მსოფლიო
საზოგადოება

4

მაისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

კვირა, მთვარის მერვე დღე დაიწყება 11:21-ზე, მთვარე ლომშია ახალი საქმეების დასაწყებად ნეიტრალური დღეა. დიდ დროსა და ენერგიას ითხოვს ადრე დაწყებული საქმეები. მნიშვნელოვანი გადაწყვეტილებების მიღება სხვა დღისთვის გადადეთ. კარგი დღეა უძრავ ქონებასთან დაკავშირებული საქმეების მოსაგვარებლად. კარგია მივლინების, მოგზაურობის დასაწყებად. ხშირად იმოძრავეთ, გადააადგილეთ ავეჯი, განაახლეთ ინტერიერი. სხვა დღისთვის გადადეთ ქორწინება და ნიშნობა. მოერიდეთ კუჭის გადატვირთვას, მოწევას, სმას. უმჯობესდება ფსიქოემოციური ფონი. ადამიანი უფრო ხალისიანი ხდება. კარგად გამოიძინეთ, მიიღეთ მზის აბაზანები და დიდხანს ისეირნეთ.
სამართალი
პოლიტიკა
მოზაიკა
კულტურა/შოუბიზნესი
სამხედრო
მეცნიერება
Faceამბები
სპორტი
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
უგემრიელესი პასკის რეცეპტი კონდიტერისგან
უგემრიელესი პასკის რეცეპტი კონდიტერისგან

ახ­ლოვ­დე­ბა ბრწყინ­ვა­ლე დღე­სას­წა­უ­ლი და მალე დად­გე­ბა დღე, რო­დე­საც და­ვა­გე­მოვ­ნებთ ერ­თმა­ნე­თის გა­მომ­ცხვარ უგემ­რი­ე­ლეს პას­კებს, შე­ვა­და­რებთ ერ­თმა­ნეთს და ჩა­ვი­ნიშ­ნავთ რე­ცეპ­ტებს მო­მა­ვა­ლი წლის­თვი­საც.

გთა­ვა­ზობთ პას­კის რე­ცეპტს კონ­დი­ტერ თა­მარ თა­ბოშ­ვი­ლის­გან, რო­მელ­საც gemrielia.ge ავ­რცე­ლებს. "ბევ­რი რამ ვცა­დე და 3 წე­ლია ამ რე­ცეპტ­ზე შევ­ჯერ­დი...“ - ამ­ბობს ის.

  • ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი

კვერ­ცხი - 10 ც

შა­ქა­რი - 1300 გ

რფქვი­ლი - 3 კგ

]მშრა­ლი სა­ფუ­ა­რი - 4.00 სკ

რძე - 1 ლ

კა­რა­ქი - 500 გრ

ზეთი - 1 ჭ

ნა­ღე­ბი ან არა­ჟა­ნი - 300 გრ

ქიშ­მი­ში - 400 გრ

ცუ­კა­ტე­ბი

და­რი­ჩი­ნი

მუს­კა­ტის კა­კა­ლი

  • მომ­ზა­დე­ბის წესი

თავ­და­პირ­ვე­ლად ვამ­ზა­დებთ აპა­რას. ნა­ხე­ვარ ლიტ­რა თბილ რძე­ში გახ­სე­ნით 4 სუფ­რის კოვ­ზი სა­ფუ­ა­რი, 1 ჩაის კოვ­ზი შა­ქა­რი და ცოტა ფქვი­ლი რომ კარ­გად აფუვ­დეს.

მე­ო­რე ნა­ხე­ვარ ლიტ­რა თბილ რძე­ში გახ­სე­ნით, კა­რა­ქი, ნა­ხე­ვა­რი ჭიქა ზეთი, შა­ქარს მო­ა­კე­ლით 10 სკ და ესეც და­უ­მა­ტეთ.

ერ­თად ამომ­ყავს კვერ­ცხის ცილა და გული, ისე­ვე რო­გორც ტორ­ტის ბის­კვი­ტი, ცალ­კე ცილა და შემ­დეგ ვა­მა­ტებ გულს. და­უ­მა­ტეთ 10 სკ შა­ქა­რი და არა­ჟა­ნი.

ცალ­კე დიდ თას­ზე დავ­ყრით 3 კგ ფქვილს, და­ვას­ხამთ სა­ფუ­ა­რი­ან და ცხი­მი­ან ზეთს, კარ­გად ავუ­რევთ და შე­ვა­ზელთ კვერ­ცი­ან მა­სას, კარ­გად აუ­რი­ეთ, და­უ­მა­ტეთ ნა­ხე­ვა­რი ჭიქა ზეთი და კარ­გად მო­ზი­ლეთ ცომი. ცომს ამო­სას­ვლე­ლად ჭირ­დე­ბა 6 სა­ა­თი, ღამე ჩა­ზილ­ვა არ ჭირ­დე­ბა. გა­აგ­რძე­ლეთ კი­თხვა

ავტორი:

უგემრიელესი პასკის რეცეპტი კონდიტერისგან

უგემრიელესი პასკის რეცეპტი კონდიტერისგან

ახლოვდება ბრწყინვალე დღესასწაული და მალე დადგება დღე, როდესაც დავაგემოვნებთ ერთმანეთის გამომცხვარ უგემრიელეს პასკებს, შევადარებთ ერთმანეთს და ჩავინიშნავთ რეცეპტებს მომავალი წლისთვისაც.

გთავაზობთ პასკის რეცეპტს კონდიტერ თამარ თაბოშვილისგან, რომელსაც gemrielia.ge ავრცელებს. "ბევრი რამ ვცადე და 3 წელია ამ რეცეპტზე შევჯერდი...“ - ამბობს ის.

  • ინგრედიენტები

კვერცხი - 10 ც

შაქარი - 1300 გ

რფქვილი - 3 კგ

]მშრალი საფუარი - 4.00 სკ

რძე - 1 ლ

კარაქი - 500 გრ

ზეთი - 1 ჭ

ნაღები ან არაჟანი - 300 გრ

ქიშმიში - 400 გრ

ცუკატები

დარიჩინი

მუსკატის კაკალი

  • მომზადების წესი

თავდაპირველად ვამზადებთ აპარას. ნახევარ ლიტრა თბილ რძეში გახსენით 4 სუფრის კოვზი საფუარი, 1 ჩაის კოვზი შაქარი და ცოტა ფქვილი რომ კარგად აფუვდეს.

მეორე ნახევარ ლიტრა თბილ რძეში გახსენით, კარაქი, ნახევარი ჭიქა ზეთი, შაქარს მოაკელით 10 სკ და ესეც დაუმატეთ.

ერთად ამომყავს კვერცხის ცილა და გული, ისევე როგორც ტორტის ბისკვიტი, ცალკე ცილა და შემდეგ ვამატებ გულს. დაუმატეთ 10 სკ შაქარი და არაჟანი.

ცალკე დიდ თასზე დავყრით 3 კგ ფქვილს, დავასხამთ საფუარიან და ცხიმიან ზეთს, კარგად ავურევთ და შევაზელთ კვერციან მასას, კარგად აურიეთ, დაუმატეთ ნახევარი ჭიქა ზეთი და კარგად მოზილეთ ცომი. ცომს ამოსასვლელად ჭირდება 6 საათი, ღამე ჩაზილვა არ ჭირდება. გააგრძელეთ კითხვა