პოლიტიკა
მსოფლიო

22

აპრილი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

სამშაბათი, მთვარის ოცდამეოთხე დღე დაიწყება 04:49-ზე, მთვარე მერწყულშია დღეს კარგია ახალი, მნიშვნელოვანი საქმეების დაწყება. ფინანსური საკითხების მოგვარება, ვაჭრობა. მოერიდეთ კამათს, საქმეების გარჩევას. არ გირჩევთ მგზავრობას, საცხოვრებელი მისამართის შეცვლას. სარგებელს მოგიტანთ კოლექტიური სამუშაო, მაგრამ კოლეგების მიმართ ირონიის, ცინიზმის გამოვლენას არ გირჩევთ. მოერიდეთ ალკოჰოლსა და სიგარეტს. გადადეთ ოპერაციები სახსრებზე, ბრმა ნაწლავზე, პროცედურები ფეხებზე, ნერვულ სისტემაზე. კარგი დღეა დასვენებისთვის, შიმშილისთვის. მოერიდეთ ალკოჰოლურ სასმელს.
სპორტი
საზოგადოება
სამხედრო
მეცნიერება
მოზაიკა
კულტურა/შოუბიზნესი
წიგნები
Faceამბები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
სად მივირთვათ ნამდვილი იაპონური სუში?
სად მივირთვათ ნამდვილი იაპონური სუში?

მსოფ­ლიო მას­შტა­ბით ძა­ლი­ან ცოტა ეროვ­ნუ­ლი კერ­ძია ისე­თი პო­პუ­ლა­რუ­ლი, რო­გორც სუში. თევ­ზი, ბრინ­ჯი, ბოსტნე­უ­ლი, ძმა­რი - სწო­რედ ეს არის სუში, რო­მე­ლიც ია­პო­ნუ­რი სამ­ზა­რე­უ­ლოს სი­ა­მა­ყეა. მან უკვე მტკი­ცედ მო­ი­კი­და ფეხი უამ­რა­ვი ქვეყ­ნის პრეს­ტი­ჟულ რეს­ტო­რან­ში. სუში ბევ­რს თა­ვი­სი პი­კან­ტუ­რი გე­მოს გამო იზი­დავს, ნა­წილს კი უბ­რა­ლოდ ის გან­სხვა­ვე­ბუ­ლი სერ­ვი­რე­ბა მოს­წონს, რაც მას ახა­სი­ა­თებს. უამ­რა­ვი ადა­მი­ა­ნი მას მხო­ლოდ ინ­ტე­რე­სის გამო აგე­მოვ­ნებს და შემ­დეგ მისი საყ­ვა­რე­ლი კერ­ძი ხდე­ბა.

ხში­რად, სუში, არას­წო­რად აღიქ­მე­ბა და ამ სა­ხელ­წო­დე­ბით უმ თევზს ან ზღვის სხვა პრო­დუქ­ტებს მო­იხ­სე­ნი­ე­ბენ. ია­პო­ნი­ა­ში, ცალ­კე დაჭ­რილ უმ თევზს "სა­ში­მი" ეწო­დე­ბა და მის მომ­ზა­დე­ბას სუ­შის­გან გან­სხვა­ვე­ბით, ბრინ­ჯი არ სჭირ­დე­ბა. თა­ვად სი­ტყვა - "სუ­შის" პირ­და­პი­რი მნიშ­ვნე­ლო­ბა "მჟა­ვეს" ნიშ­ნავს, თუმ­ცა ის დღეს სხვა კონ­ტექ­სტში აღარ იხ­მა­რე­ბა.

სუ­შის მოყ­ვა­რუ­ლე­ბი თბი­ლის­შიც მრავ­ლად არი­ან და სუ­შის რამ­დე­ნი­მე რეს­ტო­რა­ნიც არ­სე­ბობს. ახ­ლა­ხან ამ ია­პო­ნუ­რი კერ­ძის და­გე­მოვ­ნე­ბა კი­დევ ერთ რეს­ტო­რან­ში გახ­და შე­საძ­ლე­ბე­ლი. სას­ტუმ­რო "ბილტმორ თბი­ლი­სის" რეს­ტო­რა­ნი "ზიმი", 31-ე სარ­თულ­ზე, სწო­რედ ის ად­გი­ლია, სა­დაც უგემ­რი­ე­ლე­სი სუ­შის გა­სინ­ჯვა შე­გიძ­ლი­ათ. რეს­ტორ­ნის კი­დევ ერთი უპი­რა­ტე­სო­ბა კი ქა­ლა­ქის 360 გრა­დუ­სი­ა­ნი ხე­დე­ბია.

სხვა ქვეყ­ნე­ბის ეროვ­ნუ­ლი კერ­ძე­ბი, გან­სა­კუთ­რე­ბით კი აზი­უ­რი სამ­ზა­რე­უ­ლო, ხში­რად დიდ თან­ხას­თან ასო­ცირ­დე­ბა. თუმ­ცა "ზიმ­ში" სუ­შის ფა­სე­ბი ნე­ბის­მი­ე­რი შე­მო­სავ­ლის მქო­ნე ადა­მი­ა­ნის­თვის მი­სა­ღე­ბია.

უმაღ­ლე­სი ხა­რის­ხის პრო­დუქ­ტე­ბის­გან დამ­ზა­დე­ბუ­ლი ია­პო­ნუ­რი კერ­ძე­ბი და რეს­ტო­რა­ნი რე­გი­ო­ნის ყვე­ლა­ზე მა­ღალ სას­ტუმ­რო­ში პა­ნო­რა­მუ­ლი ხე­დე­ბით - მარ­თლაც რთუ­ლია, ამ შე­თა­ვა­ზე­ბამ ადა­მი­ა­ნი არ და­ა­ინ­ტე­რე­სოს. გან­სა­კუთ­რე­ბით კი ისი­ნი, ვი­საც უცხო­უ­რი ტრა­დი­ცი­უ­ლი კერ­ძე­ბი უყ­ვართ.

რაც შე­ე­ხე­ბა თა­ვად ბარ-რეს­ტო­რანს - "ზიმი" 2016 წელს ქვეყ­ნის ყვე­ლა­ზე მა­ღა­ლი შე­ნო­ბის, ყვე­ლა­ზე მა­ღალ წერ­ტილ­ში გა­იხ­სნა. "ზიმი" ორ ნა­წი­ლად არის გა­ყო­ფი­ლი.ბარი სას­ტუმ­როს 30-ე სარ­თულ­ზე მდე­ბა­რე­ობს. სუ­შის მირ­თმე­ვა და მისი მომ­ზა­დე­ბის პრო­ცე­სის ნახ­ვა კი 31-ე სარ­თულ­ზე მდე­ბა­რე რეს­ტო­რან­ში შე­გიძ­ლი­ათ.

sponsored by

ContentRoom

სად მივირთვათ ნამდვილი იაპონური სუში?

სად მივირთვათ ნამდვილი იაპონური სუში?

მსოფლიო მასშტაბით ძალიან ცოტა ეროვნული კერძია ისეთი პოპულარული, როგორც სუში. თევზი, ბრინჯი, ბოსტნეული, ძმარი - სწორედ ეს არის სუში, რომელიც იაპონური სამზარეულოს სიამაყეა. მან უკვე მტკიცედ მოიკიდა ფეხი უამრავი ქვეყნის პრესტიჟულ რესტორანში. სუში ბევრს თავისი პიკანტური გემოს გამო იზიდავს, ნაწილს კი უბრალოდ ის განსხვავებული სერვირება მოსწონს, რაც მას ახასიათებს. უამრავი ადამიანი მას მხოლოდ ინტერესის გამო აგემოვნებს და შემდეგ მისი საყვარელი კერძი ხდება.

ხშირად, სუში, არასწორად აღიქმება და ამ სახელწოდებით უმ თევზს ან ზღვის სხვა პროდუქტებს მოიხსენიებენ. იაპონიაში, ცალკე დაჭრილ უმ თევზს "საშიმი" ეწოდება და მის მომზადებას სუშისგან განსხვავებით, ბრინჯი არ სჭირდება. თავად სიტყვა - "სუშის" პირდაპირი მნიშვნელობა "მჟავეს" ნიშნავს, თუმცა ის დღეს სხვა კონტექსტში აღარ იხმარება.

სუშის მოყვარულები თბილისშიც მრავლად არიან და სუშის რამდენიმე რესტორანიც არსებობს. ახლახან ამ იაპონური კერძის დაგემოვნება კიდევ ერთ რესტორანში გახდა შესაძლებელი. სასტუმრო "ბილტმორ თბილისის" რესტორანი "ზიმი", 31-ე სართულზე, სწორედ ის ადგილია, სადაც უგემრიელესი სუშის გასინჯვა შეგიძლიათ. რესტორნის კიდევ ერთი უპირატესობა კი ქალაქის 360 გრადუსიანი ხედებია.

სხვა ქვეყნების ეროვნული კერძები, განსაკუთრებით კი აზიური სამზარეულო, ხშირად დიდ თანხასთან ასოცირდება. თუმცა "ზიმში" სუშის ფასები ნებისმიერი შემოსავლის მქონე ადამიანისთვის მისაღებია.

უმაღლესი ხარისხის პროდუქტებისგან დამზადებული იაპონური კერძები და რესტორანი რეგიონის ყველაზე მაღალ სასტუმროში პანორამული ხედებით - მართლაც რთულია, ამ შეთავაზებამ ადამიანი არ დააინტერესოს. განსაკუთრებით კი ისინი, ვისაც უცხოური ტრადიციული კერძები უყვართ.

რაც შეეხება თავად ბარ-რესტორანს - "ზიმი" 2016 წელს ქვეყნის ყველაზე მაღალი შენობის, ყველაზე მაღალ წერტილში გაიხსნა. "ზიმი" ორ ნაწილად არის გაყოფილი.ბარი სასტუმროს 30-ე სართულზე მდებარეობს. სუშის მირთმევა და მისი მომზადების პროცესის ნახვა კი 31-ე სართულზე მდებარე რესტორანში შეგიძლიათ.

sponsored by

ContentRoom

აზერბაიჯანის ტურიზმის საბჭო თბილისში ვიზიტორთა ცენტრ „Azerbaijan.Travel”-ს ხსნის

“დანკინში“ WOLT – ით შეკვეთისას Pickup სერვისი დაიწყო

როგორ მზადდება სახის მოვლის საშუალებები ლოკოკინისგან და რა განსაკუთრებულ თვისებებს შეიცავს ისინი