პოლიტიკა
საზოგადოება
მსოფლიო

17

აპრილი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

ხუთშაბათი, მთვარის მეცხრამეტე დღე დაიწყება 01:29-ზე, მთვარე მშვილდოსანშია საშიში, ე.წ. სატანური დღეა, ფრთხილად იყავით. არ წამოიწყოთ ახალი საქმეები. მოერიდეთ ყოველგვარ ვაჭრობას, ფინანსური ოპერაციების ჩატარებას. ცუდი დღეა საქმის, საქმიანობის შესაცვლელად. მოგზაურობა და შორ მანძილზე მგზავრობა დაუშვებელია. უფრო მეტიც, უმჯობესია, ეს დღე შინ გაატაროთ. პასიურად დაისვენეთ. არავითარ შემთხვევაში არ დაქორწინდეთ ამ დღეს, გადადეთ ნიშნობაც. განქორწინებაც კი სხვა დღეს დანიშნეთ. არ გადაუსხათ სხვას სისხლი და პირიქით. ჯანმრთელობის გაუმჯობესების მიზნით კარგ შედეგს მოგიტანთ: სირბილი, ველოსიპედი, სწრაფი სიარული. არ გადატვირთოთ კუჭი. მოერიდეთ ცხიმიან საკვებს.
წიგნები
სამართალი
სამხედრო
მოზაიკა
სპორტი
კონფლიქტები
Faceამბები
მეცნიერება
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
2017 წლის ყველაზე პოპულარული და ტრენდული რეცეპტები- ჟურნალ „გემრიელიას“ რედაქტორის ხუთეული
2017 წლის ყველაზე პოპულარული და ტრენდული რეცეპტები- ჟურნალ „გემრიელიას“ რედაქტორის ხუთეული

იყო დრო, როცა სა­დი­ლის მომ­ზა­დე­ბა ქა­ლის აუ­ცი­ლე­ბე­ლი მო­ვა­ლე­ო­ბას წარ­მო­ად­გენ­და, თუმ­ცა დღეს­დღე­ო­ბით ქალ­ბა­ტო­ნებს ნაკ­ლე­ბი დრო რჩე­ბათ სამ­ზა­რე­უ­ლო­ში ფუს­ფუ­სის­თვის. შე­სა­ბა­მი­სად, სახ­ლში მომ­ზა­დე­ბუ­ლი კერ­ძე­ბი კი­დევ უფრო და­ფას­და.

შე­სა­ბა­მი­სად, გემ­რი­ე­ლი კერ­ძე­ბის ავ­ტო­რე­ბიც თავს ყო­ველ­თვის გა­მორ­ჩე­უ­ლად გრძნო­ბენ და მათი სა­შუ­ა­ლე­ბით სა­ზო­გა­დო­ე­ბის პა­ტი­ვის­ცე­მა­საც იმ­სა­ხუ­რე­ბენ.

ჟურ­ნა­ლი "გემ­რი­ე­ლია" უკვე წლე­ბია ზრუ­ნავს, რომ თქვე­ნი ყო­ველ­დღი­უ­რი თუ სა­დღე­სას­წა­უ­ლო სუფ­რა გა­მორ­ჩე­უ­ლი გახ­დეს. ტრა­დი­ცი­უ­ლი და ახა­ლი კერ­ძე­ბის ორი­გი­ნა­ლუ­რი რე­ცეპ­ტე­ბი, ფო­ტო­ე­ბი, რომ­ლე­ბიც კერ­ძის უკეთ აღ­ქმა­ში გეხ­მა­რე­ბათ, რჩე­ვე­ბი, რო­მელ­თა დახ­მა­რე­ბი­თაც თქვენ­თვის სა­სურ­ველ კერ­ძებს მარ­ტი­ვად მო­ამ­ზა­დებთ- ამ ყვე­ლა­ფერს გთა­ვა­ზობთ ჟურ­ნა­ლი "გემ­რი­ე­ლია". სწო­რედ ამ ფაქ­ტო­რებ­მა გა­ნა­პი­რო­ბა, რომ ჟურ­ნა­ლი დამ­წყე­ბი თუ გა­მოც­დი­ლი მზა­რე­უ­ლე­ბის ერ­თგუ­ლი მე­გო­ბა­რი გახ­და.

გთა­ვა­ზობთ ჟურ­ნალ "გემ­რი­ე­ლი­ა­ში" და­ბეჭ­დილ 2017 წლის ყვე­ლა­ზე პო­პუ­ლა­რულ რე­ცეპ­ტებს, რე­ცეპ­ტე­ბი ჟურ­ნა­ლის რე­დაქ­ტო­რის მიერ არის შერ­ჩე­უ­ლი. აღ­სა­ნიშ­ნა­ვია, რომ ხუ­თე­ულ­ში შე­დის რო­გორც კერ­ძე­ბი, ისე დე­სერ­ტე­ბი. ხუ­თე­ულ­ში ად­გილს იკა­ვებს რო­გორც ყვე­ლას­თვის კარ­გად ცნო­ბი­ლი და პო­პუ­ლა­რუ­ლი ნამ­ცხავ­რი "ნა­პო­ლე­ო­ნი", ისე შე­და­რე­ბით ახა­ლი და პი­კან­ტუ­რი "ტი­რა­მი­სუ". ყვე­ლა­ზე პო­პუ­ლა­რულ კერ­ძებს შო­რის შეხ­ვდე­ბით "ნი­კო­რას" ხორ­ცპ­რო­დუქ­ტე­ბით მომ­ზა­დე­ბულ რუ­ლეტ­საც. "ნი­კო­რა" რჩე­ვე­ბის სა­ხით ჟურ­ნალ "გემ­რი­ე­ლი­ას" ყო­ველ ნო­მერ­ში გთა­ვა­ზობთ რე­ცეპ­ტებს, სწო­რედ ამ რე­ცეპ­ტე­ბი­დან ერთ-ერთი მოხ­ვდა სა­უ­კე­თე­სო ხუ­თე­ულ­ში.

წა­ი­კი­თხეთ რე­ცეპ­ტე­ბი, ნა­ხეთ მა­დი­საღ­მძვრე­ლი ფო­ტო­ე­ბი და მო­ამ­ზა­დეთ ისი­ნი თქვე­ნი სა­ა­ხალ­წლო სუფ­რის­თვის. მო­წო­ნე­ბა და და­დე­ბი­თი შე­ფა­სე­ბა კი გა­რან­ტი­რე­ბუ­ლი იქ­ნე­ბა.

ჟუ­ლი­ე­ნი ქათ­მით

სა­ჭი­რო მა­სა­ლა: 300 გ ქათ­მის ფილე, 500-600 გ ქამა სოკო, 2 თავი ხახ­ვი, 100 გ ჰო­ლა­დი­უ­რი ყვე­ლი, 150 მლ თხე­ლი ნა­ღე­ბი ან არა­ჟა­ნი, კა­რა­ქი - მო­სა­შუ­შად, მა­რი­ლი, პილ­პი­ლი.

მომ­ზა­დე­ბა: ქათ­მის ფილე და სოკო თხლად დავ­ჭრათ, ხახ­ვი – წვრი­ლად. ტა­ფა­ზე გა­ვა­ცხე­ლოთ კა­რა­ქი და შევ­ბრა­წოთ ქათ­მის ფილე, და­ვუ­მა­ტოთ ხახ­ვი. 1-2 წუთ­ში და­ვა­ყა­როთ დაჭ­რი­ლი სოკო და ერ­თად მოვ­შუ­შოთ.

მო­შუ­შულ ინ­გრე­დი­ენ­ტებს და­ვას­ხათ ნა­ღე­ბი და 1-2 წუთი ვა­დუ­ღოთ, სა­ნამ შე­ს­ქელ­დე­ბა, შემ­დეგ გა­ვუ­წყოთ სა­ნე­ლებ­ლე­ბი, გა­და­ვი­ტა­ნოთ სა­სურ­ველ სა­ცხობ ფორ­მებ­ში, მო­ვა­ყა­როთ გა­ხე­ხი­ლი ყვე­ლი და 10-12 წუ­თით შევ­დგათ ღუ­მელ­ში, სა­ნამ მო­იბ­რა­წე­ბა.

ხორ­ცის რუ­ლე­ტი ბე­კონ­ში, რე­ცეპ­ტი "ნი­კო­რა­სა­გან"

გსურთ გა­ა­ო­ცოთ მე­გობ­რე­ბი? – მო­ამ­ზა­დეთ ამ­გვა­რი რუ­ლე­ტი. იგი არც ისე რთუ­ლი მო­სამ­ზა­დე­ბე­ლია და ამას­თან, ძა­ლი­ან ორი­გი­ნა­ლუ­რია.

სა­ჭი­რო მა­სა­ლა: 800 გ გა­ტა­რე­ბუ­ლი ღო­რის ხორ­ცი, 8-10 ნა­ჭე­რი "შაშ­ხი ბე­კო­ნი", 2 ცალი კვერ­ცხი, 0,5 ჭიქა რძე, 1 ს.კ. ტო­მატ­პას­ტა, 2 ს.კ. დი­ჟო­ნის მდოგ­ვი, 3/4 ჭიქა სა­ფა­ნე­ლი, 1/4 ჭიქა დაჭ­რი­ლი ოხ­რა­ხუ­ში, მა­რი­ლი, წი­წა­კა. გა­ნაგ­რძეთ კი­თხვა

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
სადგურის მოედანი და დადიანის გამზირი ერთმანეთს ხიდით დაუკავშირდება

2017 წლის ყველაზე პოპულარული და ტრენდული რეცეპტები- ჟურნალ „გემრიელიას“ რედაქტორის ხუთეული

2017 წლის ყველაზე პოპულარული და ტრენდული რეცეპტები- ჟურნალ „გემრიელიას“ რედაქტორის ხუთეული

იყო დრო, როცა სადილის მომზადება ქალის აუცილებელი მოვალეობას წარმოადგენდა, თუმცა დღესდღეობით ქალბატონებს ნაკლები დრო რჩებათ სამზარეულოში ფუსფუსისთვის. შესაბამისად, სახლში მომზადებული კერძები კიდევ უფრო დაფასდა.

შესაბამისად, გემრიელი კერძების ავტორებიც თავს ყოველთვის გამორჩეულად გრძნობენ და მათი საშუალებით საზოგადოების პატივისცემასაც იმსახურებენ.

ჟურნალი "გემრიელია" უკვე წლებია ზრუნავს, რომ თქვენი ყოველდღიური თუ სადღესასწაულო სუფრა გამორჩეული გახდეს. ტრადიციული და ახალი კერძების ორიგინალური რეცეპტები, ფოტოები, რომლებიც კერძის უკეთ აღქმაში გეხმარებათ, რჩევები, რომელთა დახმარებითაც თქვენთვის სასურველ კერძებს მარტივად მოამზადებთ- ამ ყველაფერს გთავაზობთ ჟურნალი "გემრიელია". სწორედ ამ ფაქტორებმა განაპირობა, რომ ჟურნალი დამწყები თუ გამოცდილი მზარეულების ერთგული მეგობარი გახდა.

გთავაზობთ ჟურნალ "გემრიელიაში" დაბეჭდილ 2017 წლის ყველაზე პოპულარულ რეცეპტებს, რეცეპტები ჟურნალის რედაქტორის მიერ არის შერჩეული. აღსანიშნავია, რომ ხუთეულში შედის როგორც კერძები, ისე დესერტები. ხუთეულში ადგილს იკავებს როგორც ყველასთვის კარგად ცნობილი და პოპულარული ნამცხავრი "ნაპოლეონი", ისე შედარებით ახალი და პიკანტური "ტირამისუ". ყველაზე პოპულარულ კერძებს შორის შეხვდებით "ნიკორას" ხორცპროდუქტებით მომზადებულ რულეტსაც. "ნიკორა" რჩევების სახით ჟურნალ "გემრიელიას" ყოველ ნომერში გთავაზობთ რეცეპტებს, სწორედ ამ რეცეპტებიდან ერთ-ერთი მოხვდა საუკეთესო ხუთეულში.

წაიკითხეთ რეცეპტები, ნახეთ მადისაღმძვრელი ფოტოები და მოამზადეთ ისინი თქვენი საახალწლო სუფრისთვის. მოწონება და დადებითი შეფასება კი გარანტირებული იქნება.

ჟულიენი ქათმით

საჭირო მასალა: 300 გ ქათმის ფილე, 500-600 გ ქამა სოკო, 2 თავი ხახვი, 100 გ ჰოლადიური ყველი, 150 მლ თხელი ნაღები ან არაჟანი, კარაქი - მოსაშუშად, მარილი, პილპილი.

მომზადება: ქათმის ფილე და სოკო თხლად დავჭრათ, ხახვი – წვრილად. ტაფაზე გავაცხელოთ კარაქი და შევბრაწოთ ქათმის ფილე, დავუმატოთ ხახვი. 1-2 წუთში დავაყაროთ დაჭრილი სოკო და ერთად მოვშუშოთ.

მოშუშულ ინგრედიენტებს დავასხათ ნაღები და 1-2 წუთი ვადუღოთ, სანამ შესქელდება, შემდეგ გავუწყოთ სანელებლები, გადავიტანოთ სასურველ საცხობ ფორმებში, მოვაყაროთ გახეხილი ყველი და 10-12 წუთით შევდგათ ღუმელში, სანამ მოიბრაწება.

ხორცის რულეტი ბეკონში, რეცეპტი "ნიკორასაგან"

გსურთ გააოცოთ მეგობრები? – მოამზადეთ ამგვარი რულეტი. იგი არც ისე რთული მოსამზადებელია და ამასთან, ძალიან ორიგინალურია.

საჭირო მასალა: 800 გ გატარებული ღორის ხორცი, 8-10 ნაჭერი "შაშხი ბეკონი", 2 ცალი კვერცხი, 0,5 ჭიქა რძე, 1 ს.კ. ტომატპასტა, 2 ს.კ. დიჟონის მდოგვი, 3/4 ჭიქა საფანელი, 1/4 ჭიქა დაჭრილი ოხრახუში, მარილი, წიწაკა. განაგრძეთ კითხვა

უზენაესი სასამართლოს მოსამართლეობის ყოფილი კანდიდატი თამთა თოდაძეზე - "რა ბრიჯიტ ბარდო ესა მყავს, რა აბია ასეთი ნეტავ"

ვინ არის შორენა ბეგაშვილის ყოფილი ქმრის მეუღლე, რომელიც უკრაინაში ცნობილი დიზაინერია

8-9 ოქტომბერს ძლიერი წვიმა და ქარია, 10-ში კვლავ გამოიდარებს - უახლოესი დღეების ამინდის პროგნოზი