სამხედრო
მსოფლიო
პოლიტიკა

29

მარტი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

შაბათი, მთვარის ოცდამეათე დღე დაიწყება 07:05-ზე მთვარის პირველი დღე დადგება 14:57-ზე, მთვარე ვერძშია შუადღემდე დაასრულეთ ძველი საქმეები. გათავისუფლდით უსარგებლო ნივთებისაგან. კარგია შემოქმედებითი საქმიანობა, სწავლა. აკონტროლეთ ემოციები. კარგი დღეა დასვენებისთვის. ბუნებაში, ქალაქგარეთ სასეირნოდ. საღამოს დაგეგმეთ ახალი საქმეები, მაგრამ მათი დაწყებისგან თავი შეიკავეთ. მოერიდეთ ყველა მნიშვნელოვან საქმეს, გადაწყვეტილებას. კონფლიქტისგან თავი შეიკავეთ. მოერიდეთ ფიზიკურ გადაღლას, მოსალოდნელია ტრავმები. არ გადატვირთოთ კუჭი. მოერიდეთ ცხელ და ცხარე საკვებს. არ მიიღოთ ალკოჰოლი. თავის ტკივილი რომ აირიდოთ, არ გადაიღალოთ გონებრივი სამუშაოთი.
საზოგადოება
კულტურა/შოუბიზნესი
სამართალი
მოზაიკა
Faceამბები
სპორტი
მეცნიერება
კონფლიქტები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
შეფ-ლიტერატორი - ანუ როგორ გადაიქცნენ მწერლები კულინარებად
შეფ-ლიტერატორი - ანუ როგორ გადაიქცნენ მწერლები კულინარებად

City roof terrace Bar-ში,გა­მომ­ცემ­ლო­ბა „პა­ლიტ­რა L-ისა “ და ჟურ­ნალ „გემ­რი­ე­ლი­ას“ ორ­გა­ნი­ზე­ბით, გა­ი­მარ­თა ღო­ნის­ძი­ე­ბა „შეფ-ლი­ტე­რა­ტო­რი“, სა­დაც სა­ზო­გა­დო­ე­ბის­თვის ცნო­ბი­ლი ავ­ტო­რე­ბი ერ­თმა­ნეთს არა სი­ტყვე­ბით თა­მაშ­სა თუ სა­ავ­ტო­რო ტექ­სტე­ბის შედ­გე­ნა­ში, არა­მედ კერ­ძე­ბის მომ­ზა­დე­ბა­ში შე­ე­ჯიბრნენ. კონ­კურ­სში მო­ნა­წი­ლე­ო­ბა მი­ი­ღეს მწერ­ლებ­მა: ალექ­სან­დრე ლორ­თქი­ფა­ნი­ძე, ალე­კო შუღ­ლა­ძე, თე­ო­ნა დო­ლენ­ჯაშ­ვი­ლი, ვასო გუ­ლე­უ­რი, მა­რი­ამ ხუ­ცუ­რა­უ­ლი, თა­თუ­ლი ღვი­ნი­ა­ნი­ძე და იაგო თვა­ლა­ბე­იშ­ვი­ლი.

უჩ­ვე­უ­ლო შე­ჯიბრმა აზი­უ­რი სამ­ზა­რე­უ­ლოს ფურ­შე­ტით და ქარ­თუ­ლი ღვი­ნის თან­ხლე­ბით ჩა­ი­ა­რა. მწერ­ლებს კი კო­რე­უ­ლი სამ­ზა­რე­უ­ლოს სი­ა­მა­ყის „ნუდლსზე“ დაყ­რდნო­ბით, იმპრო­ვი­ზი­რე­ბუ­ლად, სა­ლა­თის მომ­ზა­დე­ბა და­ე­ვა­ლათ. მომ­ზა­დე­ბულ კერ­ძებს კომ­პე­ტენ­ტუ­რი ჟი­უ­რი: City roof-ის შეფი, ან­დრეი სო­ბო­ლე­ვი, ჟურ­ნალ „გემ­რი­ე­ლი­ას“ რე­დაქ­ტო­რი - ქეთი ადე­იშ­ვი­ლი და გა­მომ­ცემ­ლო­ბა “პა­ლიტ­რა L-ის" დი­რექ­ტო­რი, თინა ასა­თი­ა­ნი აფა­სებ­დნენ.

რო­გორც ჟი­უ­რის წევ­რებ­მა გან­გვი­მარ­ტეს,შე­ფა­სე­ბის კრი­ტე­რი­უ­მი ით­ვა­ლი­სიწ­ნებ­და რო­გორც კერ­ძის გე­მოს, ისე ვი­ზუ­ა­ლურ მხა­რეს და და­სა­ხე­ლე­ბას.

ჩვე­ნი კარ­გად ნაც­ნო­ბი ავ­ტო­რე­ბის ნა­წი­ლი პირ­ვე­ლად ირ­ჯე­ბო­და სამ­ზა­რე­უ­ლო­ში, ამ­დე­ნად, კერ­ძე­ბის მზა­დე­ბის პრო­ცესს იუ­მუ­რის გა­რე­შე, გან­სა­კუთ­რე­ბით კი ალე­კო შუღ­ლა­ძის იუ­მო­რის გა­რე­შე არ ჩა­უვ­ლია

ალე­კო შუღ­ლა­ძე:

მე კო­რე­ე­ლე­ბის დიდ ოჯახ­ში ვიზ­რდე­ბო­დი. ცა­მეტ­ნი ვი­ყა­ვით და ყვე­ლა­ნი ჩემი მოს­წავ­ლე­ე­ბი იყ­ვნენ. იქი­დან მომ­დევს კო­რე­უ­ლი სამ­ზა­რე­უ­ლოს სიყ­ვა­რუ­ლი და ცოდ­ნა. იცით რა არის კო­რე­უ­ლი სამ­ზა­რე­უ­ლოს სული? კო­რე­ულ სამ­ზა­რე­უ­ლო­ში მთა­ვა­რი მათი დრო­შაა... რა სუ­ლის­კვე­თე­ბაც მათ დრო­შა­ში იგ­რძნო­ბა, იგი­ვე იგ­რძნო­ბა კერ­ძებ­შიც... სწო­რედ იმ კერ­ძში, რო­მე­ლიც ახლა მო­ვამ­ზა­დე - რა ჰქვია? - არ ვიცი ჯერ კი­დევ მის სა­ხელ­ზე ვფიქ­რობ... პი­რო­ბი­თი სა­ხე­ლია „განგნამსთა­რი“

რო­გორც ჟი­უ­რის წევ­რებ­მა აღ­ნიშ­ნეს, და­ძა­ბუ­ლი ორ­თაბ­რძო­ლა გან­სა­კუთ­რე­ბით ორ ავ­ტორს, ვასო გუ­ლე­ურ­სა და თე­ო­ნა დო­ლენ­ჯაშ­ვილს შო­რის გა­ი­მარ­თა. ავ­ტო­რი, რომ­ლის კერძმაც შე­ფა­სე­ბის სა­მი­ვე კრი­ტე­რი­უ­მი და­აკ­მა­ყო­ფი­ლა ვასო გუ­ლე­უ­რი და მისი „კოროNo“ აღ­მოჩ­ნდა და მისი გა­მარ­ჯვე­ბა სწო­რად შერ­ჩე­ულ­მა კერ­ძის სა­ხელ­მა გა­და­წყვი­ტა.

ვასო გუ­ლე­უ­რი:

ერე­თხელ მაქვს და­გე­მოვ­ნე­ბუ­ლი კო­რე­უ­ლი სამ­ზა­რე­უ­ლო. ამ­დე­ნად, წარ­მოდ­გე­ნა მქონ­და. ვიცი, რომ ერთ-ერთი წამ­ყვა­ნი საკ­მა­ზი მათი სო­უ­სია - ცოტა ცხა­რე-მომ­ჟა­ვო-მოტ­კბო გე­მო­თი. ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბიც კო­რე­უ­ლი სუ­ლის­კვე­თე­ბით და­ვა­ნა­წევ­რე და ავა­წყვე. მისი სა­ხე­ლი გახ­ლავთ „კორო No“ - მსოფ­ლი­ო­ში გავ­რცე­ლე­ბუ­ლი ვირუ­სის სა­პა­ტივ­ცე­მუ­ლოდ, მისი ოდ­ნავ შეც­ვლი­ლი სი­ტყვათ­თა­მა­შის ფორ­მით. No - იმი­ტომ, რომ სა­ლა­თი ჯან­სა­ღია და ვინც მას და­ა­გე­მოვ­ნებს ვირუ­სე­ბის არ უნდა შე­ე­შინ­დეს.

შვი­დი­ვე მო­ნა­წი­ლეს გა­და­ე­ცა სა­ჩუქ­რე­ბი გა­მომ­ცე­ლო­ბის­გან, სტამ­ბა "კო­ლო­რის­გან" და ასე­ვე, თმის პრო­ფე­სი­ო­ნა­ლუ­რი მოვ­ლის ახა­ლი იტა­ლი­უ­რი ბრენ­დის­გან "დიქსთინ­ქთ" - DXTINC. გა­მარ­ჯვე­ბულ­მა კი ყვა­რელ­ში, სას­ტუმ­რო "რო­ი­ალ ბა­ტო­ნის" ვა­უ­ჩე­რი მი­ი­ღო.

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
16 ხიდი და 3 კვანძი, ვნახოთ სად გაივლის და რა დაჯდება თბილისის შემოვლითი გზის 11 კმ-იანი მონაკვეთი
ავტორი:

შეფ-ლიტერატორი - ანუ როგორ გადაიქცნენ მწერლები კულინარებად

შეფ-ლიტერატორი - ანუ როგორ გადაიქცნენ მწერლები კულინარებად

City roof terrace Bar-ში,გამომცემლობა „პალიტრა L-ისა “ და ჟურნალ „გემრიელიას“ ორგანიზებით, გაიმართა ღონისძიება „შეფ-ლიტერატორი“, სადაც საზოგადოებისთვის ცნობილი ავტორები ერთმანეთს არა სიტყვებით თამაშსა თუ საავტორო ტექსტების შედგენაში, არამედ კერძების მომზადებაში შეეჯიბრნენ. კონკურსში მონაწილეობა მიიღეს მწერლებმა: ალექსანდრე ლორთქიფანიძე, ალეკო შუღლაძე, თეონა დოლენჯაშვილი, ვასო გულეური, მარიამ ხუცურაული, თათული ღვინიანიძე და იაგო თვალაბეიშვილი.

უჩვეულო შეჯიბრმა აზიური სამზარეულოს ფურშეტით და ქართული ღვინის თანხლებით ჩაიარა. მწერლებს კი კორეული სამზარეულოს სიამაყის „ნუდლსზე“ დაყრდნობით, იმპროვიზირებულად, სალათის მომზადება დაევალათ. მომზადებულ კერძებს კომპეტენტური ჟიური: City roof-ის შეფი, ანდრეი სობოლევი, ჟურნალ „გემრიელიას“ რედაქტორი - ქეთი ადეიშვილი და გამომცემლობა “პალიტრა L-ის" დირექტორი, თინა ასათიანი აფასებდნენ.

როგორც ჟიურის წევრებმა განგვიმარტეს,შეფასების კრიტერიუმი ითვალისიწნებდა როგორც კერძის გემოს, ისე ვიზუალურ მხარეს და დასახელებას.

ჩვენი კარგად ნაცნობი ავტორების ნაწილი პირველად ირჯებოდა სამზარეულოში, ამდენად, კერძების მზადების პროცესს იუმურის გარეშე, განსაკუთრებით კი ალეკო შუღლაძის იუმორის გარეშე არ ჩაუვლია

ალეკო შუღლაძე:

მე კორეელების დიდ ოჯახში ვიზრდებოდი. ცამეტნი ვიყავით და ყველანი ჩემი მოსწავლეები იყვნენ. იქიდან მომდევს კორეული სამზარეულოს სიყვარული და ცოდნა. იცით რა არის კორეული სამზარეულოს სული? კორეულ სამზარეულოში მთავარი მათი დროშაა... რა სულისკვეთებაც მათ დროშაში იგრძნობა, იგივე იგრძნობა კერძებშიც... სწორედ იმ კერძში, რომელიც ახლა მოვამზადე - რა ჰქვია? - არ ვიცი ჯერ კიდევ მის სახელზე ვფიქრობ... პირობითი სახელია „განგნამსთარი“

როგორც ჟიურის წევრებმა აღნიშნეს, დაძაბული ორთაბრძოლა განსაკუთრებით ორ ავტორს, ვასო გულეურსა და თეონა დოლენჯაშვილს შორის გაიმართა. ავტორი, რომლის კერძმაც შეფასების სამივე კრიტერიუმი დააკმაყოფილა ვასო გულეური და მისი „კოროNo“ აღმოჩნდა და მისი გამარჯვება სწორად შერჩეულმა კერძის სახელმა გადაწყვიტა.

ვასო გულეური:

ერეთხელ მაქვს დაგემოვნებული კორეული სამზარეულო. ამდენად, წარმოდგენა მქონდა. ვიცი, რომ ერთ-ერთი წამყვანი საკმაზი მათი სოუსია - ცოტა ცხარე-მომჟავო-მოტკბო გემოთი. ინგრედიენტებიც კორეული სულისკვეთებით დავანაწევრე და ავაწყვე. მისი სახელი გახლავთ „კორო No“ - მსოფლიოში გავრცელებული ვირუსის საპატივცემულოდ, მისი ოდნავ შეცვლილი სიტყვათთამაშის ფორმით. No - იმიტომ, რომ სალათი ჯანსაღია და ვინც მას დააგემოვნებს ვირუსების არ უნდა შეეშინდეს.

შვიდივე მონაწილეს გადაეცა საჩუქრები გამომცელობისგან, სტამბა "კოლორისგან" და ასევე, თმის პროფესიონალური მოვლის ახალი იტალიური ბრენდისგან "დიქსთინქთ" - DXTINC. გამარჯვებულმა კი ყვარელში, სასტუმრო "როიალ ბატონის" ვაუჩერი მიიღო.

„ტოიოტა ცენტრ თბილისის“ სპეციალური შეთავაზება თებერვლის ბოლომდე გაგრძელდება

ნივთები, რომლებიც ვალენტინობას სახლისთვის უნდა შეიძინო

ისრაელის სილიკონ ვადის ინვესტორები BTU-ს მოწვევით, ქართული სტარტაპების დასაფინანსებლად თბილისის მეწარმეობის სამიტს უერთდებიან