ახალი წელი კარს მოგვადგა და დროა, შევარჩიოთ მენიუ. რა თქმა უნდა, ტრადიციულ კერძებთან ერთად, გვსურს, რაიმე ახალი და ორიგინალური გავაკეთოთ სადღესასწაულოდ. თანაც ისეთი, რომ ლამაზიც იყოს და გემრიელიც. გთავაზობთ ტოპ-5 სალათის რეცეპტს, რომელთაგანაც შეგიძლიათ აირჩიოთ თქვენთვის სასურველი.
1. ორიგინალურად სალათა "ქაშაყი ქურქში"
ინგრედიენტები: ჭვავის პური 6 ნაჭერი ჭარხალი 150 გ ლიმონი 1/4 მაიონეზი 6 ს/კ მარილი ხმელი ქონდარი დამარილებული ქაშაყი 1 ფილე ჟელატინი 1,5 ჩ/კ წყალი 70 მლ
მომზადების წესი:
ჟელატინს დაასხით ცივი წყალი. მოხარშეთ ჭარხალი, გაფცქვენით და დაჭერით. ჩაყარეთ ჭარხალი ბლენდერში, დაუმატეთ მაიონეზი, ქონდარი, მწიკვი მარილი და დააბლენდერეთ, სანამ პიურეს არ მიიღებთ. გამოწორეთ ლიმონის წვენი და დაუმატეთ ჭარხლის მასას. გასინჯეთ მომზადებული პიურე – მას მომჟავო-მოტკბო გემო უნდა ჰქონდეს. ახლა შეათბეთ ჟელატინი, თან ურიეთ. დაუმატეთ პირეში. კვლავ ჩართეთ ბლენდერ და ათქვიფეთ ნაზი მასის მიღებამდე. ამოჭერით მრგვალი ნაჭრები დაჭრილი ჭვავის პურებიდან. ზემოდან დააწყვეთ თევზის ნაჭრები. პურებს ჩამოაცვით მაღალი საკონდიტრო მილები და ჩაასხით ჭარხლის მასა. თუკი არ გაქვთ საკონდიტრო მილები, გამოიყენეთ ჩვეულებრივი სქელი ფაილი. გადააბით სკოტჩით ან სტეპლერით. შედგით ასევე მაცივარში მინიმუმ ერთი საათით. მნიშვნელოვანია: მილები პურებს მოხსენით სუფრასთან მიტანის წინ! მორთეთ "საახალწლო სანთლები" ლიმონის ნაჭრებით.
2. ორიგინალური, უგემრიელესი სალათა სადღესასწაულო სუფრებისთვის
ინგრედიენტები: ჭარხალი 150 გ ბანანი 2 ქიშმიში 100 გ მაიონეზი 70 გ ნიგოზი
მომზადების წესი:
ჭარხალი, როემლსაც წინასწარ მოხარშავთ, გააციებთ და გათლით, გახეხეთ მსხვილ სახეხზე. ბანანი დაჭერით რგოლებად. ქიშმიშს დაასხით მდუღარე და დატოვეთ 10-15 წუთი, შემდეგ გადაწურეთ და შეაშრეთ. სალათა ააწყვეთ ფენებად. არ დატკეპნოთ, პირიქით - ჰაეროვანი უნდა დარჩეს. პირველი ფენა ჭარხალია. გადაუსვით მაიონეზი. მეორე ფენაა ბანანი და ქიშმიში. მაიონეზი, წასმის ნაცვლად, სჯობს წერტილებად დაასვათ. ასეთი ტექნიკით სალათა უფრო ჰაეროვანი გამოვა. ბოლო ფენა კვლავ ჭარხალია. ზემოდან კვლავ მაიონეზის "წერტილები" დაადეთ და დაჭრილი ნიგოზი მოაყარეთ.