და ოთხი პატარა. პატარებს, სენდვიჩებისა და ჰოთდოგების მომზადებას საბა იჩქიტიძე ასწავლის.საბა კულინარიით პირველად იმ ასაკში დაინტერესდა, რა ასაკისაც ახლა არიან ნიკოლოზი, თამარი, მარია და მეორე ნიკოლოზი. მოგვიანებით, ბავშვური ინტერესი პროფესიად იქცა. "სითის" პროექტისთვის პატარებმა, საბას დახმარებით, სურნელოვანი სამყაროს მარტივი კერძები მოამზადეს. "ნიკორას" მასტერკლასზე მათი მეგზური ამ სამყაროში საბა იყო, რომელიც სენდვიჩების მომზადებასთან ერთად, პატარებს საკუთარ კულინარიულ გამოცდილებაზე უყვებოდა.საბა იჩქიტიძე, შეფ-მზარეული

კულინარიით ღრმა ბავშვობიდან ვარ გატაცებული. ოჯახში სულ რაღაც მზადდებოდა და მეც დიდი ინტერესით ვმონაწილეობდი თითოეული კერძის შექმნაში. სკოლის დამთავრების შემდეგ, გადავწყვიტე, სხვა პროფესიასთან ერთად, კულინარიაც პროფესიულად შემესწავლა. ერთი წლის განმავლობაში, ვმუშაობდი ერთ-ერთ რესტორანში სტაჟიორად, ამ პერიოდში ვისწავლე ყველა იმ კერძის მომზადება რაც მაინტერესებდა და რაც კონკრეტული ობიექტის მენიუში იყო. წლების შემდეგ კი შეფ-მზარეულად ჩამოვყალიბდი და ახლა მე თვითონ, დამოუკიდებლად ვმუშაობ ახალი კვების ობიექტის საავტორო მენიუზე. ასე ამოვყავი თავი სურნელოვან სამყაროში. პირველი კერძი, რომელიც დამოუკიდებლად მოვამზადე, "ოჯახური კარტოფილი" იყო, ღორის ხორცით. მაშინ 5 ან 6 წლის ვიყავი. მახსოვს კმაყოფილების გრძნობა, რომელსაც მომზადების პროცესი მანიჭებდა და მოლოდინი - როგორ შემიფასებდნენ ოჯახის წევრები კერძს. დღეს, უკვე რთულია რომელიმე ერთი კერძის გამოყოფა, რომლის მომზადებაც განსაკუთრებით მიყვარს, ვინაიდან კულინარიას ისე აღვიქვამ, როგორც ხელოვნებას. ერთი და იგივე კერძიც კი, სხვადასხვა დროს ერთმანეთისგან განსხვავებული გამოდის. მე ყველაფერს მთელი გულითა და სიყვარულით ვამზადებ.

თამარ მერლანი, ნიკოლოზ გოგრიჭიანი
თამარ მერლანი, ნიკოლოზ გოგრიჭიანი

პირველად "ნიკორას" ხორცპროდუქტები დაახლოებით 15 წლის წინ, მამასთან ერთად აღმოვაჩინე. მახსოვს, ძალიან ხშირად დილა სწორედ "ნიკორათი" იწყებოდა. შემდეგ კი, დღე სკოლაში ენერგიულად გრძელდებოდა. წლებია რაც ამ ბრენდის მომხმარებელი ვარ, რადგან ჩემთვის ხარისხი ძალიან მნიშვნელოვანია. როცა "ნიკორამ" მასტერკლასის ჩასატარებლად დამპატიჟა სწორედ ბავშვობის ეს გამოცდილება და ემოცია გავუზიარე პატარა შეფებს, თუმცა, გაორმაგებული პასუხისმგებლობით. მათთან მუშაობა ხალისს მმატებს. ეს ის საზოგადოებაა, რომელიც ყველაფერს კარგად აკვირდება და იმახსოვრებს. ამიტომ, მეც სრული პასუხისმგებლობით ზუსტად ისე ვასწავლი, როგორც ზრდასრულ მზარეულებს. ახლა მარტივად მოსამზადებელი სენდვიჩი გავაკეთეთ.

მარია და ნიკოლოზ ბოლაშვილები

სენდვიჩის მომზადების წესი:

გამოვიყენეთ: ტოსტის პური, სალათის ფოთოლი, პომიდორი, მდნარი ყველი და მთავარი ინგრედიენტი - "ნიკორას" შაშხი.

პურის ორ ნაჭერს შორის, თანმიმდევრულად დავალაგეთ ინგრედიენტები და ასე მოამზადა ჯანსაღი საუზმე.

სენდვიჩი უმარტივესად მზადდება. ამ აპეტაიზერში ინგრედიენტების თანმიმდევრობას დიდი მნიშვნელობა არ აქვს. პურის ორი ნაჭერი და მათ შორის ის, რაც გიყვართ და რამდენიც გინდათ. მთავარი წესი კი ასეთია - გემრიელი სენდვიჩი რომ გამოგივიდეთ, ბავშვებივით გულიანად უნდა მოამზადოთ.

ტექსტი: ნინი გოგოლაძე

ფოტო: ირა კურმაევა

ლოკაცია: "ნიკორას კაფე"

წყარო: City

ვინ იქნებიან კომპანიები, რომლებიც  წინა საახალწლოდ ქველმოქმედებაში ჩაერთვებიან

როგორ ვნახოთ მეტი სარგებელი საახალწლო აქციებისგან?

ხელფასების ზრდა და ახალი საბონუსე პროგრამები - "ნიკორაში" ორგანიზაციული ცვლილებების ტალღა დაიწყო