შემოდგომის ცივ დღეებში, რა სჯობს ბუხრის წინ, მოქანავე სავარძელში მოკალათებას ცხელი, არომატული ჩაის ფინჯნით ხელში... ბუხარი, რა თქმა უნდა, შესაძლოა არც იყოს, მაგრამ ჩაიზე ხომ ყველას მიგვიწვდება ხელი? შემოდგომა კი სწორედ ის სეზონია, ყველაზე მეტად რომ გვჭირდება სხვადასხვა მცენარეული ჩაი. ისინი არა მარტო გემრიელია, არამედ სამკურნალო-პროფილაქტიკური თვისებებითაც გამოირჩევიან.
ჯანჯაფილის (კოჭას) ჩაი გაციებასთან ბრძოლის ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი და გამოცდილი საშუალებაა. ის ორგანიზმს ათბობს, აქვს მატონიზირებელი ეფექტი, გამოდევნის ტოქსინებს და აძლიერებს იმუნიტეტს. გარდა ამისა, ჯანჯაფილის ჩაი ტვინში სისხლის მიწოდებას და აქედან გამომდინარე მეხსიერებას აუმჯობესებს, უხდება სახის კანსაც.