ფეტუჩინი (fettucine) - იტალ. მაკარონის ნაირსახეობაა. გამოდის 4 ულუფა.
შემადგენლობა
ფეტუჩინისთვის:
- 350 გ. ფქვილი
- 50 გ. კაკაო
- მწიკვი მარილი
- 3 დიდი კვერცხი, მსუბუქად ათქვეფილი
- ცოტაოდენი მანანის ბურღული
სოუსისთვის:
- 180 გ. კარაქი
- 24 ც. სალბის ფოთოლი
- ყველი (ბოკონჩინი ან მოცარელა) მწყრის კვერცხის ზომის 12 პატარა ბურთულა
- ახალდაფქული ვარდისფერი პილპილი
მომზადების წესი:
ფეტუჩინი:
- ფქვილი, კაკაო და მარილი ხის დაფაზე დაყარეთ და შუაში ღრმული გაუკეთეთ.
- ათქვეფილი კვერცხები ჩაასხით და ფქვილს თითებით ფრთხილად შეაზილეთ. ეცადეთ ღრმულის კედლებს არ შეეხოთ, რომ კვერცხი არ გადმოიღვაროს.
- დაახლოებით 20 წთ ზილეთ, ერთგვაროვანი, ნაზი ცომის მიღებამდე.
- ცელოფანში გაახვიეთ და 30 წთ დაასვენეთ. შემდეგ ცომი პასტის გამოსაყვან დანადგარში გაატარეთ ინსტრუქციის მიხედვით: ჯერ - ფართო, შემდეგ კი, ყოველ ჯერზე, უფრო ვიწრო ლილვაკების საშუალებით.ცომი ხშირად უნდა გადაკეცოთ, რაც საჭიროა მისი ერთგვაროვანი ფაქტურისთვის. ასე გაბრტყელებულ ცომს მანანის ბურღული მოაფრქვიეთ და სუფთა ტილო გადააფარეთ.
- დანადგარს ამჯერად 5 მმ-იანი საჭრელი მოარგეთ და მაკარონები გამოიყვანეთ.
- პასტა მარილიან, მდუღარე წყალში ჩაყარეთ და მოხარშეთ.
სოუსი:
- სანამ პასტა იხარშება, კარაქი სალბთან ერთად პატარა ქვაბში გაადნეთ.
- პასტა გადაწურეთ და კარაქსა და სალბს ფრთხილად შეურიეთ.
- დიდი ჩანგალი აიღეთ და მაკარონი ზედ ისე დაახვიეთ, რომ ფრინველის ბუდესავით გამოვიდეს.ბუდეებს შუაში სამ-სამი გუნდა მოცარელა ჩაუწყვეთ და ახალდაფქული ვარდისფერი პილპილი მოაყარეთ.
- ცხელ-ცხელი მიირთვით.
საუკეთესო დესერტები, ღვეზელები, ტარტები, მაფინები, კექსები, პუდინგები, კრემები, ტორტები, ნატიფი დესერტები, ნაყინი, სასმელი, კანფეტები და სხვა ტკბილეული _ ეს ყველაფერი თავმოყრილია ამ მომაჯადოებელ წიგნში, რომელიც თქვენთვის შეიქმნა. წიგნის შესავალ ნაწილში ასევე გაეცნობით შოკოლადის ისტორიას ანტიკური ხანიდან თანამედროვეობამდე.