კონფლიქტები
მსოფლიო

13

მაისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

სამშაბათი, მთვარის მეჩვიდმეტე დღე დაიწყება 23:15-ზე, მთვარე მშვილდოსანს ესტუმრება 12:33-ზე კარგი დღეა ფინანსური საკითხების მოსაგვარებლად, ახალი საქმეების დასაწყებად. ვაჭრობა, უძრავ ქონებასთან დაკავშირებული საკითხების მოგვარება. შეხვედრების, ურთიერთობისა და მხიარულების დღეა. მოერიდეთ საქმეების გარჩევას. უფროსთან კონტაქტი კარგს არაფერს მოგიტანთ. კარგი დღეა მოგზაურობის დასაწყებად, საქმიანობის, სამსახურის შესაცვლელად. კარგი დღეა ქორწინებისთვის, ნიშნობისთვის. გაუფრთხილდით ღვიძლს. მოერიდეთ ღვიძლისა და ნაღვლის ბუშტის ოპერაციას. არ გადაუსხათ სხვას სისხლი და პირიქით.
სამხედრო
სამართალი
მეცნიერება
კულტურა/შოუბიზნესი
მოზაიკა
სპორტი
Faceამბები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
2020 წლის #CHEFმარკეტერის პირველ ღონისძიებას "ასკანელი გარდენმა" უმასპინძლა
2020 წლის #CHEFმარკეტერის პირველ ღონისძიებას "ასკანელი გარდენმა" უმასპინძლა

კუ­ლი­ნა­რი­უ­ლი შე­ჯიბ­რის #CHEFმარ­კე­ტე­რის 2020 წლის პირ­ველ ღო­ნის­ძი­ე­ბას, რეს­ტო­რან­მა „ას­კა­ნე­ლი გარ­დენ­მა“ უმას­პინ­ძლა.

ჟურ­ნალ "გემ­რი­ე­ლი­ას" კონ­კურ­სის მო­ნა­წი­ლე­ებს ამ­ჯე­რად, ხორ­ცის სა­ლა­თის მომ­ზა­დე­ბა და­ე­ვა­ლათ. სა­უ­კე­თე­სო შეფ-მარ­კე­ტე­რის ტი­ტუ­ლის მო­სა­პო­ვებ­ლად ერ­თმა­ნეთს ეჯიბ­რე­ბოდ­ნენ - "ჰუ­ა­ლინ­გის", "ქე­ბუ­ლი კლი­მა­ტის", "გა­ზელ ფა­ი­ნან­სის", "ჯი-ემ ფარ­მა­სა" და "ლო სალ­ტის" წარ­მო­მად­გენ­ლე­ბი.

ხუთ­მა კონ­კურ­სან­ტმა კერძს სა­კუ­თა­რი ინ­დი­ვი­დუ­ა­ლო­ბა და პი­კან­ტუ­რი გემო შე­მა­ტა. ტრა­დი­ცი­უ­ლად, ჟი­უ­რის წევ­რებ­მა სამი კრი­ტე­რი­უ­მის მი­ხედ­ვით შე­ა­ფა­სეს კონ­კურ­სან­ტე­ბი - კერ­ძის ვი­ზუ­ა­ლი, გემო და ორი­გი­ნა­ლუ­რი სა­ხე­ლი.

გა­მარ­ჯვე­ბუ­ლი კომ­პე­ტენ­ტურ­მა ჟი­უ­რიმ გა­მო­ავ­ლი­ნა, რო­მე­ლიც სტამ­ბა "კო­ლო­რის", რეს­ტო­რან "ას­კა­ნე­ლი გარ­დე­ნის" შე­ფი­სა და მარ­კე­ტინ­გის მე­ნე­ჯე­რის­გან შედ­გე­ბო­და.

#CHEFმარ­კე­ტე­რის იან­ვრის თვის გა­მარ­ჯვე­ბუ­ლი „ქე­ბუ­ლი კლი­მა­ტის“ მარ­კე­ტე­რი მა­რი­ამ ლო­ბოც­კა­ია გახ­და, რო­მელ­მაც კერძს "ქე­ბუ­ლი სა­ლა­თი" და­არ­ქვა. ღო­ნის­ძი­ე­ბის სპონ­სო­რებ­მა - სტამ­ბა "კო­ლორ­მა" და გა­მომ­ცემ­ლო­ბა "პა­ლიტ­რა L"-მა ყვე­ლა მო­ნა­წი­ლეს­თვის პრი­ზე­ბი და­ა­წე­სეს.

#CHEFმარ­კე­ტე­რის იან­ვრის თვის გა­მარ­ჯვე­ბუ­ლი, მა­რი­ამ ლო­ბოც­კა­ია:

"კერ­ძი თა­ვი­დან ბო­ლომ­დე იმპრო­ვი­ზა­ცი­აა. გან­სა­კუთ­რე­ბუ­ლი რე­ცეპ­ტიც არ შე­მი­მუ­შა­ვე­ბია. არ­სე­ბუ­ლი ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბით მო­ვი­ფიქ­რე, რო­გორც ჩანს, ყვე­ლა­ზე კარ­გი ვერ­სია. კუ­ლი­ნა­რი­ას ჩემს ცხოვ­რე­ბა­ში არც ისე დიდი ად­გი­ლი უჭი­რავს და შე­სა­ბა­მი­სად, კერ­ძებ­საც იშ­ვი­ა­თად ვამ­ზა­დებ".

"ას­კა­ნე­ლი გარ­დე­ნის" მარ­კე­ტინ­გის მე­ნე­ჯე­რი, თათა ყუ­ფა­რა­ძე:

"ას­კა­ნე­ლი გარ­დე­ნი" ახ­ლად­გახნ­სი­ლი რეს­ტო­რა­ნია, რო­მე­ლიც „ას­კა­ნე­ლი ძმე­ბის“ ღვი­ნის ქარ­ხნის ტე­რი­ტო­რი­ა­ზე მდე­ბა­რე­ობს. აქ სტუმ­რებს ვთა­ვა­ზობთ მრა­ვალ­ფე­რო­ვან მე­ნი­უს, ევ­რო­პუ­ლი, აზი­უ­რი, კავ­კა­სი­უ­რი სა­ავ­ტო­რო კერ­ძე­ბით. აქვე ტარ­დე­ბა ჩურ­ჩხე­ლის ამოვ­ლე­ბის, ხინ­კლის მოხ­ვე­ვის, პუ­რის ჩაკ­ვრის მას­ტერკლა­სე­ბი.

მო­ხა­რუ­ლე­ბი ვართ 2020 წლი­სის "შეფ­მარ­კე­ტე­რის" სე­ზო­ნი ჩვენ­თან გა­იხ­სნა. იმე­დი გვაქვს, მსგავ­სი ღო­ნის­ძე­ბე­ბით ხში­რად ჩა­ტარ­დე­ბა ჩვენ­თან".

ღო­ნის­ძი­ე­ბის სტუმ­რებ­მა კონ­კურ­სის შემ­დეგ "ას­კა­ნე­ლი გარ­დე­ნის" გა­მორ­ჩე­უ­ლი კერ­ძე­ბი და არა­ერ­თი სა­ხე­ო­ბის ღვი­ნო და­ა­გე­მოვ­ნეს.

კომ­პა­ნია „ას­კა­ნე­ლი ჯგუ­ფის“ ის­ტო­რია 18 წლის წინ ძმებ­მა ჩხა­ი­ძე­ებ­მა და­ი­წყეს, რო­დე­საც სა­ფუძ­ვე­ლი ჩა­უ­ყა­რეს ღვი­ნის მწარ­მო­ე­ბელ კომ­პა­ნია „ას­კა­ნელ ძმებს“, რაც ერთ-ერთ მსხვილ კო­პა­ნი­ას წარ­მო­ად­გენს სა­ქარ­თვე­ლოს და არა მარ­ტო სა­ქარ­თვე­ლოს მას­შტა­ბით.

და­უ­ღა­ლა­ვი შრო­მის შე­დე­გად კომ­პა­ნია წლე­ბის გან­მავ­ლო­ბა­ში იზ­რდე­ბო­და და დღეს-დღე­ო­ბით არამ­ხო­ლოდ „ას­კა­ნელ ძმებს“, არა­მედ ბა­თუმ­სა და თბი­ლის­ში არ­სე­ბულ რეს­ტორ­ნებს, „ტე­რა­სა ას­კა­ნელ­სა" და“ უკვე „ას­კა­ნე­ლი გარ­დენ­საც“ მო­ი­ცავს.

ავტორი:

2020 წლის #CHEFმარკეტერის პირველ ღონისძიებას "ასკანელი გარდენმა" უმასპინძლა

2020 წლის #CHEFმარკეტერის პირველ ღონისძიებას "ასკანელი გარდენმა" უმასპინძლა

კულინარიული შეჯიბრის #CHEFმარკეტერის 2020 წლის პირველ ღონისძიებას, რესტორანმა „ასკანელი გარდენმა“ უმასპინძლა.

ჟურნალ "გემრიელიას" კონკურსის მონაწილეებს ამჯერად, ხორცის სალათის მომზადება დაევალათ. საუკეთესო შეფ-მარკეტერის ტიტულის მოსაპოვებლად ერთმანეთს ეჯიბრებოდნენ - "ჰუალინგის", "ქებული კლიმატის", "გაზელ ფაინანსის", "ჯი-ემ ფარმასა" და "ლო სალტის" წარმომადგენლები.

ხუთმა კონკურსანტმა კერძს საკუთარი ინდივიდუალობა და პიკანტური გემო შემატა. ტრადიციულად, ჟიურის წევრებმა სამი კრიტერიუმის მიხედვით შეაფასეს კონკურსანტები - კერძის ვიზუალი, გემო და ორიგინალური სახელი.

გამარჯვებული კომპეტენტურმა ჟიურიმ გამოავლინა, რომელიც სტამბა "კოლორის", რესტორან "ასკანელი გარდენის" შეფისა და მარკეტინგის მენეჯერისგან შედგებოდა.

#CHEFმარკეტერის იანვრის თვის გამარჯვებული „ქებული კლიმატის“ მარკეტერი მარიამ ლობოცკაია გახდა, რომელმაც კერძს "ქებული სალათი" დაარქვა. ღონისძიების სპონსორებმა - სტამბა "კოლორმა" და გამომცემლობა "პალიტრა L"-მა ყველა მონაწილესთვის პრიზები დააწესეს.

#CHEFმარკეტერის იანვრის თვის გამარჯვებული, მარიამ ლობოცკაია:

"კერძი თავიდან ბოლომდე იმპროვიზაციაა. განსაკუთრებული რეცეპტიც არ შემიმუშავებია. არსებული ინგრედიენტებით მოვიფიქრე, როგორც ჩანს, ყველაზე კარგი ვერსია. კულინარიას ჩემს ცხოვრებაში არც ისე დიდი ადგილი უჭირავს და შესაბამისად, კერძებსაც იშვიათად ვამზადებ".

"ასკანელი გარდენის" მარკეტინგის მენეჯერი, თათა ყუფარაძე:

"ასკანელი გარდენი" ახლადგახნსილი რესტორანია, რომელიც „ასკანელი ძმების“ ღვინის ქარხნის ტერიტორიაზე მდებარეობს. აქ სტუმრებს ვთავაზობთ მრავალფეროვან მენიუს, ევროპული, აზიური, კავკასიური საავტორო კერძებით. აქვე ტარდება ჩურჩხელის ამოვლების, ხინკლის მოხვევის, პურის ჩაკვრის მასტერკლასები.

მოხარულები ვართ 2020 წლისის "შეფმარკეტერის" სეზონი ჩვენთან გაიხსნა. იმედი გვაქვს, მსგავსი ღონისძებებით ხშირად ჩატარდება ჩვენთან".

ღონისძიების სტუმრებმა კონკურსის შემდეგ "ასკანელი გარდენის" გამორჩეული კერძები და არაერთი სახეობის ღვინო დააგემოვნეს.

კომპანია „ასკანელი ჯგუფის“ ისტორია 18 წლის წინ ძმებმა ჩხაიძეებმა დაიწყეს, როდესაც საფუძველი ჩაუყარეს ღვინის მწარმოებელ კომპანია „ასკანელ ძმებს“, რაც ერთ-ერთ მსხვილ კოპანიას წარმოადგენს საქართველოს და არა მარტო საქართველოს მასშტაბით.

დაუღალავი შრომის შედეგად კომპანია წლების განმავლობაში იზრდებოდა და დღეს-დღეობით არამხოლოდ „ასკანელ ძმებს“, არამედ ბათუმსა და თბილისში არსებულ რესტორნებს, „ტერასა ასკანელსა" და“ უკვე „ასკანელი გარდენსაც“ მოიცავს.

არქის სპორტში განხორციელებული ქველმოქმედებისთვის ჯილდო გადაეცა

აღიარება ჩუმი გმირობისთვის

რით განსხვავდება ერთმანეთისგან ქრონიკული და მწვავე ტკივილი და როგორ ვუმკურნალოთ მათ?