თაფლი ერთ-ერთი ყველაზე ძვირფასი საკვები პროდუქტია. ის სავსეა უამრავი სასარებლო ნივთიერებით და ორგანიზმზე ნამდვილი ელექსირივით მოქმედებს. ნატურალური თაფლი აძლიერებს ნივთიერებათა ცვლას, ახდენს ბაქტერიოციდულ, ანთების საწინააღმდეგო და მატონიზებელ მოქმედებას, აჩქარებს ქსოვილების აღდგენას, აწესრიგებს საჭმლის მომნელებელი სისტემის მუშაობას, ასტიმულირებს შინაგანი ორგანოებისა და იმუნური სისტემის მუშაობას. თაფლი შეიცავს ყველა მინერალურ მარილს, A, C, H, PP ვიტამინებს, სხვადასხვა მჟავას, სწორედაც ორგანული მჟავები აძლევენ მას განუმეორებელ გემოს.
მეფუტკრეების თქმით, 50-ზე მეტი სახეობის თაფლი არსებობს. ყველა მათგანი განსხვავდება ერთმანეთისგან გემოთი, ფერით და არომატით.
ყველაზე პოპულარულია ცაცხვის თაფლი. ის სურნელოვანი, გამჭვირვალე და ღია ფერისაა. შველის გაცივებას, ოფლმდენია, სასარგებლოა გულ-სისხლძარღვთა სისტემისთვის, შველის კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის ანთებას, ნევროზს, უძილობას. რეკომენდებულია თირკმლებისა და შარდის ბუშტის დაავადებების დროს.