პოლიტიკა
სამართალი

12

მაისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

ორშაბათი, მთვარის მეთექვსმეტე დღე დაიწყება 21:55-ზე, მთვარე მორიელშია მშვიდობიანი საქმეები წარმატებით დასრულდება. კაპიტალდაბანდებებს მოერიდეთ. კარგი დღეა იურიდიული საკითხების მოსაგვარებლად, სასამართლო პროცესების დასაწყებად. კარგი დღეა შემოქმედებითი საქმიანობისთვის. გარშემო მყოფებთან ურთიერთობისას გამოიჩინეთ ტაქტი. უფროსს მნიშვნელოვან საკითხებზე საუბრისთვის ნუ შეხვდებით; წვრილ-წვრილი საკითხები მოაგვარეთ. კარგი დღეა დასვენების, მოგზაურობის, ფიზიკური დატვირთვისა და საოჯახო საქმეების შესრულებისთვის. მოერიდეთ ალკოჰოლის მიღებას, მოწევას. არც იშიმშილოთ და არც კუჭი გადატვირთოთ.
მეცნიერება
მსოფლიო
კონფლიქტები
კულტურა/შოუბიზნესი
სამხედრო
მოზაიკა
სპორტი
Faceამბები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
კერძი, რომელიც საუკუნეებს ითვლის - უგემრიელესი უელსის რეარბიტსის სწრაფი რეცეპტი შეფისგან
კერძი, რომელიც საუკუნეებს ითვლის - უგემრიელესი უელსის რეარბიტსის სწრაფი რეცეპტი შეფისგან

"უელ­სის რე­არ­ბიტ­სი“ უელ­სის ნა­ცი­ო­ნა­ლუ­რი კერ­ძია. მისი ის­ტო­რია სა­უ­კუ­ნე­ებს ით­ვლის. 3 სექ­ტემ­ბე­რი კი უელსში, "უელ­სის რე­არ­ბიტ­სის“ სა­ერ­თა­შო­რი­სო დღედ არის აღი­ა­რე­ბუ­ლი. მის მო­სამ­ზა­დებ­ლად სა­ჭი­როა პუ­რის ნაჭ­რე­ბი, რო­მელ­ზეც შაშ­ხი, დამ­დნა­რი ყვე­ლი სხვა­დას­ხვა ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბის სო­უს­თან ერ­თად უნდა გა­მო­ცხვეს. კერ­ძი არაჩ­ვე­უ­ლებ­რი­ვი გე­მო­თი და არო­მა­ტით გა­მო­ირ­ჩე­ვა.

სა­უ­კუ­ნე­ე­ბის მან­ძილ­ზე, კერ­ძის და­სა­ხე­ლე­ბამ დიდი ცვლი­ლე­ბე­ბი გა­ნი­ცა­და. ჯერ კი­დევ მე-16 სა­უ­კუ­ნე­ში, მას caws pobi ეწო­დე­ბო­და, რაც შემ­წვარ ყველს ნიშ­ნავს. მე-17 სა­უ­კუ­ნე­ში ის „უელ­სის რე­ბი­ტის“ (უელ­სის კურ­დღე­ლი) და­სა­ხე­ლე­ბით გვხვდე­ბა. ის­ტო­რი­კო­სე­ბი ამ ფაქტს იუ­მო­რით ხსნი­ან, კერ­ძოდ კი, იმ პე­რი­ოდ­ში დიდ ბრი­ტა­ნეთ­ში, სხვა­დას­ხვა კერძსა თუ პრო­დუქტს რე­გი­ო­ნის­თვის და­მა­ხა­სი­ა­თე­ბე­ლი, თუმ­ცა კონ­კრე­ტუ­ლად პრო­დუქ­ტის­თვის უჩ­ვე­უ­ლო სა­ხელს არ­ქმევ­დნენ. სწო­რედ ასე აიხ­სნე­ბა კერ­ძის და­სახ­ლე­ბა­ში სი­ტყვა „კურ­დღლის“ არ­სე­ბო­ბა მი­უ­ხე­და­ვად იმი­სა, რომ მის შე­მად­გენ­ლო­ბა­ში კურ­დღლის ხორ­ცი სუ­ლაც არ შე­დის.

მე-18 სა­უ­კუ­ნე­ში კერ­ძის და­სა­ხე­ლე­ბამ კი­დევ ერთხელ გა­ნი­ცა­და ცვლი­ლე­ბა და სა­ბო­ლო­ოდ ეწო­და სა­ხე­ლი, რომ­ლი­თაც დღეს ვიც­ნობთ მას - „უელ­სის რე­არ­ბიტ­სი“. სწო­რედ ამ და­სა­ხე­ლე­ბით გას­ცდა კერ­ძი სა­ზღვრებს და მსოფ­ლი­ოს არა­ერთ ქვე­ყა­ნა­ში და­ი­წყეს მისი მომ­ზა­დე­ბა. „უელ­სის რე­არ­ბიტ­სი“ ასე­ვე პა­ბე­ბის ფა­ვო­რი­ტი კერ­ძია.

ნოყი­ე­რი, გემ­რი­ე­ლი, არო­მა­ტუ­ლი და სწრა­ფად მო­სამ­ზა­დე­ბე­ლი "უელ­სის რე­არ­ბიტ­სის“ რე­ცეპტს "ნი­კო­რა“ და შეფი თამ­თა კი­კა­ლე­იშ­ვი­ლი წარ­მო­გიდ­გენთ. სცა­დეთ თქვენც:

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
დღეს, 9 მაისს, მეორე მსოფლიო ომში ფაშიზმზე გამარჯვებიდან 80 წელი შესრულდა
ავტორი:

კერძი, რომელიც საუკუნეებს ითვლის - უგემრიელესი უელსის რეარბიტსის სწრაფი რეცეპტი შეფისგან

კერძი, რომელიც საუკუნეებს ითვლის - უგემრიელესი უელსის რეარბიტსის სწრაფი რეცეპტი შეფისგან

"უელსის რეარბიტსი“ უელსის ნაციონალური კერძია. მისი ისტორია საუკუნეებს ითვლის. 3 სექტემბერი კი უელსში, "უელსის რეარბიტსის“ საერთაშორისო დღედ არის აღიარებული. მის მოსამზადებლად საჭიროა პურის ნაჭრები, რომელზეც შაშხი, დამდნარი ყველი სხვადასხვა ინგრედიენტების სოუსთან ერთად უნდა გამოცხვეს. კერძი არაჩვეულებრივი გემოთი და არომატით გამოირჩევა.

საუკუნეების მანძილზე, კერძის დასახელებამ დიდი ცვლილებები განიცადა. ჯერ კიდევ მე-16 საუკუნეში, მას caws pobi ეწოდებოდა, რაც შემწვარ ყველს ნიშნავს. მე-17 საუკუნეში ის „უელსის რებიტის“ (უელსის კურდღელი) დასახელებით გვხვდება. ისტორიკოსები ამ ფაქტს იუმორით ხსნიან, კერძოდ კი, იმ პერიოდში დიდ ბრიტანეთში, სხვადასხვა კერძსა თუ პროდუქტს რეგიონისთვის დამახასიათებელი, თუმცა კონკრეტულად პროდუქტისთვის უჩვეულო სახელს არქმევდნენ. სწორედ ასე აიხსნება კერძის დასახლებაში სიტყვა „კურდღლის“ არსებობა მიუხედავად იმისა, რომ მის შემადგენლობაში კურდღლის ხორცი სულაც არ შედის.

მე-18 საუკუნეში კერძის დასახელებამ კიდევ ერთხელ განიცადა ცვლილება და საბოლოოდ ეწოდა სახელი, რომლითაც დღეს ვიცნობთ მას - „უელსის რეარბიტსი“. სწორედ ამ დასახელებით გასცდა კერძი საზღვრებს და მსოფლიოს არაერთ ქვეყანაში დაიწყეს მისი მომზადება. „უელსის რეარბიტსი“ ასევე პაბების ფავორიტი კერძია.

ნოყიერი, გემრიელი, არომატული და სწრაფად მოსამზადებელი "უელსის რეარბიტსის“ რეცეპტს "ნიკორა“ და შეფი თამთა კიკალეიშვილი წარმოგიდგენთ. სცადეთ თქვენც:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/QDC3wNHozF4" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

MIT-ს სამეწარმეო ქსელში გაწევრიანების შემდეგ, BTU-ს სტარტაპ ფონდი მასშტაბებს აფართოებს

თუ სუნთქვის შეკავება 30 წმ მაინც შეგიძლიათ, დიდია იმის ალბათობა, რომ ფილტვები დაზიანებული არაა – ყარამან ფაღავა კოვიდ19-ზე ბავშვებში და მის შესაძლო გართულებებზე

Buongiorno იტალიიდან: ერთ-ერთი ყველაზე გემრიელი ყველის – „მოცარელას“ ისტორია (+ შემწვარი ყველის სენდვიჩის რეცეპტი)