"იმედის დილის" ეთერის კულინარიული ბლოკის გემრიელი ტელეწამყვანი ნატუკა გულისაშვილი ამჯერად "რეიტინგის" მკითხველს გაანებივრებს გემრიელი და ორიგინალური რეცეპტებით. მსახიობს ტელევიზიაში ვესტუმრეთ და ოჯახური საიდუმლო რეცეპტებიც კი დავტყუეთ.
- გურმანი ვარ. მიყვარს გემრიელი კვებაც და კეთებაც. თან კერძებს ამინდის შესაფერისად ვამზადებ, როგორ ამინდს როგორი კერძი უხდება.
- ცხელ, მზიან დღეს როგორ კერძს ამზადებ?
- ფერად სალათებს, ფერადი ბოსტნეულით, რომელსაც ლიმონს მოაწურავ. ჩემი პრინციპია კერძის მაქსიმალურად სწრაფად და იაფად მომზადება. ძალიან ცოტაა დღეს ისეთი ოჯახი, რომელიც ავოკადოს, კივისა და ქოქოსის გამოყენებით მოამზადებს კერძს, ამიტომ ვცდილობ, გადაცემაშიც ისეთი გემრიელობა მოვამზადო, რომელიც მარტივად და იაფად კეთდება. მაგალითად, მზიან ამინდს მოუხდება დაჭრილი კიტრი, პომიდორი, ვაშლი, სალათის ფურცლები, ყველანაირი მწვანილი, პურის ორცხობილა ან ზეთში შემწვარი, სვანურ მარილმოყრილი დაძიძგნილი სომხური ლავაში. ამ ყვე-ლაფერს აურევთ ერთმანეთში, მოასხამთ ლიმონს და მოაყრით მარილს. მზად არის. ამ სალათას დავარქვათ "უცბად" . მარტივი მოსამზადებელია და იმიტომ.
- ახლა შემოდგომაა, საშემოდგომო კერძად რას გვირჩევ?
- შემოდგომა ხარჯიანია, ხორცს ითხოვს მაინც. ვიყიდოთ ერთი კილოგრამი ღორის ხორცი, დავსეროთ, შევდოთ ღუმელში, ღუმელი თუ არ გვაქვს, სქელძირიან ტაფაზეც შეგვიძლია მოვათავ-სოთ გაზქურაზე, ოღონდ ძალიან დაბალ ცეცხლზე. ცალკე დიდი ზომის კუბიკებად დავჭრათ ვაშლი, კომში, ატამი. ხორცი რომ ცხიმს გამოუშვებს, ხილს დავალაგებთ. უნდა გაითვალისწინოთ ისიც, რომ კომში აუცილებლად უნდა დაიჩხვლიტოს, ეს ხილი ყველაზე გვიან იწვება. თავს დავახურავთ და დაბალ ცეცხლზე ვათუხთუხებთ. დროდადრო ხორცი უნდა დავჩხვლიტოთ. მარილს დააყრით მხოლოდ ხორცს. ხორცი და ხილი კოაბიტაციაში შევა ერთმანეთთან და კერძიც მზად არის. ამ კერძს "შემოდგომის კოაბიტაცია" დავარქვათ.
იხილეთ სტატიის სრული ვერსია