ავტორი:

"ნამდვილი სუში" თბილისში - Sushi Room-ის წარმატების ისტორია

"ნამდვილი სუში" თბილისში - Sushi Room-ის წარმატების ისტორია

იაპონური სამზარეულო მსოფლიოში ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული და მოთხოვნადია. სუშის ამზადებენ და უყვართ მსოფლიოს თითქმის ყველა ქვეყანაში. ბოლო წლებში, საქართველოშიც უამრავი იაპონური რესტორანი გაიხსნა, რამაც ქართველ გურმანებს, შესაძლებლობა მისცა დააგემოვნონ ამომავალი მზის ქვეყნის ტრადიციული სამზარეულო და გაეცნონ მის კულტურას.

ითვლება, რომ იაპონიის შემდეგ, ყველაზე გემრიელად და პროფესიონალურად სუშის ამერიკასა და გერმანიის ქალაქ ჰამბურგში ამზადებენ. ამერიკაში შეიქმნა პოპულარული როლები სახელწოდებით „კალიფორნია“ და „ფილადელფია“, ხოლო ჰამბურგი იაპონური სამზარეულოს უამრავ პროფესიონალს უყრის თავს.

სწორედ ამ ქალაქში რვა წლიანი ცხოვრებისა და სუშის რესტორანში მუშაობის შემდეგ გადაწყვიტა გიორგი დანიელიძემ თბილისში რესტორანი Sushi Room გაეხსნა და ქართველებისთვის ნამდვილი სუში შეეთავაზებინა.

ქართველი შეფი კულინარიის რთულ ხელოვნებას იაპონელ პროფესიონალ მზარეულებთან ეუფლებოდა. იაპონური სამზარეულოს სიყვარულმა კი საკუთარი რესტორნის გახსნის იდეა შთააგონა, რომელიც ჯერ გერმანიაში, ხოლო შემდეგ, "სუში რუმის" სახით, საქართველოში წამოიწყო.

დანიელიძე რესტორნის გახსნის დღიდან, ინოვაციებს ნერგავს - Sushi Room-ის სამზარეულო დღემდე განახლების მუდმივ პროცესშია.

"სუშის მომზადების ტექნოლოგია მუდმივ ევოლუციის პროცესშია. „სუში რუმის” მზარეულები ახალი ინგრედიენტების დანერგვასთან ერთად, მომზადების ახლებურ მეთოდებსაც იყენებენ, თუმცა მუდამ ინარჩუნებენ იაპონურ ესთეტიკასა და დახვეწილობას.

ჩვენთან თითოეული კერძი შთაგონებით მზადდება, იმ შთაგონებით რომელიც ამომავალი მზის ქვეყანას უკავშირდება. კერძის შემადგენელი ცალკეული ინგრედიენტი, განსაკუთრებული ყურადღებით ირჩევა და ყოველი მათგანი უმაღლესი ხარისხისაა. გულით მომზადებული კერძების ვიზუალი ჰარმონიულად ერწყმის მათ გემოს. ასე მზადდება ჩვენი სტუმრებისთვის ნამდვილი სუში“ - გვიამბობს შეფი გიორგი დანიელიძე.

"სუში რუმში" განსაკუთრებულ მასპინძლობასთან ერთად, სტუმრებს იაპონური სამზარეულოს 150-მდე კერძის დაგემოვნების შესაძლებლობა აქვთ: საშიმი, ნიგირი, ტემაკი, წვნიანები, გუნკანი, როგორც ტრადიციული ისე არატრადიციული (ძირითადად ამერიკული) როლები... დღესდღეობით სუშის მრავალი სახეობა არსებობს, თუმცა ძირითადი კატეგორიები შემდეგია:

მაკი (maki) - მაკი „სუშის როლია“. ჩვეულებრივ, ორი ამ სამი ტიპის თევზს, ბრინჯს, ბოსტნეულს ან ზღვის პროდუქტებს მოიცავს, გახვეულია ნორიში (გადამუშავებული წყალმცენარეების ფირფიტა) და იჭრება მცირე ნაჭრებად.

ტემაკი (temaki) - ტემაკი კონუსის ფორმის ნორიში გახვეული სუშია, რომელიც ბრინჯის, ზღვის პროდუქტებისა და ბოსტნეულისგან შედგება.

საშიმი (sashimi) - მზადდება უმი თევზისგან. უმეტესად წითელი ორაგულის ხორცისგან, ხშირად იყენებენ თინუსსაც, უმატებენ ცოტაოდენ ზღვის მარილს და ავლებენ სოიოს საწებელში. იჭრება მოგრძო ბრტყელ ნაჭრებად. მიირთმევენ ბრინჯის გარეშე.

გუნკანი (gunkan) - გუნკანი ნორიში გახვეულ ბრინჯის, ზღვის პროდუქტების და მფრინავი თევზის ქვირითისგან მზადდება. იაპონურად სიტყვა გუნკანი „საბრძოლო ნავს“ ნიშნავს. კერძსაც თითქოს ნავის ფორმა აქვს.

ნიგირი (nigiri) - ის ვასაბით შეზავებულ ბრინჯის ბურთზე მოთავსებული დამუშავებული უმი თევზის ნაჭრის ან ზღვის პროდუქტებისგან შედგება.

იაპონური სამზარეულოს მოყვარულები, რომლებიც სხავადასხვა ქვეყნებში აგემოვნებენ სუშის, კარგად იციან, რომ იაპონურ რესტორნებში დამონტაჟებულია კონვეირი, რომელიც ბარის გარშემო მოძრაობს, ზოგავს სერვირების დროს და შეკვეთის მოლოდინს ახალისებს. ამ სერვისით სარგებლობა თბილისის Sushi Room-შიც შესაძლებელია.

"კონვეირი - სუშის მატარებელი, იგივე სუშის მოძრავი დახლი - ეს ინოვაციაც ჩვენ დავნერგეთ პირველებმა არა მარტო თბილისში, არამედ მთელს ამიერკავკასიაში. მისი მთავარი უპირატესობა არის ის, რომ შემოსულ სტუმარს აღარ უწევს ლოდინი სუშის მომზადებაზე. ასევე სერვირებასაც თვითონ კონვეირი ახდენს და ამდენად, სერვირების დროც იზოგება… და ბოლოს, კონვეირთან ჯდომა სახალისოა, რადგან განსხვავებული და მოსახერხებელია" - გვიხსნის გიორგი დანიელიძე.

როგორც Sushi Room-ში განმარტავენ, ერთადერთი არიან თბილისში, რომელთაც პროდუქცია თავად შემოაქვთ ევროპიდან და 100%-ით პასუხისმგებელი არიან კერძების ხარისხზე.

"სუში რუმის სლოგანია "ნამდვილი სუში", რომელიც გულისხმობს, უმაღლესი ხარისხის ინგრედიენტების შერჩევას, დამუშავებას და მომხმარებლებისთვის პრემიუმ ხარისხის პროდუქტის მიწოდებას.

აქ გვაქვს ევროპული ნოუჰაუ და ევროსტანდარტის სრული დაცვით ხორციელდება, როგორც სამზადისი, ასევე მომსახურება. "სუში რუმმა" "ტრიპედვაიზერზე", "გუგლსა" და "ფეისბუქზე" ძალიან კარგი რეიტინგი დაიმსახურა მომხმარებლებისგან. ამ ყველაფერს, რა თქმა უნდა, ჩვენი კმაყოფილი სტუმრები ხდიან შესაძლებელს“ - ამბობენ Sushi Room-ში.

საერთაშორისო სტანდარტების დაცვა მხოლოდ პროდუქციის ევროპიდან შემოტანით არ შემოიფარგლება, Sushi Room-ის მოწვევით, საქართველოს ხშირად სტუმრობს კონსულტანტი, ამერიკაში მოღვაწე იაპონელი შეფ-მზარეული, კაზ ოკოჩი, რომელიც ატარებს მასტერკლასებს "სუში რუმის" თანამშრომლებისთვის, აკონტროლებს პროცესსა და ხარისხს.

სუშის გარდა, სხვა მრავალი სახეობის იაპონურ კერძთან ერთად, "სუში რუმში" გურმანებს დახვდებათ იაპონური დელიკატესი - ვაგიუს სტეიკი.

"Sushi Room ერთადერთი ადგილია საქართველოში, სადაც შეგიძლიათ დააგემოვნოთ ნამდვილი იაპონური დელიკატესი - ძროხის მარმარილოსებრ ხორცი, ვაგიუსი (COBE) . „მარმარილოსებური” სახელი ხორცს კუნთების მთელ მოცულობაში ცხიმოვანი ჩანართების თანაბრად განაწილების გამო მიეკუთვნა.

ვაგიუ არის ერთადერთი ჯიში, რომელიც ბუნებრივად იძლევა მარმარილოსებრ ხორცს, რომელიც თევზზე უფრო მსუბუქი და ჰაეროვანია....ამის გასინჯვა ნამდვილად ღირს." - აღნიშნავენ Sushi Room-ში.

Sushi Room მომხმარებელს ასევე სთავაზობს: ადგილზე მიტანის სერვისს; სუშის მასტერკლასებს მოყვარული მზარეულებისთვის; სუში-შეფ მზარეულის სახლში გამოძახებას წვეულებისთვის; სუშის მიწოდებას ქეითერინგ კომპანიებისთვის; ორიგინალური სუშის ტორტის მომზადებას მომხმარებლის სურვილის და გემოვნების მიხედვით.

(R)

ავტორი: თეკლე ჯანელიძე

თიბისი  იპოთეკური სესხების სუბსიდირების სახელმწიფო პროგრამაში ერთვება

როგორ ვლინდება ლაქტოზის აუტანლობა და რით შეგვიძლია ჩავანაცვლოთ ცხოველური რძე ბავშვთა კვებაში?

კავკასიის კარიბჭე ყაზბეგში, იგივე Porta Caucasia Kazbegi - ადგილი საიდანაც საქართველოს ზღაპრული სილამაზის აღმოჩენა იწყება