სამართალი

15

მარტი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

შაბათი, მთვარის მეჩვიდმეტე დღე დაიწყება 21:07-ზე, მთვარე სასწორშია კარგი დღეა ფინანსური საკითხების მოსაგვარებლად, ახალი საქმეების დასაწყებად. ვაჭრობა, უძრავ ქონებასთან დაკავშირებული საკითხების მოგვარება. შეხვედრების, ურთიერთობისა და მხიარულების დღეა. მოერიდეთ საქმეების გარჩევას. უფროსთან კონტაქტი კარგს არაფერს მოგიტანთ. კარგი დღეა მოგზაურობის დასაწყებად, საქმიანობის, სამსახურის შესაცვლელად. კარგი დღეა ქორწინებისთვის, ნიშნობისთვის. იკვებეთ ზომიერად, არც შიმშილობაა სასურველი და არც კუჭის გადატვირთვა. ივარჯიშეთ სასიამოვნო მუსიკის ფონზე.
მოზაიკა
კულტურა/შოუბიზნესი
სამხედრო
სპორტი
მეცნიერება
Faceამბები
კონფლიქტები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
პროდუქტები, რომლებმაც სასარგებლო თვისებები დაკარგეს - ვაშლი, მსხალი, საზამთრო...
პროდუქტები, რომლებმაც სასარგებლო თვისებები დაკარგეს - ვაშლი, მსხალი, საზამთრო...

ხილი და ბოსტნე­უ­ლი დღეს თა­ნა­მედ­რო­ვე, ინ­ტენ­სი­უ­რი ტექ­ნო­ლო­გი­ე­ბით მი­ი­ღე­ბა. მათი წარ­მო­ე­ბა გაზ­რდი­ლია, მაგ­რამ ვი­ტა­მი­ნე­ბის და სა­სარ­გებ­ლო ნივ­თი­ე­რე­ბე­ბის შემ­ცვე­ლო­ბა საგ­რძნობ­ლა­დაა შემ­ცი­რე­ბუ­ლი. ასეთ დას­კვნამ­დე მი­ვიდ­ნენ რამ­დე­ნი­მე უნი­ვერ­სი­ტე­ტის მკვლე­ვა­რე­ბი.

გრე­ი­პფ­რუ­ტი

ვა­შინგტო­ნის უნი­ვერ­სი­ტე­ტის მეც­ნი­ე­რებ­მა გა­მო­იკ­ვლი­ეს გრე­ი­პფ­რუ­ტი და და­ად­გი­ნეს, რომ მას­ში გა­ცი­ლე­ბით ნაკ­ლე­ბი ვი­ტა­მი­ნია, ვიდ­რე გა­სუ­ლი სა­უ­კუ­ნის მე­ო­რე ნა­ხე­ვარ­ში იყო. საქ­მე ის არის, რომ ამე­რი­კე­ლი მწარ­მო­ებ­ლე­ბი ხე­ლოვ­ნუ­რად "კვე­ბა­ვენ" მას შაქ­რით. ამ­გვა­რად, ბუ­ნებ­რი­ვი გემო უფრო ტკბი­ლი ხდე­ბა. თუმ­ცა მარ­კე­ტინ­გის დევ­ნა­ში ხილ­მა ხა­რის­ხი და­კარ­გა.

ბრი­უ­სე­ლის კომ­ბოს­ტო

იგი­ვე და­ე­მარ­თა ამ ბოსტნე­ულ­საც. მეც­ნი­ე­რე­ბი აღ­ნიშ­ნა­ვენ, რომ ტრა­დი­ცი­უ­ლი გემო ბევრ მომ­ხმა­რე­ბელს რა­ღაც არა­ჯან­მრთე­ლის ასო­ცი­ა­ცი­ას გვრი­და. თუმ­ცა ზოგი დი­ე­ტო­ლო­გი ირ­წმუ­ნე­ბა, რომ ბოსტნე­უ­ლის სიტ­კბო სის­ხლში შაქ­რის რა­ო­დე­ნო­ბას ცვლის და შე­იძ­ლე­ბა ჯან­მრთე­ლო­ბის სე­რი­ო­ზუ­ლი პრობ­ლე­მე­ბიც გა­მო­იწ­ვი­ოს.

ბრო­კო­ლი

ტექ­სა­სის უნი­ვერ­სი­ტე­ტის მეც­ნი­ე­რებ­მა ყუ­რა­დღე­ბა გა­მახ­ვი­ლეს ბოლო ათწლე­უ­ლე­ბის მან­ძილ­ზე ბრო­კო­ლის ზო­მის ზრდა­ზე. მწარ­მო­ებ­ლებ­მა ეს ახა­ლი ჯი­შე­ბის გა­მოყ­ვა­ნით მო­ა­ხერ­ხეს. ბოსტნე­უ­ლი იძენს გა­ბა­რი­ტებს, მაგ­რამ კარ­გავს მაგ­ნი­უ­მის და კა­ლი­უ­მის შემ­ცვე­ლო­ბას.

სა­ზამ­თრო

1950 წელს სა­ზამ­თრო 38 პრო­ცენ­ტით მეტ ა ვი­ტა­მინს შე­ი­ცავ­და, ვიდ­რე დღეს გა­მოყ­ვა­ნი­ლი. მი­ზე­ზე­ბი აქაც იგი­ვეა - ნა­ყო­ფის ზო­მის გაზ­რდას მწარ­მო­ებ­ლე­ბი წყლის შემ­ცვე­ლო­ბით ცდი­ლო­ბენ.

ვაშ­ლი და მსხა­ლი

მკვლე­ვა­რე­ბი აღ­ნიშ­ნა­ვენ, რომ ხი­ლის შე­წამ­ვლი­სას გა­მო­ყე­ნე­ბუ­ლი ნივ­თი­ე­რე­ბე­ბი, მი­უ­ხე­და­ვად იმი­სა, რომ ისი­ნი მცი­რე დო­ზით გა­მო­ი­ყე­ნე­ბა, პრო­დუქტს ვნებს. რაც არ უნდა იყოს, ის მა­ინც სა­წამ­ლა­ვია და ჯან­მრთე­ლო­ბა­ზე გავ­ლე­ნას იქო­ნი­ებს.

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
კონექტიკურის ქუჩებში პატარა სელაპი იპვეს

პროდუქტები, რომლებმაც სასარგებლო თვისებები დაკარგეს - ვაშლი, მსხალი, საზამთრო...

პროდუქტები, რომლებმაც სასარგებლო თვისებები დაკარგეს - ვაშლი, მსხალი, საზამთრო...

ხილი და ბოსტნეული დღეს თანამედროვე, ინტენსიური ტექნოლოგიებით მიიღება. მათი წარმოება გაზრდილია, მაგრამ ვიტამინების და სასარგებლო ნივთიერებების შემცველობა საგრძნობლადაა შემცირებული. ასეთ დასკვნამდე მივიდნენ რამდენიმე უნივერსიტეტის მკვლევარები.

გრეიპფრუტი

ვაშინგტონის უნივერსიტეტის მეცნიერებმა გამოიკვლიეს გრეიპფრუტი და დაადგინეს, რომ მასში გაცილებით ნაკლები ვიტამინია, ვიდრე გასული საუკუნის მეორე ნახევარში იყო. საქმე ის არის, რომ ამერიკელი მწარმოებლები ხელოვნურად ”კვებავენ” მას შაქრით. ამგვარად, ბუნებრივი გემო უფრო ტკბილი ხდება. თუმცა მარკეტინგის დევნაში ხილმა ხარისხი დაკარგა.

ბრიუსელის კომბოსტო

იგივე დაემართა ამ ბოსტნეულსაც. მეცნიერები აღნიშნავენ, რომ ტრადიციული გემო ბევრ მომხმარებელს რაღაც არაჯანმრთელის ასოციაციას გვრიდა. თუმცა ზოგი დიეტოლოგი ირწმუნება, რომ ბოსტნეულის სიტკბო სისხლში შაქრის რაოდენობას ცვლის და შეიძლება ჯანმრთელობის სერიოზული პრობლემებიც გამოიწვიოს.

ბროკოლი

ტექსასის უნივერსიტეტის მეცნიერებმა ყურადღება გამახვილეს ბოლო ათწლეულების მანძილზე ბროკოლის ზომის ზრდაზე. მწარმოებლებმა ეს ახალი ჯიშების გამოყვანით მოახერხეს. ბოსტნეული იძენს გაბარიტებს, მაგრამ კარგავს მაგნიუმის და კალიუმის შემცველობას.

საზამთრო

1950 წელს საზამთრო 38 პროცენტით მეტ ა ვიტამინს შეიცავდა, ვიდრე დღეს გამოყვანილი. მიზეზები აქაც იგივეა - ნაყოფის ზომის გაზრდას მწარმოებლები წყლის შემცველობით ცდილობენ.

ვაშლი და მსხალი

მკვლევარები აღნიშნავენ, რომ ხილის შეწამვლისას გამოყენებული ნივთიერებები, მიუხედავად იმისა, რომ ისინი მცირე დოზით გამოიყენება, პროდუქტს ვნებს. რაც არ უნდა იყოს, ის მაინც საწამლავია და ჯანმრთელობაზე გავლენას იქონიებს.

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს