ხშირად გვსმენია, რომ ხილ-ბოსტნეულის თერმული დამუშავება მათში შემავალ ვიტამინებს ანადგურებს და შესაბამისად, ისეთი სასარგებლო აღარ არის. მართლაც ასეა თუ არა?
სინამდვილეში, ხარშვისას ცხიმში ხსნადი ვიტამინები- A, D, E და K თითქმის არ იკარგება.
რაც შეეხება წყალში ხსნად ვიტამინებს, აქ დანაკარგები არაერთგვაროვანია. თერმული დამუშავება ყველაზე მეტად C და B9 (ფოლის მჟავა) ვიტამინებს ანადგურებს, თითქმის 80-90%-მდე. B ჯგუფის სხვა ვიტამინების დანაკარგი 30-50%-მდე მერყეობს და დამოკიდებული დუღილის ხანგრძლივობაზე, პროდუქტის დაჭრის ზომებზე და ა.შ.
იხილეთ გაგრძელება