ძველი პური ისეთი გემრიელი აღარ არის, როგორც ახალი. მაგრამ მის გადაგდებას ნუ იჩქარებთ - არსებობს რეცეპტები, სადაც სწორედ ძველი პური გამოგადგებათ და გადაგდების ნაცვლად, მას უბრალოდ გადაამუშავებთ.
• გააკეთეთ ყიყლიყო: დაალბეთ პური ათქვეფილ კვერცხში და შებრაწეთ. თუ ტრადიციული ვერსიები უკვე მოგბეზრდათ, სცადეთ ტკბილი ყიყლიყო, ცოტა შაქრის დამატებით, ზემოდან კი ხილის სოუსი ან მურაბა მოასხით. არსებობს ყველიანი ყიყლიყოც, რომელიც ასევე ძალიან გემრიელი და ნოყიერია.
• მოამზადეთ საფანელი: დაფქვით გამომშრალი პური კომბაინში და გამოიყენეთ კატლეტების, შნიცელის, თევზის ამოსავლებად. საფანელის პური შეგიძლიათ წინასწარ გახუხოთ კიდეც.