მსოფლიო
პოლიტიკა
სამართალი

25

მარტი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

ოთხშაბათი, მთვარის ოცდამეშვიდე დღე დაიწყება 06:43-ზე, მთვარე თევზებში გადავა 23:28-ზე კარგი დღეა ახალი საქმეების დასაწყებად. შანსი მოგეცემათ მოაგვაროთ ძველი პრობლემები. კარგი დღეა ბიზნესისა და სავაჭრო საქმეებისთვის; უფროს თაობასთან ურთიერთობისთვის, მათგან რჩევის მიღება. ურთიერთობის, საქმეების გარჩევას არ გირჩევთ. კარგი დღეა საქმიანობის, სამუშაო ადგილის შესაცვლელად. კარგია მოგზაურობის დაწყება. მცირე ფიზიკური დატვირთვა არ გაწყენთ, კარგი დღეა საოჯახო საქმეების შესასრულებლად. მოერიდეთ დიდი რაოდენობით სითხის, განსაკუთრებით ალკოჰოლის მიღებას. გაუფრთხილდით ფეხებს.
საზოგადოება
მეცნიერება
სპორტი
მოზაიკა
კონფლიქტები
სამხედრო
Faceამბები
კულტურა/შოუბიზნესი
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
საბავშვო სამზარეულო - გემრიელი იდეები და რჩევები
საბავშვო სამზარეულო - გემრიელი იდეები და რჩევები

სო­სი­სე­ბი ერთ-ერთი იმ პრო­დუქტთა­გა­ნია, რო­მე­ლიც შე­იძ­ლე­ბა ნამ­დვი­ლი ხსნა აღ­მოჩ­ნდეს და­კა­ვე­ბუ­ლი მშობ­ლე­ბის­თვის. ის სწრა­ფად მზად­დე­ბა, კომ­ფორ­ტუ­ლად იჭ­მე­ბა და რაც მთა­ვა­რია, ბავ­შვებს ძა­ლი­ან უყ­ვართ. რა თქმა უნდა, როცა სა­უ­ბა­რი ბავ­შვის საკ­ვებ­ზეა, ყვე­ლა­ზე მნიშ­ვნე­ლო­ვა­ნი პრო­დუქ­ტის ხა­რის­ხია. ამი­ტომ, არ­ჩე­ვა­ნი აუ­ცი­ლებ­ლად სან­დო მწარ­მო­ე­ბელ­ზე უნდა გა­ა­კე­თოთ და უმ­ჯო­ბე­სია, თუ უშუ­ა­ლოდ სა­ბავ­შვო პრო­დუქ­ცი­ას მი­ა­ნი­ჭებთ უპი­რა­ტე­სო­ბას.

ჩემს შემ­თხვე­ვა­ში ეს „ნი­კო­რას“ სა­ბავ­შო სო­სი­სი „ცე­რო­დე­ნაა“, რო­მე­ლიც ძა­ლი­ან უყ­ვართ ჩემს შვი­ლებს. ამ ბლოგ­ში კი რამ­დე­ნი­მე სა­ინ­ტე­რე­სო იდე­ას შე­მოგ­თა­ვა­ზებთ, თუ რო­გორ გა­ხა­დოთ სა­ბავ­შვო სო­სი­სე­ბი კი­დევ უფრო გემ­რი­ე­ლი და ნოყი­ე­რი.

სო­სი­სე­ბის მომ­ზა­დე­ბის რამ­დე­ნი­მე ვა­რი­ანტს შე­მოგ­თა­ვა­ზებთ. იმის­თვის, რომ თქვე­ნი ბავ­შვე­ბის­თვის კერ­ძი სა­ინ­ტე­რე­სო იყოს, მო­ხარ­შვი­სა და შეწ­ვის გარ­და სცა­დეთ მათი მომ­ზა­დე­ბა გრილ­ზე ან ღუ­მელ­ში. სო­სი­სი ასე­ვე ძა­ლი­ან კომ­ფორ­ტუ­ლია სკო­ლის ლან­ჩის­თვი­საც. მე­ნი­უს და­სა­ბა­ლან­სებ­ლად, და­უ­მა­ტეთ მას ბოსტნე­უ­ლის ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი.

სო­სი­სის მწვა­დი ბოსტნე­უ­ლით

სო­სი­სის შამ­ფუ­რე­ბი ბოსტნე­უ­ლით არის სა­ხა­ლი­სო და გემ­რი­ე­ლი რე­ცეპ­ტი მარ­ტი­ვი ცხე­ლი ვახ­შმის მო­სამ­ზა­დებ­ლად. ალ­ბათ და­მე­თან­ხმე­ბით, რომ შამ­ფუ­რებ­ზე საკ­ვე­ბი ძა­ლი­ან მიმ­ზიდ­ვე­ლად გა­მო­ი­ყუ­რე­ბა. თქვენ შე­გიძ­ლი­ათ ბავ­შვთან ერ­თა­დაც მო­ამ­ზა­დოთ ასე­თი კერ­ძი. შამ­ფუ­რებ­ზე მო­ნაც­ვლე­ობს მრა­ვალ­ფე­რო­ვა­ნი ბოსტნე­უ­ლი, წვნი­ა­ნი და გემ­რი­ე­ლი სო­სი­სის ნაჭ­რე­ბით - ნოყი­ე­რი­ცაა და ჯან­სა­ღიც. იდე­ა­ლუ­რია პიკ­ნიკ­ზე და ბარ­ბე­ქი­უ­ზე მო­სამ­ზა­დებ­ლა­დაც.

ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი:

  • 8 სო­სი­სი „ცე­რო­დე­ნა“
  • 1 ყა­ბა­ყი
  • 1 სტა­ფი­ლო
  • 2 ს.კ. ზე­ი­თუ­ნის ზეთი
  • მა­რი­ლი
  • ახ­ლად დაფ­ქუ­ლი შავი პილ­პი­ლი
  • არა­ჟა­ნი და ნივ­რის სო­უ­სი სერ­ვი­რე­ბის­თვის

მომ­ზა­დე­ბის წესი:

  1. ხის შამ­ფუ­რე­ბი ჩა­ალ­ბეთ ცივ წყალ­ში 20 წუ­თის გან­მავ­ლო­ბა­ში;
  2. მო­ამ­ზა­დეთ ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი მწვა­დის­თვის. სტა­ფი­ლო და ყა­ბა­ყი და­ჭე­რით თხელ ნაჭ­რე­ბად. მო­ა­თავ­სეთ თას­ში, მო­ა­ყა­რეთ მა­რი­ლი, პილ­პი­ლი, ნა­ხე­ვა­რი ზე­ი­თუ­ნის ზეთი, აუ­რი­ეთ და და­ტო­ვეთ 15 წუთი;
  3. სო­სი­სე­ბი გა­ჭე­რით შუ­ა­ზე. სო­სი­სი და ბოსტნე­უ­ლი შამ­ფუ­რებ­ზე ააც­ვით მო­ნაც­ვლე­ო­ბით;
  4. გა­ა­ცხე­ლეთ ტაფა-გრი­ლი სა­შუ­ა­ლო-მა­ღალ ცე­ცხლზე. წა­უს­ვით დარ­ჩე­ნი­ლი ზე­ი­თუ­ნის ზეთი და მო­ა­თავ­სეთ შამ­ფუ­რე­ბი. შე­ამ­ცი­რეთ სით­ბო სა­შუ­ა­ლო­ზე და მო­ამ­ზა­დეთ შამ­ფუ­რე­ბი 3 წუ­თის გან­მავ­ლო­ბა­ში. გა­და­აბ­რუ­ნეთ მე­ო­რე მხა­რეს და გა­აგ­რძე­ლეთ მზა­დე­ბა კი­დევ 2 წუთი;
  5. სო­სი­სის შამ­ფუ­რე­ბი ბოსტნე­უ­ლით და­ა­ლა­გეთ თეფ­შებ­ზე და მი­ირ­თვით სა­სურ­ველ სო­უს­თან ერ­თად.

მინი ფე­ნო­ვა­ნი „ღი­ლა­კე­ბი“ სო­სი­სით

გემ­რი­ე­ლი და სა­ინ­ტე­რე­სო მინი ფე­ნო­ვა­ნი "ღი­ლა­კე­ბი" მზად­დე­ბა სო­სი­სე­ბით და მზა ფე­ნო­ვა­ნი ცო­მით, ძა­ლი­ან მარ­ტი­ვად და სწრა­ფად. ისი­ნი შე­სა­ნიშ­ნა­ვია დი­ლის ჩა­ის­თვის ან სკო­ლის ლან­ჩის­თვის, ასე­ვე შე­იძ­ლე­ბა იყოს შე­სა­ნიშ­ნა­ვი ალ­ტერ­ნა­ტი­ვა სა­დღე­სას­წა­უ­ლო სუფ­რის­თვის კა­ნა­პე­ე­ბის მო­სამ­ზა­დებ­ლად. აუ­ცი­ლებ­ლად სცა­დეთ, ძა­ლი­ან მარ­ტი­ვია!

ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი:

  • ფე­ნო­ვა­ნი ცომი (მზა) - 0,5 კგ
  • სო­სი­სე­ბი - 4 ც. (300 გ)
  • კვერ­ცხი - 1 ც.

მომ­ზა­დე­ბის წესი:

  1. ფე­ნო­ვა­ნი ცომი გა­მო­ი­ღეთ სა­ყი­ნუ­ლე­დან და ოდ­ნავ გალღვეთ;
  2. ფე­ნო­ვა­ნი „ღი­ლა­კე­ბი“ ძა­ლი­ან სწრა­ფად მზად­დე­ბა, ამი­ტომ ჩარ­თეთ ღუ­მე­ლი და და­ა­ყე­ნეთ ტემ­პე­რა­ტუ­რა 180 გრა­დუს­ზე;
  3. ცო­მის თი­თო­ე­უ­ლი ფენა და­ჭე­რით 8 კვად­რა­ტად (და­ახ­ლო­ე­ბით 5 სმ );
  4. და­ა­ფა­რეთ სა­ცხო­ბი ფურ­ცე­ლი პერ­გა­მენ­ტი სინ­ზე და მო­ა­თავ­სეთ კვად­რა­ტე­ბი;
  5. ჯამ­ში ათ­ქვი­ფეთ კვერ­ცხი და სი­ლი­კო­ნის ფუნ­ჯით წა­უს­ვით კვად­რა­ტებს;
  6. სო­სი­სე­ბი და­ჭე­რით და­ახ­ლო­ე­ბით 1,5-2 სმ სის­ქის წრე­ე­ბად. მო­ა­თავ­სეთ კვად­რა­ტე­ბის შუ­ა­ში და ოდ­ნავ და­ა­წე­ქით.
  7. აცხვეთ 180 გრა­დუს­ზე, და­ახ­ლო­ე­ბით 25 წთ.

სო­სი­სე­ბი თხე­ვად ცომ­ში (კლი­ა­რი)

ჩვე­უ­ლებ­რი­ვი სო­სი­სე­ბის მომ­ზა­დე­ბის ორი­გი­ნა­ლუ­რი სა­შუ­ა­ლე­ბა, რო­მე­ლიც ბავ­შვებს მო­ე­წო­ნე­ბათ. სულ რა­ღაც 10 წუთი და გემ­რი­ე­ლი და არაჩ­ვე­უ­ლებ­რი­ვი საჭ­მე­ლი მზად არის.

ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი:

  • 10 ც. სო­სი­სი „ცე­რო­დე­ნა“
  • 100 გ. სი­მინ­დის ფქვი­ლი
  • 100 გ. ხორ­ბლის ფქვი­ლი
  • 10 გ. გა­მა­ფხვი­ე­რე­ბე­ლი
  • 2 ს.კ. შა­ქა­რი
  • 100 მლ რძე
  • მა­რი­ლი­ა­ნი ჩხი­რე­ბი
  • წი­წა­კა გე­მოვ­ნე­ბით
  • კვერ­ცხი 1 ცალი

მომ­ზა­დე­ბის წესი:

  1. შე­უ­რი­ეთ ყვე­ლა მშრა­ლი ინ­გრე­დი­ენ­ტი (ფქვი­ლი, შა­ქა­რი, გა­მა­ფხვი­ე­რე­ბე­ლი), და­ა­მა­ტეთ კვერ­ცხის გული და რძე;
  2. სო­სი­სი მო­ა­თავ­სეთ შამ­ფურ­ზე და ჩა­ა­წეთ მთლი­ა­ნად ცომ­ში;
  3. კლი­არ­ში ამოვ­ლე­ბუ­ლი სო­სი­სი მთლი­ა­ნად ჩა­უშ­ვით კარ­გად გა­ცხე­ლე­ბულ მცე­ნა­რე­ულ ზეთ­ში;
  4. შეწ­ვით მა­ნამ­დე, სა­ნამ სა­ბო­ლო­ოდ ყა­ვის­ფერ ფერს არ მი­ი­ღებს.

სულ ეს არის! გაგ­ვი­ზი­ა­რეთ თქვე­ნი საყ­ვა­რე­ლი რე­ცეპ­ტე­ბი კო­მენ­ტა­რებ­ში.

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
უძრავი ქონება საქართველოში: ეკონომიკაზე გავლენა, ტენდენციები და პროგნოზები
ავტორი:

საბავშვო სამზარეულო - გემრიელი იდეები და რჩევები

საბავშვო სამზარეულო - გემრიელი იდეები და რჩევები

სოსისები ერთ-ერთი იმ პროდუქტთაგანია, რომელიც შეიძლება ნამდვილი ხსნა აღმოჩნდეს დაკავებული მშობლებისთვის. ის სწრაფად მზადდება, კომფორტულად იჭმება და რაც მთავარია, ბავშვებს ძალიან უყვართ. რა თქმა უნდა, როცა საუბარი ბავშვის საკვებზეა, ყველაზე მნიშვნელოვანი პროდუქტის ხარისხია. ამიტომ, არჩევანი აუცილებლად სანდო მწარმოებელზე უნდა გააკეთოთ და უმჯობესია, თუ უშუალოდ საბავშვო პროდუქციას მიანიჭებთ უპირატესობას.

ჩემს შემთხვევაში ეს „ნიკორას“ საბავშო სოსისი „ცეროდენაა“, რომელიც ძალიან უყვართ ჩემს შვილებს. ამ ბლოგში კი რამდენიმე საინტერესო იდეას შემოგთავაზებთ, თუ როგორ გახადოთ საბავშვო სოსისები კიდევ უფრო გემრიელი და ნოყიერი.

სოსისების მომზადების რამდენიმე ვარიანტს შემოგთავაზებთ. იმისთვის, რომ თქვენი ბავშვებისთვის კერძი საინტერესო იყოს, მოხარშვისა და შეწვის გარდა სცადეთ მათი მომზადება გრილზე ან ღუმელში. სოსისი ასევე ძალიან კომფორტულია სკოლის ლანჩისთვისაც. მენიუს დასაბალანსებლად, დაუმატეთ მას ბოსტნეულის ინგრედიენტები.

სოსისის მწვადი ბოსტნეულით

სოსისის შამფურები ბოსტნეულით არის სახალისო და გემრიელი რეცეპტი მარტივი ცხელი ვახშმის მოსამზადებლად. ალბათ დამეთანხმებით, რომ შამფურებზე საკვები ძალიან მიმზიდველად გამოიყურება. თქვენ შეგიძლიათ ბავშვთან ერთადაც მოამზადოთ ასეთი კერძი. შამფურებზე მონაცვლეობს მრავალფეროვანი ბოსტნეული, წვნიანი და გემრიელი სოსისის ნაჭრებით - ნოყიერიცაა და ჯანსაღიც. იდეალურია პიკნიკზე და ბარბექიუზე მოსამზადებლადაც.

ინგრედიენტები:

  • 8 სოსისი „ცეროდენა“
  • 1 ყაბაყი
  • 1 სტაფილო
  • 2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
  • მარილი
  • ახლად დაფქული შავი პილპილი
  • არაჟანი და ნივრის სოუსი სერვირებისთვის

მომზადების წესი:

  1. ხის შამფურები ჩაალბეთ ცივ წყალში 20 წუთის განმავლობაში;
  2. მოამზადეთ ინგრედიენტები მწვადისთვის. სტაფილო და ყაბაყი დაჭერით თხელ ნაჭრებად. მოათავსეთ თასში, მოაყარეთ მარილი, პილპილი, ნახევარი ზეითუნის ზეთი, აურიეთ და დატოვეთ 15 წუთი;
  3. სოსისები გაჭერით შუაზე. სოსისი და ბოსტნეული შამფურებზე ააცვით მონაცვლეობით;
  4. გააცხელეთ ტაფა-გრილი საშუალო-მაღალ ცეცხლზე. წაუსვით დარჩენილი ზეითუნის ზეთი და მოათავსეთ შამფურები. შეამცირეთ სითბო საშუალოზე და მოამზადეთ შამფურები 3 წუთის განმავლობაში. გადააბრუნეთ მეორე მხარეს და გააგრძელეთ მზადება კიდევ 2 წუთი;
  5. სოსისის შამფურები ბოსტნეულით დაალაგეთ თეფშებზე და მიირთვით სასურველ სოუსთან ერთად.

მინი ფენოვანი „ღილაკები“ სოსისით

გემრიელი და საინტერესო მინი ფენოვანი "ღილაკები" მზადდება სოსისებით და მზა ფენოვანი ცომით, ძალიან მარტივად და სწრაფად. ისინი შესანიშნავია დილის ჩაისთვის ან სკოლის ლანჩისთვის, ასევე შეიძლება იყოს შესანიშნავი ალტერნატივა სადღესასწაულო სუფრისთვის კანაპეების მოსამზადებლად. აუცილებლად სცადეთ, ძალიან მარტივია!

ინგრედიენტები:

  • ფენოვანი ცომი (მზა) - 0,5 კგ
  • სოსისები - 4 ც. (300 გ)
  • კვერცხი - 1 ც.

მომზადების წესი:

  1. ფენოვანი ცომი გამოიღეთ საყინულედან და ოდნავ გალღვეთ;
  2. ფენოვანი „ღილაკები“ ძალიან სწრაფად მზადდება, ამიტომ ჩართეთ ღუმელი და დააყენეთ ტემპერატურა 180 გრადუსზე;
  3. ცომის თითოეული ფენა დაჭერით 8 კვადრატად (დაახლოებით 5 სმ );
  4. დააფარეთ საცხობი ფურცელი პერგამენტი სინზე და მოათავსეთ კვადრატები;
  5. ჯამში ათქვიფეთ კვერცხი და სილიკონის ფუნჯით წაუსვით კვადრატებს;
  6. სოსისები დაჭერით დაახლოებით 1,5-2 სმ სისქის წრეებად. მოათავსეთ კვადრატების შუაში და ოდნავ დააწექით.
  7. აცხვეთ 180 გრადუსზე, დაახლოებით 25 წთ.

სოსისები თხევად ცომში (კლიარი)

ჩვეულებრივი სოსისების მომზადების ორიგინალური საშუალება, რომელიც ბავშვებს მოეწონებათ. სულ რაღაც 10 წუთი და გემრიელი და არაჩვეულებრივი საჭმელი მზად არის.

ინგრედიენტები:

  • 10 ც. სოსისი „ცეროდენა“
  • 100 გ. სიმინდის ფქვილი
  • 100 გ. ხორბლის ფქვილი
  • 10 გ. გამაფხვიერებელი
  • 2 ს.კ. შაქარი
  • 100 მლ რძე
  • მარილიანი ჩხირები
  • წიწაკა გემოვნებით
  • კვერცხი 1 ცალი

მომზადების წესი:

  1. შეურიეთ ყველა მშრალი ინგრედიენტი (ფქვილი, შაქარი, გამაფხვიერებელი), დაამატეთ კვერცხის გული და რძე;
  2. სოსისი მოათავსეთ შამფურზე და ჩააწეთ მთლიანად ცომში;
  3. კლიარში ამოვლებული სოსისი მთლიანად ჩაუშვით კარგად გაცხელებულ მცენარეულ ზეთში;
  4. შეწვით მანამდე, სანამ საბოლოოდ ყავისფერ ფერს არ მიიღებს.

სულ ეს არის! გაგვიზიარეთ თქვენი საყვარელი რეცეპტები კომენტარებში.