დეგუსტაცია, ცხადია, მხოლოდ ღვინის მირთმევა არაა და მას სათანადო, მკაცრად გაწერილი წესები აქვს. ამჯერად წარმოგიდგენთ რჩევებს, თუ რა უნდა გავაკეთოთ დეგუსტაციის წინ და უშუალო ჭაშნიკის მიმდინარეობისას.
პირველ რიგში უნდა ვიცოდეთ, რომ აუცილებელია დეგუსტაციის დაწყებამდე ან დეგუსტაციის დროს მოწევისგან თავის შეკავება (თამბაქოს სუნს სწორი დასკვნების გამოტანაში ხელის შეშლა შეუძლია). გარდა ამისა, აუცილებელია დეგუსტაციის დაწყებამდე ან დეგუსტაციის დროს ყავის სმისგან თავის შეკავება (ყავა მწარე ნივთიერებებს შეიცავს).