თუ იცოდით, კიდევ ერთხელ შეგახსენებთ, თუ არადა, ეს რჩევები ნამდვილად გამოგადგებათ!
1. თუ ბულიონს ქაფი დროულად ვერ მოხადეთ და უკან ჩაბრუნდა, ჩაასხით ქვაბში ჭიქა წყალი. ქაფი ხელახლა წამოვა ზემოთ.
2. ქათმის ბულიონში ნუ ჩაამატებთ სხვადასხვა სანელებელს, მხოლოდ ხახვი და სტაფილო, თორემ გემოს დაკარგავს.
3. ნუ დატოვებთ მზა წვნიანებში დაფნის ფოთოლს, რადგან კერძს სიმწარეს მისცემს.
4. შესაწვავი ხორცის ნაჭრები უფრო რბილი გამოვა, თუ 1-2 საათით ადრე ძმრისა და ზეთის ნარევში ამოავლებთ.
5. კატლეტების და ხორცის შეწვისას, პირველ წამებში ცეცხლი მაღალი უნდა იყოს, რომ კანი მოიბრაწოს, შეიკრას და წვენი გარეთ არ გამოვიდეს. შემდეგ კი დაბალ ან საშუალო ცეცხლზე განაგრძეთ მზადება.
6. ძველი კარტოფილი უფრო გემრიელი გამოვა, თუ ხარშვისას 1 კოვზ ძმარს, 2-3 კბილ ნიორს და დაფნას დაამატებთ. ან ბულიონში მოხარშეთ.