მსოფლიო
სამართალი
პოლიტიკა

3

მაისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

შაბათი, მთვარის მეშვიდე დღე დაიწყება 09:50-ზე, მთვარე ლომში გადაბრძანდება 15:36-ზე ისეთი საქმეები წამოიწყეთ, რომლებსაც დღესვე დაასრულებთ და სხვა დროისთვის არ გადადებთ. მნიშვნელოვანი გადაწყვეტილებების მიღება სხვა დროისთვის გადადეთ. ფინანსური ოპერაციების დაგეგმვასა და უძრავი ქონების ყიდვა-გაყიდვას არ გირჩევთ. კარგი დღეა მსხვილი საყიდლებისთვის. კარგი დღეა შემოქმედებითი საქმიანობისთვის, სწავლისა და გამოცდების ჩასაბარებლად. უფროსთან და თანამდებობის პირებთან ნებისმიერ საქმეს მარტივად მოაგვარებთ. კარგი დღეა ფიზიკური ვარჯიშებისა და საოჯახო საქმეების შესასრულებლად. ზომიერება გმართებთ საკვებსა და სასმელში. მოერიდეთ გულის გადაღლას; ოპერაციებს გულსა და ზურგზე. შესაძლოა შეგაწუხოთ რადიკულიტმა.
საზოგადოება
სამხედრო
მეცნიერება
მოზაიკა
Faceამბები
სპორტი
კულტურა/შოუბიზნესი
კონფლიქტები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
პინსა - მსოფლიო კულინარიის ახალი ტრენდი
პინსა - მსოფლიო კულინარიის ახალი ტრენდი

ამ­ბო­ბენ, მოდა ბრუ­ნავ­სო. ჰოდა ასე­დაბ­რუნ­და ან­ტი­კუ­რი ხა­ნი­დან უგემ­რი­ე­ლე­სი კერ­ძი­პინ­სა, რო­მელ­საც რო­მის სამ­ხედ­რო არ­მია ხში­რად მი­ირ­თმევ­და, რად­გან ის არ იწ­ვევ­და დამ­ძი­მე­ბის შეგ­რძნე­ბას, მო­თენ­თვას და ხან­გრძლი­ვი დრო­ით ანაყ­რებ­და. ახლა კი მსოფ­ლი­ოს უამ­რავ დიდ ქა­ლაქ­ში მი­ირ­თმე­ვენ პინ­სას, რად­გან ის ჯან­სა­ღი, ნაკ­ლე­ბად კა­ლო­რი­უ­ლი, მარ­ტი­ვად მო­ნე­ლე­ბა­დი დ ამ­სუ­ბუ­ქი საკ­ვე­ბია. იც­ვლე­ბა მისი გა­მო­ყე­ნე­ბის მიზ­ნე­ბი, თუმ­ცა არ იც­ვლე­ბა მი­ზე­ზე­ბი -ჯან­სა­ღი და და­ბალ­კა­რო­უ­ლი კერ­ძი ყო­ველ­თვის იყო და ახ­ლაც არის მსოფ­ლი­ოს ყუ­რა­დღე­ბის ცენ­ტრში.

ეს მსოფ­ლიო ტრენ­დი კი, რო­მელ­მაც უკვე მო­ი­ა­რა რომი, სან-ფრან­ცის­კო, ნიუ იორ­კი და მოს­კო­ვი, უკვე თბი­ლის­შია. თა­ნა­მედ­რო­ვე სამ­ყა­რო­ში პინ­სას პო­პუ­რა­ლო­ბის ზრდა გარ­კვე­ულ­წი­ლად გა­ნა­პი­რო­ბა ცნო­ბი­ლი იტა­ლი­ე­ლი მზა­რე­უ­ლის ვა­ლენ­ტი­ნო ბონ­ტემ­პის პინ­სე­რი­ე­ბის ქსელ­მა, რო­მე­ლიც უკვე 25 წე­ლია მრა­ვალ ქა­ლაქ­ში არ­სე­ბობს. რო­გორც უკვე ავღ­ნიშ­ნეთ ამ ქა­ლა­ქებს შო­რის არის თბი­ლი­სიც. დე­და­ქა­ლაქ­ში ცინ­ცა­ძის 12 ნო­მერ­ში და ყაზ­ბე­გის 24-ში წარ­მოდ­გე­ნი­ლია პი­სე­რია CANTINA by Bontempi , რო­მე­ლიც მი­სულ სტუმ­რებს ბონ­ტემ­პის პინ­სას სთა­ვა­ზობს.

პინ­სე­რი­ა­ში მი­სუ­ლი სტუ­მა­რი ნამ­დვი­ლად ბევ­რია. თუმ­ცა მათ­თვის ვინც დრო­ის უქონ­ლო­ბის გამო მის­ვლას ვერ ახერ­ხებს მოქ­მე­დებს ად­გილ­ზე მი­ტა­ნის და ფას­დაკ­ლე­ბის სერ­ვი­სიც.

მზარ­დი პო­პუ­ლა­რო­ბის მი­უ­ხე­და­ვად, ბევ­რმა კვლა­ვაც არ იცის, თუ რა არის პინ­სა. პინ­სას პი­ცის­გან გან­სხვა­ვე­ბით ელიფ­სუ­რი ფორ­მა აქვს. მისი ჰა­ე­რო­ვა­ნი, ხრა­შუ­ნა ცომი სამი ტი­პის ფქვი­ლის ნა­ზა­ვით მზად­დე­ბა: ხორ­ბლის, სო­ი­ოს მარ­ცვლე­ბის და ბრინ­ჯის. პინ­სა შე­ი­ცავს 5 წლის დაძ­ვე­ლე­ბულ იტა­ლი­ურ სა­ფუ­არს. მნიშ­ვნე­ლო­ვა­ნია ისიც, რომ პინ­სის ცო­მის მომ­ზა­დე­ბი­სას გა­მო­ი­ყე­ნე­ბა დიდი რა­ო­დე­ნო­ბით წყა­ლი. ბო­ლოს, კი ცომს ემა­ტე­ბა სხვა­დას­ხვა ბოსტნე­უ­ლი, ყვე­ლი, სო­უ­სი, სუ­ნე­ლი, ბე­კო­ნი და სხვა ჯან­სა­ღი ინ­გრე­დი­ენ­ტი.

ბოლო პე­რი­ოდ­ში მსოფ­ლი­ო­ში გან­სა­კუთ­რე­ბით აქ­ტუ­ა­ლუ­რია ჯან­სა­ღი კვე­ბა. უფრო და უფრო მო­თხოვ­ნა­დი ხდე­ბა კერ­ძე­ბი, რომ­ლე­ბიც არ ამ­ძი­მებს და ნაკ­ლებ კა­ლო­რი­უ­ლია. პინ­სის გან­სა­კუთ­რე­ბუ­ლი პო­პუ­ლა­რო­ბაც გარ­კვე­ულ­წი­ლად სწო­რედ ამ ტენ­დენ­ცი­ით არის გან­პი­რო­ბე­ბუ­ლი. პინ­სა, ეს არა მხო­ლოდ ჯან­სა­ღი და გემ­რი­ე­ლი საკ­ვე­ბი, არა­მედ - ცხოვ­რე­ბის სტი­ლია.

R

პინსა - მსოფლიო კულინარიის ახალი ტრენდი

პინსა - მსოფლიო კულინარიის ახალი ტრენდი

ამბობენ, მოდა ბრუნავსო. ჰოდა ასედაბრუნდა ანტიკური ხანიდან უგემრიელესი კერძიპინსა, რომელსაც რომის სამხედრო არმია ხშირად მიირთმევდა, რადგან ის არ იწვევდა დამძიმების შეგრძნებას, მოთენთვას და ხანგრძლივი დროით ანაყრებდა. ახლა კი მსოფლიოს უამრავ დიდ ქალაქში მიირთმევენ პინსას, რადგან ის ჯანსაღი, ნაკლებად კალორიული, მარტივად მონელებადი დ ამსუბუქი საკვებია. იცვლება მისი გამოყენების მიზნები, თუმცა არ იცვლება მიზეზები -ჯანსაღი და დაბალკაროული კერძი ყოველთვის იყო და ახლაც არის მსოფლიოს ყურადღების ცენტრში.

ეს მსოფლიო ტრენდი კი, რომელმაც უკვე მოიარა რომი, სან-ფრანცისკო, ნიუ იორკი და მოსკოვი, უკვე თბილისშია. თანამედროვე სამყაროში პინსას პოპურალობის ზრდა გარკვეულწილად განაპირობა ცნობილი იტალიელი მზარეულის ვალენტინო ბონტემპის პინსერიების ქსელმა, რომელიც უკვე 25 წელია მრავალ ქალაქში არსებობს. როგორც უკვე ავღნიშნეთ ამ ქალაქებს შორის არის თბილისიც. დედაქალაქში ცინცაძის 12 ნომერში და ყაზბეგის 24-ში წარმოდგენილია პისერია CANTINA by Bontempi , რომელიც მისულ სტუმრებს ბონტემპის პინსას სთავაზობს.

პინსერიაში მისული სტუმარი ნამდვილად ბევრია. თუმცა მათთვის ვინც დროის უქონლობის გამო მისვლას ვერ ახერხებს მოქმედებს ადგილზე მიტანის და ფასდაკლების სერვისიც.

მზარდი პოპულარობის მიუხედავად, ბევრმა კვლავაც არ იცის, თუ რა არის პინსა. პინსას პიცისგან განსხვავებით ელიფსური ფორმა აქვს. მისი ჰაეროვანი, ხრაშუნა ცომი სამი ტიპის ფქვილის ნაზავით მზადდება: ხორბლის, სოიოს მარცვლების და ბრინჯის. პინსა შეიცავს 5 წლის დაძველებულ იტალიურ საფუარს. მნიშვნელოვანია ისიც, რომ პინსის ცომის მომზადებისას გამოიყენება დიდი რაოდენობით წყალი. ბოლოს, კი ცომს ემატება სხვადასხვა ბოსტნეული, ყველი, სოუსი, სუნელი, ბეკონი და სხვა ჯანსაღი ინგრედიენტი.

ბოლო პერიოდში მსოფლიოში განსაკუთრებით აქტუალურია ჯანსაღი კვება. უფრო და უფრო მოთხოვნადი ხდება კერძები, რომლებიც არ ამძიმებს და ნაკლებ კალორიულია. პინსის განსაკუთრებული პოპულარობაც გარკვეულწილად სწორედ ამ ტენდენციით არის განპირობებული. პინსა, ეს არა მხოლოდ ჯანსაღი და გემრიელი საკვები, არამედ - ცხოვრების სტილია.

R

აზერბაიჯანის ტურიზმის საბჭო თბილისში ვიზიტორთა ცენტრ „Azerbaijan.Travel”-ს ხსნის

“დანკინში“ WOLT – ით შეკვეთისას Pickup სერვისი დაიწყო

როგორ მზადდება სახის მოვლის საშუალებები ლოკოკინისგან და რა განსაკუთრებულ თვისებებს შეიცავს ისინი