შობა-ახალი წლის დღეები ის პერიოდია, როცა ახლობლები სუფრასთან ვიკრიბებით და ცოტა ხნით ვივიწყებთ ყოველგვარ დიეტას, თუმცა სპეციალისტები ამბობენ, რომ გემრიელი კერძები ყოველთვის არ ნიშნავს მავნე საკვებს.
ტრადიციული''ოლივიეს'' მომზადებაც კი შეიძლება ისე, რომ ზედმეტი კილოგრამები არ აკრიფოთ. თუ გაითვალისწინებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას და სწორად მოამზადებთ სადღესასწაულო კერძებს, არც ჯანმრთელობას ავნებთ და არც თქვენს მოხდენილ გარეგნობას დაემუქრება საფრთხე.
უპირატესობა მიანიჭეთ გამომცხვარ და არა შემწვარ საკვებს, მაგალითად, ღუმელში მომზადებული თევზი, ხორცი, ბოსტნეული უფრო გემრიელია და ჯანმრთელობასაც არ ვნებს. ამგვარად მომზადებულ თევზსა და ხორცს სუნელებით შეზავებული ბრინჯის გარნირი მოუხდება, გარნირად შეგიძლიათ შეარჩიოთ ბრიუსელის კომბოსტო, ბროკოლი და ლამაზად გააფორმოთ მწვანილით.
იხილეთ გაგრძელება