მოზაიკა
კულტურა/შოუბიზნესი

17

აპრილი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

ხუთშაბათი, მთვარის მეცხრამეტე დღე დაიწყება 01:29-ზე, მთვარე მშვილდოსანშია საშიში, ე.წ. სატანური დღეა, ფრთხილად იყავით. არ წამოიწყოთ ახალი საქმეები. მოერიდეთ ყოველგვარ ვაჭრობას, ფინანსური ოპერაციების ჩატარებას. ცუდი დღეა საქმის, საქმიანობის შესაცვლელად. მოგზაურობა და შორ მანძილზე მგზავრობა დაუშვებელია. უფრო მეტიც, უმჯობესია, ეს დღე შინ გაატაროთ. პასიურად დაისვენეთ. არავითარ შემთხვევაში არ დაქორწინდეთ ამ დღეს, გადადეთ ნიშნობაც. განქორწინებაც კი სხვა დღეს დანიშნეთ. არ გადაუსხათ სხვას სისხლი და პირიქით. ჯანმრთელობის გაუმჯობესების მიზნით კარგ შედეგს მოგიტანთ: სირბილი, ველოსიპედი, სწრაფი სიარული. არ გადატვირთოთ კუჭი. მოერიდეთ ცხიმიან საკვებს.
საზოგადოება
სამართალი
მსოფლიო
სამხედრო
სპორტი
კონფლიქტები
Faceამბები
წიგნები
მეცნიერება
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
სადაზღვევო კომპანია ალდაგში თანამშრომლების მონაწილეობით პირველი კორპორატიული მასტერშეფის კონკურსი გაიმართა
სადაზღვევო კომპანია ალდაგში თანამშრომლების მონაწილეობით პირველი კორპორატიული მასტერშეფის კონკურსი გაიმართა

სა­და­ზღვე­ვო კომ­პა­ნია ალ­დაგ­ში თა­ნამ­შრომ­ლე­ბის მო­ნა­წი­ლე­ო­ბით პირ­ვე­ლი კორ­პო­რა­ტი­უ­ლი მას­ტერ­შე­ფის კონ­კურ­სი გა­ი­მარ­თა.

კონ­კურ­სში 12 ალ­და­გე­ლი მო­ნა­წი­ლე­ობ­და. სულ 5 თე­მა­ტუ­რი ტური ჩა­ტარ­და და შე­დე­გად, სამი საპ­რი­ზო ად­გი­ლის მფლო­ბე­ლი გა­მოვ­ლინ­და.

ჟი­უ­რის ორი წევ­რი ალ­და­გის თა­ნამ­შრომ­ლე­ბი – ზურა ვა­სა­ძე და ანუ­კი მე­ლი­ქა­ძე იყ­ვნენ, მოწ­ვე­უ­ლი ჟი­უ­რი კი მას­ტერ­შე­ფის ფი­ნა­ლის­ტი, ქეთო ბე­ქა­უ­რი.

მას­ტერ­შე­ფის ყო­ველ ტურ­ში მო­ნა­წი­ლე­ე­ბი ჟი­უ­რის­გან სხვა­დას­ხვა ტი­პის და­ვა­ლე­ბებს იღებ­დნენ და გან­სა­ზღვრულ დრო­ში, კერძს ამ­ზა­დებ­დნენ. ჟი­უ­რის შე­ფა­სე­ბის შე­დე­გად კი, პრო­ექტს ორი მო­ნა­წი­ლე ტო­ვებ­და.

ფი­ნა­ლურ კონ­კურ­სში, რო­მე­ლიც 1 ივ­ლისს გა­ი­მარ­თა, ხუთი მო­ნა­წი­ლე ალ­და­გის პირ­ვე­ლი მას­ტერ­შე­ფის ტი­ტუ­ლის მო­სა­პო­ვებ­ლად იბ­რძო­და. მო­ნა­წი­ლე­ებ­მა ფი­ნა­ლუ­რი კერ­ძი სურ­ვი­ლის მი­ხედ­ვით, ინ­დი­ვი­დუ­ა­ლუ­რად მო­ამ­ზა­დეს. ალ­და­გის მას­ტერ­შე­ფის ტი­ტუ­ლის მფლო­ბე­ლი VIP გა­ყიდ­ვე­ბის მე­ნე­ჯე­რი, გი­ორ­გი ადე­იშ­ვი­ლი გახ­და, რო­მელ­მაც სტე­ი­კი ტკბი­ლი კარ­ტო­ფი­ლის გარ­ნირ­თან ერ­თად მო­ამ­ზა­და და სპე­ცი­ა­ლუ­რად მას­ტერ­შე­ფის­თვის და­წე­სე­ბუ­ლი პრი­ზის მფლო­ბე­ლი გახ­და.

მე­ო­რე საპ­რი­ზო ად­გი­ლი ალ­და­გის მარ­კე­ტინ­გუ­ლი პრო­ექ­ტე­ბის მე­ნე­ჯერ­მა, მეკო აბ­რა­მი­ამ მო­ი­პო­ვა, რო­მელ­მაც ფი­ნა­ლურ ტურ­ში მეგ­რუ­ლი ხარ­ჩო, ღო­მი­თა და ნა­დუ­ღის გარ­ნი­რით წა­რად­გი­ნა, ხოლო მე­სა­მე ად­გი­ლი დის­ტან­ცი­უ­რი გა­ყიდ­ვე­ბის ოპე­რა­ტორ­მა, ანი მა­ხა­რაშ­ვილ­მა და­ი­კა­ვა, რო­მელ­მაც სა­ბო­ლოო კერ­ძად „ღოლო“ მო­ამ­ზა­და.

სა­და­ზღვე­ვო კომ­პა­ნია ალ­და­გი ბა­ზარ­ზე უკვე 32 წე­ლია არ­სე­ბობს და რო­გორც ინ­დუსტრი­ა­ში ლი­დე­რო­ბის, ისე კორ­პო­რა­ცი­უ­ლი კულ­ტუ­რის თვალ­საზ­რი­სით, ერთ-ერთი წარ­მა­ტე­ბუ­ლი კომ­პა­ნი­აა.

გთა­ვა­ზობთ, ალ­და­გის პირ­ვე­ლი მას­ტერ­შე­ფის გა­მარ­ჯვე­ბუ­ლის, გი­ორ­გი ადე­იშ­ვი­ლის სა­ფი­ნა­ლო კერ­ძის რე­ცეპტს:

ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი :

  • ღო­რის კი­სე­რი 1 კგ
  • ტკბი­ლი კარ­ტო­ფი­ლი 500 გრ
  • ქარ­თუ­ლი მწვა­ნე ტყე­მა­ლი 500 გრ
  • ნი­ო­რი - 5/6 კბი­ლი
  • მწვა­ნე ვაშ­ლი- 500გრ
  • ომ­ბა­ლო - 200 გრ
  • ცე­რე­ცო -200 გრ
  • კამა- 200 გრ
  • ქინ­ძი - 200 გრ
  • ლა­ი­მი 1
  • კა­რა­ქი 500 გრ

მომ­ზა­დე­ბის წესი:

ტკბილ კარ­ტო­ფილს ვჭრით კუ­ბე­ბად და ვა­ზა­ვებთ მა­რილ­თან და შავ წი­წა­კას­თან ერ­თად, ზე­ი­თუ­ნის ზეთ­ში, უკვე შე­ზა­ვე­ბულ მა­სას ვა­თავ­სებთ ღუ­მელ­ში და ვა­ცხობთ 20-25 წუ­თის გან­მავ­ლო­ბა­ში, 200 გრა­დუს­ზე. სა­ნამ ჩვე­ნი კარ­ტო­ფი­ლი მზად­დე­ბა, 400გრ კა­რა­ქი სა­შუ­ა­ლო ცე­ცხლზე გა­ვად­ნოთ და ვუ­რი­ოთ მა­ნამ, სა­ნამ კა­რა­ქი არ მი­ი­ღებს ყა­ვის­ფერს, თუმ­ცა ძა­ლი­ან ფრთხი­ლად უნდა ვი­ყოთ, რომ არ დაგ­ვეწ­ვას, ამა­სო­ბა­ში, უკვე გა­მომ­ცხვა­რი კარ­ტო­ფი­ლი და­ვაბ­ლენ­დეროთ და დაბ­ლენ­დერე­ბის პრო­ცეს­ში და­ვუ­მა­ტოთ ჩვენ მიერ მომ­ზა­დე­ბუ­ლი ყა­ვის­ფე­რი კა­რა­ქი, რათა მი­ვი­ღოთ ემულ­სია.

ტყე­მა­ლი: ტყე­მალს ვხარ­შავთ, შემ­დეგ გა­დავ­წუ­რავთ, ნა­ხარშს ვი­ტო­ვებთ ტყემ­ლის სის­ქის და­სა­ბა­ლან­სებ­ლად. მო­ხარ­შულ ტყე­მალს ვაბ­ლენ­დერებთ და თან პა­რა­ლე­ლუ­რად ვუ­მა­ტებთ შემ­დეგ ინ­გრე­დი­ენ­ტებს: ქინ­ძი , ომ­ბა­ლო , ცე­რე­ცო, კამა და ნი­ო­რი, სა­ბო­ლო­ოდ, კი ვუ­მა­ტებთ მწვა­ნე ვაშ­ლის წვენს.

სტე­ი­კი: ღო­რის კი­სე­რი შევწვათ გა­ცხე­ლე­ბულ ტა­ფა­ზე. თითო გვერ­დი უნდა შე­იწ­ვას და­ახ­ლო­ე­ბით, 6-6 წუ­თის გან­მავ­ლო­ბა­ში, ტა­ფა­ზე და­ვუ­მა­ტოთ ნი­ო­რი, კა­რა­ქი და როზ­მა­რი­ნი, 6 წუ­თის შემ­დეგ კი, ხორ­ცი გა­დაგ­ვაქვს ღუ­მელ­ში, სა­დაც 5 წუ­თის გან­მავ­ლო­ბა­ში გა­მო­ვა­ცხობთ და და­ვი­წყებთ სერ­ვი­რე­ბას!

R

თეონა
0

კორპორატიული არაა სწორი. უნდა იყოს კორპორაციული, სიტყვიდან კორპორაცია.

ავტორი:

სადაზღვევო კომპანია ალდაგში თანამშრომლების მონაწილეობით პირველი კორპორატიული მასტერშეფის კონკურსი გაიმართა

სადაზღვევო კომპანია ალდაგში თანამშრომლების მონაწილეობით პირველი კორპორატიული მასტერშეფის კონკურსი გაიმართა

სადაზღვევო კომპანია ალდაგში თანამშრომლების მონაწილეობით პირველი კორპორატიული მასტერშეფის კონკურსი გაიმართა.

კონკურსში 12 ალდაგელი მონაწილეობდა. სულ 5 თემატური ტური ჩატარდა და შედეგად, სამი საპრიზო ადგილის მფლობელი გამოვლინდა.

ჟიურის ორი წევრი ალდაგის თანამშრომლები – ზურა ვასაძე და ანუკი მელიქაძე იყვნენ, მოწვეული ჟიური კი მასტერშეფის ფინალისტი, ქეთო ბექაური.

მასტერშეფის ყოველ ტურში მონაწილეები ჟიურისგან სხვადასხვა ტიპის დავალებებს იღებდნენ და განსაზღვრულ დროში, კერძს ამზადებდნენ. ჟიურის შეფასების შედეგად კი, პროექტს ორი მონაწილე ტოვებდა.

ფინალურ კონკურსში, რომელიც 1 ივლისს გაიმართა, ხუთი მონაწილე ალდაგის პირველი მასტერშეფის ტიტულის მოსაპოვებლად იბრძოდა. მონაწილეებმა ფინალური კერძი სურვილის მიხედვით, ინდივიდუალურად მოამზადეს. ალდაგის მასტერშეფის ტიტულის მფლობელი VIP გაყიდვების მენეჯერი, გიორგი ადეიშვილი გახდა, რომელმაც სტეიკი ტკბილი კარტოფილის გარნირთან ერთად მოამზადა და სპეციალურად მასტერშეფისთვის დაწესებული პრიზის მფლობელი გახდა.

მეორე საპრიზო ადგილი ალდაგის მარკეტინგული პროექტების მენეჯერმა, მეკო აბრამიამ მოიპოვა, რომელმაც ფინალურ ტურში მეგრული ხარჩო, ღომითა და ნადუღის გარნირით წარადგინა, ხოლო მესამე ადგილი დისტანციური გაყიდვების ოპერატორმა, ანი მახარაშვილმა დაიკავა, რომელმაც საბოლოო კერძად „ღოლო“ მოამზადა.

სადაზღვევო კომპანია ალდაგი ბაზარზე უკვე 32 წელია არსებობს და როგორც ინდუსტრიაში ლიდერობის, ისე კორპორაციული კულტურის თვალსაზრისით, ერთ-ერთი წარმატებული კომპანიაა.

გთავაზობთ, ალდაგის პირველი მასტერშეფის გამარჯვებულის, გიორგი ადეიშვილის საფინალო კერძის რეცეპტს:

ინგრედიენტები :

  • ღორის კისერი 1 კგ
  • ტკბილი კარტოფილი 500 გრ
  • ქართული მწვანე ტყემალი 500 გრ
  • ნიორი - 5/6 კბილი
  • მწვანე ვაშლი- 500გრ
  • ომბალო - 200 გრ
  • ცერეცო -200 გრ
  • კამა- 200 გრ
  • ქინძი - 200 გრ
  • ლაიმი 1
  • კარაქი 500 გრ

მომზადების წესი:

ტკბილ კარტოფილს ვჭრით კუბებად და ვაზავებთ მარილთან და შავ წიწაკასთან ერთად, ზეითუნის ზეთში, უკვე შეზავებულ მასას ვათავსებთ ღუმელში და ვაცხობთ 20-25 წუთის განმავლობაში, 200 გრადუსზე. სანამ ჩვენი კარტოფილი მზადდება, 400გრ კარაქი საშუალო ცეცხლზე გავადნოთ და ვურიოთ მანამ, სანამ კარაქი არ მიიღებს ყავისფერს, თუმცა ძალიან ფრთხილად უნდა ვიყოთ, რომ არ დაგვეწვას, ამასობაში, უკვე გამომცხვარი კარტოფილი დავაბლენდეროთ და დაბლენდერების პროცესში დავუმატოთ ჩვენ მიერ მომზადებული ყავისფერი კარაქი, რათა მივიღოთ ემულსია.

ტყემალი: ტყემალს ვხარშავთ, შემდეგ გადავწურავთ, ნახარშს ვიტოვებთ ტყემლის სისქის დასაბალანსებლად. მოხარშულ ტყემალს ვაბლენდერებთ და თან პარალელურად ვუმატებთ შემდეგ ინგრედიენტებს: ქინძი , ომბალო , ცერეცო, კამა და ნიორი, საბოლოოდ, კი ვუმატებთ მწვანე ვაშლის წვენს.

სტეიკი: ღორის კისერი შევწვათ გაცხელებულ ტაფაზე. თითო გვერდი უნდა შეიწვას დაახლოებით, 6-6 წუთის განმავლობაში, ტაფაზე დავუმატოთ ნიორი, კარაქი და როზმარინი, 6 წუთის შემდეგ კი, ხორცი გადაგვაქვს ღუმელში, სადაც 5 წუთის განმავლობაში გამოვაცხობთ და დავიწყებთ სერვირებას!

R