პოლიტიკა
მსოფლიო
სამართალი

21

აპრილი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

ორშაბათი, მთვარის ოცდამესამე დღე დაიწყება 04:35-ზე, მთვარე მერწყულში იქნება 03:21-დან კარგი დღეა ძველი საქმეების დასასრულებლად. ახლებს ნუ წამოიწყებთ. ნუ განახორციელებთ სერიოზულ ფინანსურ ოპერაციებს. სწავლისთვის ნეიტრალური დღეა. უმჯობესია ეს დღე განმარტოებით, ბუნებაში გაატაროთ. მაქსიმალურად შეამცირეთ კონტაქტები, გულითადი საუბრები. მოერიდეთ ხელმძღვანელობასთან კონფლიქტს. სამსახურის, საქმიანობის შეცვლას. გათავისუფლდით უსარგებლო ნივთებისგან. გაფრთხილდით, მოსალოდნელია ტრავმები და მოტეხილობები. არ დაძაბოთ და გადაღალოთ თვალები.
სპორტი
საზოგადოება
სამხედრო
მეცნიერება
მოზაიკა
კულტურა/შოუბიზნესი
წიგნები
Faceამბები
თვის კითხვადი სტატიები
ახალი ღვინოები თბილღვინოსგან
ახალი ღვინოები თბილღვინოსგან

„თბილ­ღვი­ნომ“ ღვი­ნის მოყ­ვა­რუ­ლებს ახა­ლი ამ­ბერ ღვი­ნო წა­რუდ­გი­ნა.

ქარ­ვის­ფე­რი ღვი­ნო მსოფ­ლი­ოს მას­შტა­ბით სულ უფრო მე­ტად პო­პუ­ლა­რუ­ლი ხდე­ბა. ამ­ჯე­რად, „თბილ­ღვი­ნომ“ ქარ­ვის­ფე­რი ამ­ბერ რქა­წით­ლი­სა და ამ­ბერ ქი­სის წარ­მო­ე­ბა და­ი­წყო.

„ღვი­ნის მოყ­ვა­რუ­ლი ადა­მი­ა­ნე­ბის გულ­სა და გო­ნე­ბა­ში, 2020 წელს ქარ­ვის­ფერ­მა ღვი­ნომ მნიშ­ვნე­ლო­ვა­ნი ად­გი­ლი და­იმ­კვიდ­რა. მას აწარ­მო­ე­ბენ, ყი­დი­ან და მი­ირ­თმე­ვენ მსოფ­ლი­ოს ყვე­ლა კონ­ტი­ნენტზე.“ - სა­ი­მონ ვულ­ფი, დე­კან­ტე­რი.

„მომ­ხმა­რებ­ლე­ბი ყო­ველ­დღი­უ­რად გა­მო­ხა­ტა­ვენ დიდ ინ­ტე­რესს ქარ­ვის­ფე­რი ღვი­ნი­სად­მი“ - აღ­ნიშ­ნავს ლო­რე­ნა ასენ­სი­ო­სი, Astor Wines-ის შეს­ყიდ­ვე­ბის მე­ნე­ჯე­რი, ნიუ-იორ­კის ღვი­ნო­ე­ბი­სა და ალ­კოჰო­ლუ­რი სას­მე­ლე­ბის ერთ-ერთი მსხვი­ლი მო­ვაჭ­რე.

სა­ინ­ტე­რე­სოა ქარ­ვის­ფე­რი ღვი­ნის მომ­ზა­დე­ბის წესი, რო­მე­ლიც სტან­დარ­ტუ­ლის­გან მკვეთ­რად გან­სხვავ­დე­ბა. უფრო კონ­კრე­ტუ­ლად, ევ­რო­პუ­ლი თეთ­რი ღვი­ნის­გან გან­სხვა­ვე­ბით, ყუ­რძნის კანი კონ­ტაქ­ტში რჩე­ბა წვენ­თან დღე­ე­ბის ან ზოგ შემ­თხვე­ვა­ში, თვე­ე­ბის გან­მავ­ლო­ბა­ში, სწო­რედ ამი­ტომ, ქარ­ვის­ფე­რი ღვი­ნო კან­თან კონ­ტაქ­ტის მე­თო­დით და­დუ­ღე­ბუ­ლი თეთ­რი ღვი­ნის სა­ხე­ლი­თა­ცაა ცნო­ბი­ლი.

„მეღ­ვი­ნე­ო­ბის ეს მე­თო­დი არის თეთ­რი ღვი­ნო­ე­ბის დამ­ზა­დე­ბის უძ­ვე­ლე­სი ფორ­მა, რო­მე­ლიც სა­უ­კუ­ნე­ე­ბით თა­რიღ­დე­ბა. სა­ქარ­თვე­ლოს არას­დროს შე­უ­წყვე­ტია ამ გზით

თეთ­რი ღვი­ნის წარ­მო­ე­ბა“, - ერიკ აზი­მო­ვი, The New York Times.

არ­ქე­ო­ლო­გი­უ­რი მტკი­ცე­ბუ­ლე­ბე­ბის თა­ნახ­მად, 8000 წლის წინ სა­ქარ­თვე­ლო­ში მზად­დე­ბო­და ღვი­ნო და ინა­ხე­ბო­და თი­ხის ჭურ­ჭელ­ში ანუ ქვევრში. ქვევ­რის ღვი­ნის და­ყე­ნე­ბის უძ­ვე­ლე­სი ქარ­თუ­ლი ტრა­დი­ცი­უ­ლი მე­თო­დი კი ამ­ჟა­მად გა­ე­რო-ს სა­გან­მა­ნათ­ლებ­ლო, სა­მეც­ნი­ე­რო და კულ­ტუ­რუ­ლი ორ­გა­ნი­ზა­ცი­ის (იუ­ნეს­კო) მიერ არა­მა­ტე­რი­ა­ლუ­რი კულ­ტუ­რუ­ლი მემ­კვიდ­რე­ო­ბის ძეგ­ლებს შო­რის არის შე­ტა­ნი­ლი. ქარ­ვის­ფე­რი ღვი­ნის ფეს­ვე­ბი კი სწო­რედ ამ უნი­კა­ლურ ტექ­ნო­ლო­გი­ას უკავ­შირ­დე­ბა.

„თბილ­ღვი­ნოს“ ამ­ბერ რქა­წი­თე­ლი და ქისი დახ­ვე­წი­ლი, ელე­გან­ტუ­რი და ექ­სკლუ­ზი­უ­რი გე­მო­თი გა­მო­ირ­ჩე­ვა, რო­მე­ლიც ყვე­ლა კლა­სი­კუ­რი ღვი­ნის­გან მკვეთ­რად გან­სხვავ­დე­ბა.

ამ­ბერ რქა­წი­თე­ლი და ქისი „თბილ­ღვი­ნოს“ ვე­ნა­ხებ­ში მოყ­ვა­ნი­ლი ყუ­რძნის­გან მზად­დე­ბა, დრო­უ­ლი და ქრო­ნო­ლო­გი­უ­რი პრო­ცე­სე­ბი კი სიფრ­თხი­ლი­თა და კონ­ტრო­ლით მიმ­დი­ნა­რე­ობს.

ახა­ლი, ამ­ბერ ღვი­ნის გე­მოს შე­საც­ნო­ბად, რა თქმა უნდა, ის თა­ვად უნდა და­ა­გე­მოვ­ნოთ, თუმ­ცა ვეც­დე­ბით, აღვწე­როთ, რო­გორ შეგ­რძნე­ბებს ტო­ვებს ამ­ბერ რქა­წი­თე­ლი და მშრა­ლი ქისი: კომ­ში­სა და გარ­გა­რის ჩი­რის არო­მა­ტი, სა­შუ­ა­ლო სხე­უ­ლი­ა­ნი, და­ბა­ლან­სე­ბუ­ლი სიმ­ჟა­ვი­სა და ტა­ნი­ნის გემო.

„თბილ­ღვი­ნოს“ ამ­ბერ ღვი­ნო ევ­რო­პუ­ლი კლა­სი­კუ­რი მე­თო­დით და­ყე­ნე­ბულ თეთრ ღვი­ნო­ზე სხე­უ­ლი­ა­ნია და ამი­ტო­მაც, ისე­ვე ეხა­მე­ბა სა­დილს, რო­გორც ქვევ­რის ღვი­ნო. რე­კო­მენ­დე­ბუ­ლია, და­წყვილ­დეს ხორ­ცის მრა­ვალ­ფე­როვ­ნე­ბას­თან: ქა­თამ­თან, თევზთან. სა­ინ­ტე­რე­სო შე­ხა­მე­ბას ვი­ღებთ ძეხ­ვე­ულ­თან, მძაფ­რი არო­მა­ტის მქო­ნე ყველ­თან, ზე­თის­ხილ­თან და სო­კოს­თან ერ­თად.

„თბილ­ღვი­ნოს“ ამ­ბერ ღვი­ნო იდე­ა­ლუ­რია მათ­თვის, ვი­საც ახა­ლი გე­მოს აღ­მო­ჩე­ნა სურს.

R

ავტორი:

ახალი ღვინოები თბილღვინოსგან

ახალი ღვინოები თბილღვინოსგან

„თბილღვინომ“ ღვინის მოყვარულებს ახალი ამბერ ღვინო წარუდგინა.

ქარვისფერი ღვინო მსოფლიოს მასშტაბით სულ უფრო მეტად პოპულარული ხდება. ამჯერად, „თბილღვინომ“ ქარვისფერი ამბერ რქაწითლისა და ამბერ ქისის წარმოება დაიწყო.

„ღვინის მოყვარული ადამიანების გულსა და გონებაში, 2020 წელს ქარვისფერმა ღვინომ მნიშვნელოვანი ადგილი დაიმკვიდრა. მას აწარმოებენ, ყიდიან და მიირთმევენ მსოფლიოს ყველა კონტინენტზე.“ - საიმონ ვულფი, დეკანტერი.

„მომხმარებლები ყოველდღიურად გამოხატავენ დიდ ინტერესს ქარვისფერი ღვინისადმი“ - აღნიშნავს ლორენა ასენსიოსი, Astor Wines-ის შესყიდვების მენეჯერი, ნიუ-იორკის ღვინოებისა და ალკოჰოლური სასმელების ერთ-ერთი მსხვილი მოვაჭრე.

საინტერესოა ქარვისფერი ღვინის მომზადების წესი, რომელიც სტანდარტულისგან მკვეთრად განსხვავდება. უფრო კონკრეტულად, ევროპული თეთრი ღვინისგან განსხვავებით, ყურძნის კანი კონტაქტში რჩება წვენთან დღეების ან ზოგ შემთხვევაში, თვეების განმავლობაში, სწორედ ამიტომ, ქარვისფერი ღვინო კანთან კონტაქტის მეთოდით დადუღებული თეთრი ღვინის სახელითაცაა ცნობილი.

„მეღვინეობის ეს მეთოდი არის თეთრი ღვინოების დამზადების უძველესი ფორმა, რომელიც საუკუნეებით თარიღდება. საქართველოს არასდროს შეუწყვეტია ამ გზით

თეთრი ღვინის წარმოება“, - ერიკ აზიმოვი, The New York Times.

არქეოლოგიური მტკიცებულებების თანახმად, 8000 წლის წინ საქართველოში მზადდებოდა ღვინო და ინახებოდა თიხის ჭურჭელში ანუ ქვევრში. ქვევრის ღვინის დაყენების უძველესი ქართული ტრადიციული მეთოდი კი ამჟამად გაერო-ს საგანმანათლებლო, სამეცნიერო და კულტურული ორგანიზაციის (იუნესკო) მიერ არამატერიალური კულტურული მემკვიდრეობის ძეგლებს შორის არის შეტანილი. ქარვისფერი ღვინის ფესვები კი სწორედ ამ უნიკალურ ტექნოლოგიას უკავშირდება.

„თბილღვინოს“ ამბერ რქაწითელი და ქისი დახვეწილი, ელეგანტური და ექსკლუზიური გემოთი გამოირჩევა, რომელიც ყველა კლასიკური ღვინისგან მკვეთრად განსხვავდება.

ამბერ რქაწითელი და ქისი „თბილღვინოს“ ვენახებში მოყვანილი ყურძნისგან მზადდება, დროული და ქრონოლოგიური პროცესები კი სიფრთხილითა და კონტროლით მიმდინარეობს.

ახალი, ამბერ ღვინის გემოს შესაცნობად, რა თქმა უნდა, ის თავად უნდა დააგემოვნოთ, თუმცა ვეცდებით, აღვწეროთ, როგორ შეგრძნებებს ტოვებს ამბერ რქაწითელი და მშრალი ქისი: კომშისა და გარგარის ჩირის არომატი, საშუალო სხეულიანი, დაბალანსებული სიმჟავისა და ტანინის გემო.

„თბილღვინოს“ ამბერ ღვინო ევროპული კლასიკური მეთოდით დაყენებულ თეთრ ღვინოზე სხეულიანია და ამიტომაც, ისევე ეხამება სადილს, როგორც ქვევრის ღვინო. რეკომენდებულია, დაწყვილდეს ხორცის მრავალფეროვნებასთან: ქათამთან, თევზთან. საინტერესო შეხამებას ვიღებთ ძეხვეულთან, მძაფრი არომატის მქონე ყველთან, ზეთისხილთან და სოკოსთან ერთად.

„თბილღვინოს“ ამბერ ღვინო იდეალურია მათთვის, ვისაც ახალი გემოს აღმოჩენა სურს.

R