ხშირად ხდება - ყიდულობთ ბევრ პროდუქტს, გგონიათ საკმაო მარაგი გაქვთ და დიდხანს აღარ მოგიწევთ ბაზარსა და მარკეტში წასვლა, მაგრამ რამდენიმე დღეში აღმოაჩენთ, რომ მწვანილი გაყვითლებულა და დამჭკნარა, ბოსტნეულს უსიამოვნო სუნი ასდის, ხახვი ფუჭდება., ბანანი სულ გაშავდა... ეს პატარა კულინარიული ეშმაკობები დაგეხმარებათ უკეთ შეინახოთ თქვენი პროდუქტების მარაგი და თითქმის არასდროს დაგჭირდეთ მათი ნაგვის ურნაში გადაყრა.
1. თუ ხახვს ძველ წინდებში შევინახავთ, ის საკმაოდ დიდხანს, 8 თვემდეც კი გაძლებს გაფუჭების გარეშე.
2. მწვანე ხახვი კარგად ინახება საყინულეში: გარეცხეთ, ბოლომდე გააშრეთ, დაჭერით და ჩაყარეთ პლასტიკის ბოთლში. შემდეგ გამოიყენეთ საჭიროების მიხედვით.
3. თუ გსურთ მწვანილი დიდხანს შეინახოთ, ამ ხერხს მიმართეთ: ჩადეთ მწვანილი წყლიან ჭიქაში, შემდეგ გადააფარეთ ცელოფნის პაკეტი და მაცივარში შეინახეთ. იყიდება მწვანილის შესანახი სპეციალური კონტეინერებიც, რომელიც იგივე ფუნქციას ასრულებს.