მედიკოსების დასკვნით, მიუხედავად იმისა, რომ თეთრი ღვინო მცირე რაოდენობით ანტიოქსიდანტებს შეიცავს, უკეთ შეიწოვება, ვიდრე წითელი ღვინო, რადგან თეთრი ღვინის ანტიოქსიდანტები უფრო მცირე ზომისაა.
თეთრი ღვინის სასარგებლო თვისებებია:
- აძლიერებს მადას;
- ხელს უწყობს კუჭის წვენის გამოყოფას და კუჭის ნორმალური მჟავიანობის შენარჩუნებას;
- აფართოვებს სისხლძარღვებს;
- აძლიერებს ენდოკრინული ჯირკვლების სეკრეციას;
- ანადგურებს ბაცილებს კუჭ-ნაწლავში;