საშობაო გურული ღვეზელის გამოსაცხობად ჩვეულებრივი საფუვრიანი ცომი, მოხარშული კვერცხები და ყველი დაგჭირდებათ. ცომი შეგიძლიათ თავად მოამზადოთ, ან მზა იყიდოთ საცხობში. ყველი ჭყინტი უნდა იყოს, ისეთი, როგორც ხაჭაპურისთვის.
ღვეზელი შეგიძლიათ გამოაცხოთ ნებისმიერი ფორმით, თუმცა ძირითადად ოვალურს ან ნახევარმთვარისებურს აცხობენ. როგორც ამბობენ, იმდენი ღვეზელი უნდა გამოაცხოთ, რამდენი ოჯახის წევრიცაა სახლში. ღვეზელის ზომა თქვენს სურვილზეა დამოკიდებული.
საჭირო ინგრედიენტები:
მზა საფუვრიანი ცომი
1 კგ ყველი
800 გ მოხარშული კვერცხი, თითო ღვეზელისთვის 1-2 ცალი
1 ცალი კვერცხი თავზე გადასასმელად