ნუ გაიქცევით საახალწლო დეკორაციები საყიდლად მაღაზიებში. უამრავი ლამაზი ნივთის გაკეთება შეგიძლიათ პირდაპირ სამზარეულოში - ციტრუსით, თხილებით და მიხაკ-დარიჩინით.
მთელ-მთელი მანდარინებითა და ფორთოხლის ნაჭრებით ულამაზესი და არომატული ნაძვის ხეების გაკეთება შეგიძლიათ. დაგჭირდებათ გამომშრალი ფორთოხლები (მის გაკეთებას ცოტა ქვემოთ გასწავლით), ხის ჩხირები, კონუსური საფუძველი და ფანტაზია.
ფორთოხლის, ლიმონის, ლაიმის, გრეიპფრუტისა და ვაშლის ნაჭრებს ორი მეთოდით აშრობენ:
დაჭერით ხილი 5-7 მმ სისქის წრეებად, შეამშრალეთ ქაღალდის ხელსახოცით, დაალაგეთ ცხაურზე, რომელსაც წინასწარ დააფენთ პერგამენტს და გამოაშრეთ 130-140 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 4 საათის განმავლობაში წაიკითხეთ ვრცლად