16

მარტი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

მთვარის მეთვრამეტე დღე დაიწყება 22:24-ზე, მთვარე სასწორშია არ წამოიწყოთ ახალი საქმეები, სასამართლო პროცესები. არ გირჩევთ ვაჭრობას, უძრავ ქონებასთან დაკავშირებული საკითხების მოგვარებას. კარგი დღეა შემოქმედებითი საქმიანობისთვის. ურთიერთობისას აკონტროლეთ ემოციები. კამათი დაუშვებელია. კარგი დღეა მოგზაურობისთვის, ხანგრძლივი მგზავრობისთვის. დაისვენეთ, მაგრამ ნაკლები იძინეთ. მოერიდეთ ქორწინებასა და ჯვრისწერას. გაამდიდრეთ თქვენი რაციონი თხილითა და მცენარეული ზეთით. სიგარეტის რაოდენობა და ალკოჰოლის დოზა შეამცირეთ.
სამართალი
მოზაიკა
კულტურა/შოუბიზნესი
სამხედრო
მეცნიერება
Faceამბები
კონფლიქტები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
რა ცვლის საკვების გემოს და როგორ მოქმედებს გარემო რეცეპტორებზე
რა ცვლის საკვების გემოს და როგორ მოქმედებს გარემო რეცეპტორებზე

აქამ­დე ით­ვლე­ბო­და, რომ ადა­მი­ა­ნი საკ­ვე­ბის გე­მოს ენა­ზე გან­ლა­გე­ბუ­ლი გე­მოს რე­ცეპ­ტო­რე­ბით აღიქ­ვამ­და. მაგ­რამ სხვა­დას­ხვა ჯგუ­ფე­ბის მიერ და­მო­უ­კი­დებ­ლად ჩა­ტა­რე­ბუ­ლი კვლე­ვე­ბის შე­დე­გად, აღ­მოჩ­ნდა, რომ საქ­მე მხო­ლოდ რე­ცეპ­ტო­რებ­ში არ გახ­ლავთ. ამის შე­სა­ხებ სტა­ტი­ას BBC აქ­ვეყ­ნებს.

პრო­ფე­სორ ჩარლზ სპენ­სის აზ­რით, ოქსფორ­დის უნი­ვერ­სი­ტე­ტი­დან, სა­დი­ლო­ბი­სას ადა­მი­ან­ზე გავ­ლე­ნას ახ­დენს ყვე­ლა შეგ­რძნე­ბა: მხედ­ვე­ლო­ბა, ყნოს­ვა, სმე­ნა და რა თქმა უნდა გე­მოს აღ­ქმა. ეს ყვე­ლა­ფე­რი მთლი­ა­ნო­ბა­ში კი საჭ­მლის გე­მოს გან­სა­ზღვრავს.

კვლე­ვე­ბის თა­ნახ­მად, რო­მე­ლიც კომ­პა­ნია Diageo-მ აწარ­მოა, მწვა­ნედ გა­ნა­თე­ბულ ოთახ­ში, ნამ­დვი­ლი ბა­ლა­ხის ხა­ლი­ჩით და ჩი­ტე­ბის ჭი­კ­ჭი­კის ფონ­ზე, ვის­კის ბა­ლა­ხე­უ­ლის არო­მა­ტი ჰქონ­და. მაგ­რამ წი­თე­ლი გა­ნა­თე­ბის ქვეშ, მრგვალ ოთახ­ში იგი­ვე ვის­კის მოტ­კბო გემო დაჰ­კრავ­და. ექ­სე­რი­მენ­ტის მო­ნა­წი­ლე­თა აზ­რით, ვის­კის სა­უ­კე­თე­სო გემო მოჭ­რი­ა­ლე ია­ტა­კი­ან ოთახ­ში გა­მოვ­ლინ­და, ბუ­ხარ­ში მო­გიზ­გი­ზე ცე­ცხლი­სა და კონ­ტრა­ბა­სის ბგე­რე­ბის ფონ­ზე.

იხი­ლეთ ვრცლად

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
კონექტიკურის ქუჩებში პატარა სელაპი იპვეს

რა ცვლის საკვების გემოს და როგორ მოქმედებს გარემო რეცეპტორებზე

რა ცვლის საკვების გემოს და როგორ მოქმედებს გარემო რეცეპტორებზე

აქამდე ითვლებოდა, რომ ადამიანი საკვების გემოს ენაზე განლაგებული გემოს რეცეპტორებით აღიქვამდა. მაგრამ სხვადასხვა ჯგუფების მიერ დამოუკიდებლად ჩატარებული კვლევების შედეგად, აღმოჩნდა, რომ საქმე მხოლოდ რეცეპტორებში არ გახლავთ. ამის შესახებ სტატიას BBC აქვეყნებს.

პროფესორ ჩარლზ სპენსის აზრით, ოქსფორდის უნივერსიტეტიდან, სადილობისას ადამიანზე გავლენას ახდენს ყველა შეგრძნება: მხედველობა, ყნოსვა, სმენა და რა თქმა უნდა გემოს აღქმა. ეს ყველაფერი მთლიანობაში კი საჭმლის გემოს განსაზღვრავს.

კვლევების თანახმად, რომელიც კომპანია Diageo-მ აწარმოა, მწვანედ განათებულ ოთახში, ნამდვილი ბალახის ხალიჩით და ჩიტების ჭიკჭიკის ფონზე, ვისკის ბალახეულის არომატი ჰქონდა. მაგრამ წითელი განათების ქვეშ, მრგვალ ოთახში იგივე ვისკის მოტკბო გემო დაჰკრავდა. ექსერიმენტის მონაწილეთა აზრით, ვისკის საუკეთესო გემო მოჭრიალე იატაკიან ოთახში გამოვლინდა, ბუხარში მოგიზგიზე ცეცხლისა და კონტრაბასის ბგერების ფონზე.

იხილეთ ვრცლად

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს