სურსათის ეროვნული სააგენტო მოსახლეობას მოუწოდებს, არ შეიძინოს ხორცი ისეთ ადგილებში, სადაც არ არის დაცული მისი შენახვის პირობები.
სურსათის ეროვნული სააგენტოს ცნობით, ხორცი უნდა ინახებოდეს დახურულ მაცივარში, შესაბამისი ტემპერატურული რეჟიმის დაცვით (2-დან 6 გრადუსამდე).
"საახალწლოდ იზრდება მოთხოვნა ხორცზე, ხორცპროდუქტებსა და სხვა მალფუჭებად სურსათზე.
ეტიკეტი განთავსებული უნდა იყოს თვალსაჩინო ადგილას; ეტიკეტზე დატანილი უნდა იყოს დეტალური ინფორმაცია ხორცის წარმომავლობისა და სარეალიზაციო ვადების შესახებ.
ვეტერინარული ზედამხედველობის გარეშე დაკლული და რეალიზებული ხორცისა და ცხოველური წარმოშობის სურსათის (რძე და რძის პროდუქტები, თევზი და თევზპროდუქტები) გამოყენებით, ადამიანის დაავადების რისკი მაღალია. ადამიანს შეიძლება გადაედოს სიცოცხლისა და ჯანმრთელობისათვის საშიში დაავადებები“,- აღნიშნულია ინფორმაციაში.
წაიკითხეთ ასევე:
კი არ უნდა გვაფრთხილოს და რჩევები მოგვცედ 365 დღე წელიწადში მთელი ქვეყნის მაშტაბით უნდა დადიოდნენ სავაჭრო ცენტრებში, ბაზრობებზე და მაღაზიებში და ამოწმებდნენ როგორც სურსათის ვარგისიანობას ასევე შენახვის პირობებს.
მაგარია სტატია გამოაქვეყნეს და პასუხისმგებლობა მოიხსნეს. ამ სტატიას საქონლის ვარგისიანობის და შესანახი ინვენტარის შემოწმების წესები, შემოწმებისათვის საჭირო ინვენტარის ჩამონათვალიც მოეყოლებინათ, რომ შევიძინოთ და მაღაზიასა თუ ბაზრობებზე აღჭურვილებმა ვიაროთ:))))
მოსახლეობამ უნდა არკვიოს, ვირის, ჯორის, ცხენის ხორცი რომელია თუ შესაბამისმა უწყებებმა, ისე წერთ თითქოს დეზერტირების ბაზარში სრულ შესანახ პირობებში იყოს ხორცი და ცხენის ხორცი არ იყიდებოდეს განსაკუთრებით, პირველ სართულზე, კუდები აქვთ გადაბმული ქორვაჭარს და ვეტსამსახურს, რაზე უნდა ილაპარაკო.