ძუძუს კიბოს ქალების ნომერ პირველ დაავადებას უწოდებენ. მიჩნეულია, რომ კიბოს გამოწვევა შეუძლია არაჯანსაღ კვებას, უმოძრაობას და ცუდ მემკვიდრეობას. მისი მკურნალობის ეფექტიანი წამალი ჯერ არ მოუგონიათ.
თუმცა, არსებობს პროდუქტები, რომლებიც კიბოს უჯრედების წარმოქმნას უშლის ხელს.
სტაფილო - ბეტა-კაროტინით მდიდარი პროდუქტია, ის კი კიბოს გავრცელებას უშლის ხელს. გამოკვლევებმა დაადგინა, რომ ქალები, რომლებიც კვირაში სამჯერ მიირთმევენ სტაფილოს, 17 პროცენტით დაცულები არიან კიბოს გავრცელებისგან.
რჩევა: სასურველია, ერთ მიღებაზე მინიმუმ 20 გრამი უმი სტაფილო მიირთვათ. ბეტა-კაროტინით მდიდარია აგრეთვე ბატატი (ტკბილი კარტოფილი) და გოგრა.
ბროკოლი - შეუდარებელია ნებისმიერი კერძის მომზადებისას და სასარგებლო ჯანმრთელობისთვის. იგი მდიდარია სულფარაფანით, ანტიბაქტერიული ნივთიერებით, რომელიც ხელს უშლის კიბოს უჯრედების წარმოქმნასა და გავრცელებას.
რჩევა: მიიღეთ 200 გრამი ბროკოლი კვირაში ორჯერ.