სამფეროვანი შოკოლადის კრემის რეცეპტი "შოკოლადის ოქროს წიგნიდან"

სამფეროვანი შოკოლადის კრემის რეცეპტი "შოკოლადის ოქროს წიგნიდან"

გამოდის 6 ულუფა. მომზადების დრო: 30 წთ + 3 სთ გასაცივებლად.

რეცეპტი გახლავთ "შოკოლადის ოქროს წიგნიდან", რომელშიც 300-ზე მეტი გასაოცარი დესერტის რეცეპტი დაგხვდებათ. საუკეთესო დესერტები, ღვეზელები, ტარტები, მაფინები, კექსები, პუდინგები, კრემები, ტორტები, ნატიფი დესერტები, ნაყინი, სასმელი, კანფეტები და სხვა ტკბილეული - ეს ყველაფერი თავმოყრილია ამ მომაჯადოებელ წიგნში, რომელიც თქვენთვის შეიქმნა. წიგნის შესავალ ნაწილში ასევე გაეცნობით შოკოლადის ისტორიას ანტიკური ხანიდან თანამედროვეობამდე.

ინგრედიენტები:

  • 375 მლ ნაკლებცხიმიანი ნაღები
  • 1 ვანილის ჩხირი (ორად გახლეჩილი და გამოფხეკილი)
  • 90 გ. შავი შოკოლადი (მინიმუმ 60%-იანი კაკაოს შემცველობით)
  • წვრილად დაჭრილი 90 გ. რძიანი შოკოლადი
  • 90 გ. თეთრი შოკოლადი
  • 6 დიდი კვერცხის გული
  • 100 გ. შაქარი
  • 1/4 ჩ/კ. მარილი

მომზადების წესი:

  1. ნაღები და ვანილის ჩხირი ქვაბში მოათავსეთ და საშუალო ცეცხლზე ადუღებამდე მიიყვანეთ. ქურიდან გადადგით და 10 წთ-ით გააჩერეთ.
  2. სამივე სახეობის შოკოლადი ცალ-ცალკე ცეცხლგამძლე ჭურჭელში ორთქლის აბაზანაზე გაადნეთ. შემდეგ სამივე ქურიდან გადადგით და გააცივეთ.
  3. საშუალო ზომის ქვაბის 1/3 წყლით გაავსეთ და წამოადუღეთ.
  4. კვერცხის გულები საშუალო ზომის ჯამში მოათავსეთ, ჯამი მდუღარე წყლიან ქვაბში ჩადგით და გულები განუწყვეტლივ თქვიფეთ, სანამ მასა სპეციალური თერმომეტრით გასინჯვისას 80 გრადუს C-ს არ უჩვენებს. აცადეთ გაგრილდეს.
  5. 2-2 კვერცხის გული სამივე ჯამში თანაბრად გაანაწილეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე თქვიფეთ.
  6. შაქარი და მარილი პატარა ჯამში შეურიეთ და ეს ნაზავიც თანაბრად გაანაწილეთ შოკოლადიან ჯამებში. ურიეთ, სანამ შაქარი ბოლომდე გადნება.
  7. ნაღებიდან ვანილის ჩხირი ამოიღეთ. ნაღები ჯამებში გაანაწილეთ და კარგად ურიეთ.
  8. ჯამები ისევ ორთქლის აბაზანაზე დადგით და სამივე მასას იქამდე ურიეთ, სანამ კოვზს კარგად მიეკრობა.
  9. მოამზადეთ 6 დიდი ჭიქა. კრემები შიგ ფენებად ჩადეთ და დაახლოებით 3 სთ-ით მაცივარში მოათავსეთ, სანამ შეიკვრება.