მეცნიერება
პოლიტიკა

11

მაისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

კვირა, მთვარის მეთხუთმეტე დღე დაიწყება 20:34-ზე, მთვარე მორიელშია კრიტიკული დღეა. არ იჩხუბოთ. ეცადეთ, ეს დღე მშვიდად განვლოთ. არ დაიწყოთ ახალი საქმეები; მოერიდეთ მნიშვნელოვანი გადაწყვეტილებების მიღებას; ფინანსური საკითხების მოგვარება სხვა დღისთვის გადადეთ; ვაჭრობისთვის არახელსაყრელი დღეა, უძრავ ქონებასთან დაკავშირებული საკითხები სხვა დღეს მოაგვარეთ. აკონტროლეთ ემოციები. არასასურველია კამათი, ჩხუბი, საქმეების გარჩევა. არ გირჩევთ სამსახურის, საქმიანობის შეცვლას. სხვა დღისთვის გადადეთ მგზავრობა და მივლინება. კარგია შემოქმედებითი საქმიანობა, საოჯახო საქმეების შესრულება. ცუდი დღეა ქორწინებისა და ნიშნობისათვის. მატულობს ვენერიული დაავადებების რისკი. მოსალოდნელია ტრავმები, ქირურგიული ჩარევის ალბათობა.
მსოფლიო
სამხედრო
მოზაიკა
სპორტი
Faceამბები
კულტურა/შოუბიზნესი
კონფლიქტები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
შოკოლადის ფეტუჩინი კარაქით, სალბითა და ყველით
შოკოლადის ფეტუჩინი კარაქით, სალბითა და ყველით

ფე­ტუ­ჩი­ნი (fettucine) - იტალ. მა­კა­რო­ნის ნა­ირ­სა­ხე­ო­ბაა. გა­მო­დის 4 ულუ­ფა.

შე­მად­გენ­ლო­ბა

ფე­ტუ­ჩი­ნის­თვის:

  • 350 გ. ფქვი­ლი
  • 50 გ. კა­კაო
  • მწიკ­ვი მა­რი­ლი
  • 3 დიდი კვერ­ცხი, მსუ­ბუ­ქად ათ­ქვე­ფი­ლი
  • ცო­ტა­ო­დე­ნი მა­ნა­ნის ბურ­ღუ­ლი

სო­უ­სის­თვის:

  • 180 გ. კა­რა­ქი
  • 24 ც. სალ­ბის ფო­თო­ლი
  • ყვე­ლი (ბო­კონ­ჩი­ნი ან მო­ცა­რე­ლა) მწყრის კვერ­ცხის ზო­მის 12 პა­ტა­რა ბურ­თუ­ლა
  • ახალ­დაფ­ქუ­ლი ვარ­დის­ფე­რი პილ­პი­ლი

მომ­ზა­დე­ბის წესი:

ფე­ტუ­ჩი­ნი:

  1. ფქვი­ლი, კა­კაო და მა­რი­ლი ხის და­ფა­ზე და­ყა­რეთ და შუ­ა­ში ღრმუ­ლი გა­უ­კე­თეთ.
  2. ათ­ქვე­ფი­ლი კვერ­ცხე­ბი ჩა­ას­ხით და ფქვილს თი­თე­ბით ფრთხი­ლად შე­ა­ზი­ლეთ. ეცა­დეთ ღრმუ­ლის კედ­ლებს არ შე­ე­ხოთ, რომ კვერ­ცხი არ გად­მო­იღ­ვა­როს.
  3. და­ახ­ლო­ე­ბით 20 წთ ზი­ლეთ, ერ­თგვა­რო­ვა­ნი, ნაზი ცო­მის მი­ღე­ბამ­დე.
  4. ცე­ლო­ფან­ში გა­ახ­ვი­ეთ და 30 წთ და­ას­ვე­ნეთ. შემ­დეგ ცომი პას­ტის გა­მო­საყ­ვან და­ნად­გარ­ში გა­ა­ტა­რეთ ინ­სტრუქ­ცი­ის მი­ხედ­ვით: ჯერ - ფარ­თო, შემ­დეგ კი, ყო­ველ ჯერ­ზე, უფრო ვიწ­რო ლილ­ვა­კე­ბის სა­შუ­ა­ლე­ბით.ცომი ხში­რად უნდა გა­და­კე­ცოთ, რაც სა­ჭი­როა მისი ერ­თგვა­რო­ვა­ნი ფაქ­ტუ­რის­თვის. ასე გაბრტყე­ლე­ბულ ცომს მა­ნა­ნის ბურ­ღუ­ლი მო­აფ­რქვი­ეთ და სუფ­თა ტილო გა­და­ა­ფა­რეთ.
  5. და­ნად­გარს ამ­ჯე­რად 5 მმ-იანი საჭ­რე­ლი მო­არ­გეთ და მა­კა­რო­ნე­ბი გა­მო­იყ­ვა­ნეთ.
  6. პას­ტა მა­რი­ლი­ან, მდუ­ღა­რე წყალ­ში ჩა­ყა­რეთ და მო­ხარ­შეთ.

სო­უ­სი:

  1. სა­ნამ პას­ტა იხარ­შე­ბა, კა­რა­ქი სალბ­თან ერ­თად პა­ტა­რა ქვაბ­ში გა­ად­ნეთ.
  2. პას­ტა გა­და­წუ­რეთ და კა­რაქ­სა და სალბს ფრთხი­ლად შე­უ­რი­ეთ.
  3. დიდი ჩან­გა­ლი აი­ღეთ და მა­კა­რო­ნი ზედ ისე და­ახ­ვი­ეთ, რომ ფრინ­ვე­ლის ბუ­დე­სა­ვით გა­მო­ვი­დეს.ბუ­დე­ებს შუ­ა­ში სამ-სამი გუნ­და მო­ცა­რე­ლა ჩა­უ­წყვეთ და ახალ­დაფ­ქუ­ლი ვარ­დის­ფე­რი პილ­პი­ლი მო­ა­ყა­რეთ.
  4. ცხელ-ცხე­ლი მი­ირ­თვით.

სა­უ­კე­თე­სო დე­სერ­ტე­ბი, ღვე­ზე­ლე­ბი, ტარ­ტე­ბი, მა­ფი­ნე­ბი, კექ­სე­ბი, პუ­დინ­გე­ბი, კრე­მე­ბი, ტორ­ტე­ბი, ნა­ტი­ფი დე­სერ­ტე­ბი, ნა­ყი­ნი, სას­მე­ლი, კან­ფე­ტე­ბი და სხვა ტკბი­ლე­უ­ლი _ ეს ყვე­ლა­ფე­რი თავ­მოყ­რი­ლია ამ მო­მა­ჯა­დო­ე­ბელ წიგნ­ში, რო­მე­ლიც თქვენ­თვის შე­იქ­მნა. წიგ­ნის შე­სა­ვალ ნა­წილ­ში ასე­ვე გა­ეც­ნო­ბით შო­კო­ლა­დის ის­ტო­რი­ას ან­ტი­კუ­რი ხა­ნი­დან თა­ნა­მედ­რო­ვე­ო­ბამ­დე.

რუბრიკის სხვა სიახლეები
დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
დღეს, 9 მაისს, მეორე მსოფლიო ომში ფაშიზმზე გამარჯვებიდან 80 წელი შესრულდა

შოკოლადის ფეტუჩინი კარაქით, სალბითა და ყველით

შოკოლადის ფეტუჩინი კარაქით, სალბითა და ყველით

ფეტუჩინი (fettucine) - იტალ. მაკარონის ნაირსახეობაა. გამოდის 4 ულუფა.

შემადგენლობა

ფეტუჩინისთვის:

  • 350 გ. ფქვილი
  • 50 გ. კაკაო
  • მწიკვი მარილი
  • 3 დიდი კვერცხი, მსუბუქად ათქვეფილი
  • ცოტაოდენი მანანის ბურღული

სოუსისთვის:

  • 180 გ. კარაქი
  • 24 ც. სალბის ფოთოლი
  • ყველი (ბოკონჩინი ან მოცარელა) მწყრის კვერცხის ზომის 12 პატარა ბურთულა
  • ახალდაფქული ვარდისფერი პილპილი

მომზადების წესი:

ფეტუჩინი:

  1. ფქვილი, კაკაო და მარილი ხის დაფაზე დაყარეთ და შუაში ღრმული გაუკეთეთ.
  2. ათქვეფილი კვერცხები ჩაასხით და ფქვილს თითებით ფრთხილად შეაზილეთ. ეცადეთ ღრმულის კედლებს არ შეეხოთ, რომ კვერცხი არ გადმოიღვაროს.
  3. დაახლოებით 20 წთ ზილეთ, ერთგვაროვანი, ნაზი ცომის მიღებამდე.
  4. ცელოფანში გაახვიეთ და 30 წთ დაასვენეთ. შემდეგ ცომი პასტის გამოსაყვან დანადგარში გაატარეთ ინსტრუქციის მიხედვით: ჯერ - ფართო, შემდეგ კი, ყოველ ჯერზე, უფრო ვიწრო ლილვაკების საშუალებით.ცომი ხშირად უნდა გადაკეცოთ, რაც საჭიროა მისი ერთგვაროვანი ფაქტურისთვის. ასე გაბრტყელებულ ცომს მანანის ბურღული მოაფრქვიეთ და სუფთა ტილო გადააფარეთ.
  5. დანადგარს ამჯერად 5 მმ-იანი საჭრელი მოარგეთ და მაკარონები გამოიყვანეთ.
  6. პასტა მარილიან, მდუღარე წყალში ჩაყარეთ და მოხარშეთ.

სოუსი:

  1. სანამ პასტა იხარშება, კარაქი სალბთან ერთად პატარა ქვაბში გაადნეთ.
  2. პასტა გადაწურეთ და კარაქსა და სალბს ფრთხილად შეურიეთ.
  3. დიდი ჩანგალი აიღეთ და მაკარონი ზედ ისე დაახვიეთ, რომ ფრინველის ბუდესავით გამოვიდეს.ბუდეებს შუაში სამ-სამი გუნდა მოცარელა ჩაუწყვეთ და ახალდაფქული ვარდისფერი პილპილი მოაყარეთ.
  4. ცხელ-ცხელი მიირთვით.

საუკეთესო დესერტები, ღვეზელები, ტარტები, მაფინები, კექსები, პუდინგები, კრემები, ტორტები, ნატიფი დესერტები, ნაყინი, სასმელი, კანფეტები და სხვა ტკბილეული _ ეს ყველაფერი თავმოყრილია ამ მომაჯადოებელ წიგნში, რომელიც თქვენთვის შეიქმნა. წიგნის შესავალ ნაწილში ასევე გაეცნობით შოკოლადის ისტორიას ანტიკური ხანიდან თანამედროვეობამდე.