მსოფლიო
სამართალი
პოლიტიკა

3

მაისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

შაბათი, მთვარის მეშვიდე დღე დაიწყება 09:50-ზე, მთვარე ლომში გადაბრძანდება 15:36-ზე ისეთი საქმეები წამოიწყეთ, რომლებსაც დღესვე დაასრულებთ და სხვა დროისთვის არ გადადებთ. მნიშვნელოვანი გადაწყვეტილებების მიღება სხვა დროისთვის გადადეთ. ფინანსური ოპერაციების დაგეგმვასა და უძრავი ქონების ყიდვა-გაყიდვას არ გირჩევთ. კარგი დღეა მსხვილი საყიდლებისთვის. კარგი დღეა შემოქმედებითი საქმიანობისთვის, სწავლისა და გამოცდების ჩასაბარებლად. უფროსთან და თანამდებობის პირებთან ნებისმიერ საქმეს მარტივად მოაგვარებთ. კარგი დღეა ფიზიკური ვარჯიშებისა და საოჯახო საქმეების შესასრულებლად. ზომიერება გმართებთ საკვებსა და სასმელში. მოერიდეთ გულის გადაღლას; ოპერაციებს გულსა და ზურგზე. შესაძლოა შეგაწუხოთ რადიკულიტმა.
საზოგადოება
სამხედრო
მეცნიერება
მოზაიკა
Faceამბები
სპორტი
კულტურა/შოუბიზნესი
კონფლიქტები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
რომელ კერძს რომელი სანელებელი უხდება?
რომელ კერძს რომელი სანელებელი უხდება?

სა­ნე­ლებ­ლე­ბი კერ­ძებს გა­ნუ­მე­ო­რე­ბელ, და­სა­მახ­სოვ­რე­ბელ გე­მო­სა და არო­მატს სძენს. გთა­ვა­ზობთ ჩა­მო­ნათ­ვალს, რას უხ­დე­ბა და რო­მელ კერ­ძში გა­მო­ვი­ყე­ნოთ ესა თუ ის სან­ლე­ბე­ლი.

ანი­სი

უხ­დე­ბა ხბოს ხორ­ცის კერ­ძებს, ხი­ლის სა­ლა­თებს, კექ­სებს, ციტ­რუ­სე­ბის კომ­პოტს, ფხვი­ერ ნამ­ცხვრებს, სას­მე­ლებს.

ბა­ზი­ლი­კი

რე­ჰა­ნის ერ­თერ­თი სა­ხე­ო­ბაა და ნაზი არო­მა­ტით ხა­სით­დე­ბა. ხში­რად ერე­ვათ შაშკვლავ­ში, რო­მე­ლიც უფრო მძაფ­რია. უხ­დე­ბა უამ­რავ კერძსა თუ დე­სერტს: ხორცს, პო­მიდვ­რი­ან კერ­ძებს, მა­კა­რონს, ომ­ლეტს, ხი­ლის და ბოსტნე­უ­ლის სა­ლა­თებს. ამა­ტე­ბენ ნა­ყი­ნებს და სხვა­დას­ხვა ლი­მო­ნა­თებს.

თეთ­რი პილ­პი­ლი, დაფ­ქუ­ლი ან მარ­ცვლე­ბი

უხ­დე­ბა მო­ხარ­შულ ან ჩა­შუ­შულ ხორცს, სუ­ნე­ლე­ბი­ან მა­რი­ნად­ში ჩა­დე­ბულ ქა­შაყს, სუ­პებს, ქა­თამს, ხორ­ცის, ბოსტნე­უ­ლის ან თევ­ზის ღვე­ზე­ლებს.

მი­ხა­კი

ძა­ლი­ან უხ­დე­ბა სის­ხლის­გან დამ­ზა­დე­ბულ კერ­ძებს, მა­გა­ლი­თად კუ­პატს, ასე­ვე ღუ­მელ­ში შემ­წვარ ხორცს. ამა­ტე­ბენ თევ­ზის მა­რი­ნად­ში, სას­მე­ლებ­ში, კექ­სებ­ში, კუ­ლი­ჩებ­ში, თაფ­ლაკ­ვე­რებ­ში, ძმ­რი­ან კონ­სერ­ვებ­ში.

ბა­ჰა­რი (სურ­ნე­ლო­ვა­ნი პილ­პი­ლი)

ძა­ლი­ან უხ­დე­ბა ნა­ნა­დი­რევს, ცხი­მი­ან ხორ­ცი­ან კერ­ძებს, მო­ხარ­შულ თევ­ზე­ულს, თევ­ზის მა­რი­ნა­დებს და სუ­პებს, თაფ­ლაკ­ვე­რებს, ბუ­ლი­ო­ნებს.

მწვა­ნე ხახ­ვი

შე­სა­ნიშ­ნა­ვია ბოსტნე­უ­ლის, თევ­ზის, ხორ­ცის წვნი­ა­ნებ­ში, უხ­დე­ბა პა­მიდვ­რი­ან კერ­ძებს, ბოსტნე­უ­ლის, თევ­ზის, კვერ­ცხის სა­ლა­თებს.

ჯან­ჯა­ფი­ლი

სა­ოც­რად პი­კან­ტურ გე­მოს ჰმა­ტებს ღო­რის ხორცს, კატ­ლე­ტებს, შემ­წვარ ქა­თამს. მის გა­რე­შე წარ­მო­უდ­გე­ნე­ლია ჩი­ნუ­რი და ზო­გა­დად აღ­მო­სავ­ლუ­რი, აზი­უ­რი სამ­ზა­რე­უ­ლო. არაჩ­ვე­უ­ლებ­რი­ვია კექ­სებ­სა და ხრა­შუ­ნა ნამ­ცხვრებ­ში, უხ­დე­ბა ლი­მო­ნა­თებს, ჩაის.

კარ­და­მო­ნი (ილი)

ყვე­ლა­ზე ძვი­რა­დღი­რე­ბუ­ლი სა­ნე­ლე­ბე­ლია. ახალ­დაფ­ქულს არაჩ­ვე­უ­ლებ­რი­ვი, თავ­ბრუ­დამ­ხვე­ვი არო­მა­ტი აქვს. ძა­ლი­ან უხ­დე­ბა კექ­სებს, ხი­ლის ღვე­ზე­ლებს, ამა­ტე­ბენ ყა­ვა­ში, ვაშ­ლი­ან დე­სერ­ტებ­ში, ვა­ნი­ლის ნა­ყინ­ში.

იხი­ლეთ ვრცლად

რომელ კერძს რომელი სანელებელი უხდება?

რომელ კერძს რომელი სანელებელი უხდება?

სანელებლები კერძებს განუმეორებელ, დასამახსოვრებელ გემოსა და არომატს სძენს. გთავაზობთ ჩამონათვალს, რას უხდება და რომელ კერძში გამოვიყენოთ ესა თუ ის სანლებელი.

ანისი

უხდება ხბოს ხორცის კერძებს, ხილის სალათებს, კექსებს, ციტრუსების კომპოტს, ფხვიერ ნამცხვრებს, სასმელებს.

ბაზილიკი

რეჰანის ერთერთი სახეობაა და ნაზი არომატით ხასითდება. ხშირად ერევათ შაშკვლავში, რომელიც უფრო მძაფრია. უხდება უამრავ კერძსა თუ დესერტს: ხორცს, პომიდვრიან კერძებს, მაკარონს, ომლეტს, ხილის და ბოსტნეულის სალათებს. ამატებენ ნაყინებს და სხვადასხვა ლიმონათებს.

თეთრი პილპილი, დაფქული ან მარცვლები

უხდება მოხარშულ ან ჩაშუშულ ხორცს, სუნელებიან მარინადში ჩადებულ ქაშაყს, სუპებს, ქათამს, ხორცის, ბოსტნეულის ან თევზის ღვეზელებს.

მიხაკი

ძალიან უხდება სისხლისგან დამზადებულ კერძებს, მაგალითად კუპატს, ასევე ღუმელში შემწვარ ხორცს. ამატებენ თევზის მარინადში, სასმელებში, კექსებში, კულიჩებში, თაფლაკვერებში, ძმრიან კონსერვებში.

ბაჰარი (სურნელოვანი პილპილი)

ძალიან უხდება ნანადირევს, ცხიმიან ხორციან კერძებს, მოხარშულ თევზეულს, თევზის მარინადებს და სუპებს, თაფლაკვერებს, ბულიონებს.

მწვანე ხახვი

შესანიშნავია ბოსტნეულის, თევზის, ხორცის წვნიანებში, უხდება პამიდვრიან კერძებს, ბოსტნეულის, თევზის, კვერცხის სალათებს.

ჯანჯაფილი

საოცრად პიკანტურ გემოს ჰმატებს ღორის ხორცს, კატლეტებს, შემწვარ ქათამს. მის გარეშე წარმოუდგენელია ჩინური და ზოგადად აღმოსავლური, აზიური სამზარეულო. არაჩვეულებრივია კექსებსა და ხრაშუნა ნამცხვრებში, უხდება ლიმონათებს, ჩაის.

კარდამონი (ილი)

ყველაზე ძვირადღირებული სანელებელია. ახალდაფქულს არაჩვეულებრივი, თავბრუდამხვევი არომატი აქვს. ძალიან უხდება კექსებს, ხილის ღვეზელებს, ამატებენ ყავაში, ვაშლიან დესერტებში, ვანილის ნაყინში.

იხილეთ ვრცლად

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს