აღმოსავლეთში ბადრიჯანს დღეგრძელობის ბოსტნეულს უწოდებენ. კალიუმი და სხვა სასარგებლო ნივთიერებები, რომელსაც შეიცავს ბადრიჯანი, სასიკეთოდ მოქმედებენ გულზე, წმენდს სისხლძარღვებს.
ამის გარდა ბადრიჯანი სასარგებლოა ნივთიერებათა ცვლის დარღვევის , ღვიძლის, თირკმელების და კუჭ-ნაწლავის სისტემის დაავადებების დროს. ბადრიჯანი მდიდარია უჯრედისით, ცილებით, С და В6 ვიტამინებით, მინერალებით ( კალციუმი, რკინა, ფოსფორი).
1. ანემიის დროს ყოველდღე მიირთვით მოთუშული ბადრიჯანი. სპილენძი, რომელიც ბადრიჯანში არის დიდი რაოდენობით, ხელს უწყობს ახალი სისხლის წარმოქმნას.
2. ართრიტი, პოდაგრა, რევმატიზმი. მტკივნეული ადგილი გაიწმინდეთ სოდიანი ხსნარით (1 ჩ.კ. 0,5 ლ მდუღარე წყალზე), დაიდეთ დაბრაწული ბადრიჯანი და შეიხვიეთ შალის ქსოვილით... განაგრძეთ კითხვა