პოლიტიკა
სამხედრო
საზოგადოება

7

მაისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

ოთხშაბათი, მთვარის მეთერთმეტე დღე დაიწყება 15:27-ზე, მთვარე ქალწულშია დაასრულეთ ძველი საქმეები, ახლების დაწყებას ნუ იჩქარებთ. გადაწყვეტილებების მიღებისას მეტი დაფიქრება გმართებთ. მოერიდეთ ფინანსური საკითხების მოგვარებას. ცუდი დღეა ვაჭრობისათვის. საქმეებისა და ურთიერთობის გარჩევა სხვა დღისთვის გადადეთ. კარგი დღეა შემოქმედებითი საქმიანობისთვის. შეძლებისდაგვარად მოერიდეთ მჭრელი და მჩხვლეტავი ნივთების გამოყენებას. პური შეგიძლიათ დატეხოთ. კარგი დღეა ხანგრძლივი მოგზაურობის დასაწყებად. საცხოვრებელი ადგილის, სამსახურის, საქმიანობის შესაცვლელად. კარგი დღეა ნიშნობისა და ქორწინებისათვის. კუჭის გადატვირთვას არ გირჩევთ. მოერიდეთ რთულად გადასამუშავებელი საკვების მიღებას. კარგია სეირნობა, ბაღსა და ბოსტანში მუშაობა; ვარჯიში; ორგანიზმის გაწმენდა და ფიტოთერაპია.
სამართალი
სპორტი
Faceამბები
კულტურა/შოუბიზნესი
მოზაიკა
მეცნიერება
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
ხინკალი და ლუდი კვლავ გაძვირდა - რამდენით მოიმატა მისმა ფასმა
ხინკალი და ლუდი კვლავ გაძვირდა - რამდენით მოიმატა მისმა ფასმა

ქარ­თვე­ლე­ბის­თვის ერთ-ერთი ყვე­ლა­ზე საყ­ვა­რე­ლი პრო­დუქ­ტე­ბი, ხინ­კა­ლი და ლუდი ისევ გაძ­ვირ­და.

სტა­ტის­ტი­კის ეროვ­ნუ­ლი სამ­სა­ხუ­რის მო­ნა­ცე­მე­ბით, წელს დე­კემ­ბერ­ში, წინა წლის იგი­ვე პე­რი­ოდ­თან შე­და­რე­ბით, რეს­ტო­რან­ში ხინ­კლის ფასი 12.4%-ით ხოლო ლუ­დის 11,3%-ით გა­ი­ზარ­და.

ამა­ვე მო­ნა­ცე­მე­ბის მი­ხედ­ვით, ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბის ღი­რე­ბუ­ლე­ბა, რო­მე­ლიც ხინ­კლის მომ­ზა­დე­ბას სჭირ­დე­ბა, სა­ან­გა­რი­შო პე­რი­ოდ­ში შემ­დეგ­ნა­ი­რად გა­ნი­სა­ზღვრა: ძრო­ხის ხორ­ცის ფარ­ში 3%-ით გაძ­ვირ­და, ძრო­ხის ხორ­ცი - 2,3%-ით, მწვა­ნი­ლის 117.5%-ით, ხახ­ვის 8.8%-ით; ხოლო, ფქვი­ლი 0.8%-ით, ღო­რის ხორ­ცი კი 1,5%-ით გა­ი­აფ­და.

ხინ­კა­ლი კვლავ გაძ­ვირ­და - რამ­დე­ნით მო­ი­მა­ტა მის­მა ფას­მა

ავტორი:

ხინკალი და ლუდი კვლავ გაძვირდა - რამდენით მოიმატა მისმა ფასმა

ხინკალი და ლუდი კვლავ გაძვირდა - რამდენით მოიმატა მისმა ფასმა

ქართველებისთვის ერთ-ერთი ყველაზე საყვარელი პროდუქტები, ხინკალი და ლუდი ისევ გაძვირდა.

სტატისტიკის ეროვნული სამსახურის მონაცემებით, წელს დეკემბერში, წინა წლის იგივე პერიოდთან შედარებით, რესტორანში ხინკლის ფასი 12.4%-ით ხოლო ლუდის 11,3%-ით გაიზარდა.

ამავე მონაცემების მიხედვით, ინგრედიენტების ღირებულება, რომელიც ხინკლის მომზადებას სჭირდება, საანგარიშო პერიოდში შემდეგნაირად განისაზღვრა: ძროხის ხორცის ფარში 3%-ით გაძვირდა, ძროხის ხორცი - 2,3%-ით, მწვანილის 117.5%-ით, ხახვის 8.8%-ით; ხოლო, ფქვილი 0.8%-ით, ღორის ხორცი კი 1,5%-ით გაიაფდა.

ხინკალი კვლავ გაძვირდა - რამდენით მოიმატა მისმა ფასმა