მსოფლიო
პოლიტიკა
სამხედრო

25

მარტი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

სამშაბათი, მთვარის ოცდამეექვსე დღე დაიწყება 06:31-ზე, მთვარე მერწყულში საკმაოდ რთული დღეა. თავი შეიკავეთ ყოველგვარი კონფლიქტისგან. არ დაიწყოთ ახალი საქმეები. მოერიდეთ ფულის ხარჯვას; ვაჭრობაში არ მოტყუვდეთ. კარგი დღეა სწავლისა და გამოცდის ჩასაბარებლად. მოერიდეთ სამსახურის, საქმიანობის შეცვლას. უფროსთან კამათს. მგზავრობა და მივლინება სხვა დღისთვის გადადეთ. კარგია მსუბუქი ვარჯიში; საოჯახო საქმეების შესრულება. მოერიდეთ ხორციან კერძებს. სასურველია თევზისა და ბოსტნეულის. თავი შეიკავეთ მოწევისა და ალკოჰოლისგან. გაფრთხილდით, მოსალოდნელია ტრავმები და მოტეხილობები.
მოზაიკა
სამართალი
სპორტი
Faceამბები
კულტურა/შოუბიზნესი
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
თევზით მომზადებული 3 სალათის რეცეპტი საახალწლო სუფრისთვის
თევზით მომზადებული 3 სალათის რეცეპტი საახალწლო სუფრისთვის

ახა­ლი წლის დად­გო­მამ­დე ერთი კვი­რა­ღა დარ­ჩა. ამი­ტომ, კარ­გი იქ­ნე­ბა, რომ უკვე და­გეგ­მოთ, თუ რო­მე­ლი კერ­ძე­ბი და­ამ­შვე­ნებს თქვენს სა­დღე­სას­წა­უ­ლო სუფ­რას.

ორი­გი­ნა­ლუ­რი პრე­ზენ­ტა­ცია და დახ­ვე­წი­ლი გე­მოს კომ­ბი­ნა­ცია - ეს სწო­რედ ისაა, რაც წარ­მა­ტე­ბულ დღე­სას­წა­ულს სჭირ­დე­ბა.

თუ იმ ადა­მი­ან­თა კა­ტე­გო­რი­ას მი­ე­კუთ­ვნე­ბით, ვი­საც ტრა­დი­ცი­უ­ლი სა­ლა­თე­ბი („ოლი­ვიე“, „შუბა“ და სხვა) მო­ბეზ­რდა და მზად არის ახა­ლი ექ­სპე­რი­მენ­ტე­ბის­თვის, ეს სტა­ტია თქვენ­თვი­საა!

წარ­მო­გიდ­გენთ სამი სა­ა­ხალ­წლო სა­ლა­თის რე­ცეპტს, თევ­ზი­სა და ხი­ზი­ლა­ლის შე­მად­გენ­ლო­ბით:

1. სა­ლა­თა „სა­მე­ფო“ - ორა­გუ­ლით, კალ­მა­რე­ბი­თა და ხი­ზი­ლა­ლით

დახ­ვე­წი­ლი სა­ლა­თა წი­თე­ლი თევ­ზით, კალ­მა­რე­ბი­თა და წი­თე­ლი ხი­ზი­ლა­ლით უნდა მო­ამ­ზა­დოთ, თუ თავს გურ­მა­ნად თვლით.

ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი:

წი­თე­ლი ნორ­ვე­გი­უ­ლი ორა­გუ­ლი 150 გ.

კალ­მა­რი 150 გ.წი­თე­ლი

ხი­ზი­ლა­ლა 2 ს/კ.

პარ­მე­ზა­ნი 60 გ.

მო­ხარ­შუ­ლი კვერ­ცხი 2 ცალი.

მა­ი­ო­ნე­ზი 2 ს/კ.

მომ­ზა­დე­ბის წესი:

გა­ყი­ნუ­ლი კალ­მა­რი გა­ალღვეთ. მო­თუ­შეთ ტა­ფა­ში კა­რაქთან.აა­წყვეთ სა­ლა­თა: თეფ­შზე მო­ა­თავ­სეთ დაჭ­რი­ლი ორა­გუ­ლის ნაჭ­რე­ბი. შემ­დეგ - მა­ი­ო­ნე­ზი; მო­ხარ­შუ­ლი კვერ­ცხი; კალ­მა­რი, ყვე­ლი (გა­ხე­ხი­ლი).სა­ლა­თა ზე­მო­დან მორ­თეთ წი­თე­ლი ხი­ზი­ლა­ლით.

2. სა­ლა­თა „სა­ა­თი“

სა­ჭი­რო ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი:

ქა­შა­ყის ფილე

კარ­ტო­ფი­ლი 3 ცალი

კვერ­ცხი 3 ცალი

რბი­ლი ყვე­ლი 4 ცალი

სტა­ფი­ლო 2 ცალი

ნა­ღე­ბის კა­რა­ქი 30 გ.

ხახ­ვი 1 თავი

მა­ი­ო­ნე­ზი 250 გ.

ოხ­რა­ხუ­ში (მო­სარ­თა­ვად)მა­რი­ლი გე­მოვ­ნე­ბით

მომ­ზა­დე­ბის წესი:

მო­ხარ­შეთ ბოსტნე­უ­ლი და კვერ­ცხი. გა­ა­ცი­ვეთ.თეფ­შზე და­დეთ რგო­ლი (სა­ლა­თის ფორ­მის მი­სა­ცე­მად, რო­მელ­საც შემ­დეგ მოხ­სნით).გა­ხე­ხი­ლი კარ­ტო­ფი­ლი ჩა­ა­ფი­ნეთ ფორ­მის ძირ­ში, კარ­გად და­აბრტყე­ლეთ კოვ­ზით. წა­უს­ვით მა­ი­ო­ნე­ზი.და­ჭე­რით ქა­შა­ყი და და­ა­დეთ კარ­ტო­ფი­ლის ფე­ნას.ხახ­ვი და­ჭე­რით პა­ტა­რა კუ­ბე­ბად და მო­ა­ყა­რეთ თევზს. ყვე­ლა ფე­ნას გა­და­უს­ვით მა­ი­ო­ნე­ზი.კვერ­ცხის გუ­ლე­ბი და ცილა გა­ა­ცალ­კე­ვეთ. გული გა­და­ი­ნა­ხეთ, ცილა და­ჭე­რით წვრი­ლად და მო­ა­ყა­რეთ ხახვს.რბი­ლი ყვე­ლიც გა­ხე­ხეთ და და­ა­დეთ შემ­დეგ ფე­ნად. ზე­მო­დან მა­ი­ო­ნე­ზი გა­და­უს­ვით.გა­ყი­ნუ­ლი კა­რა­ქი გა­ხე­ხეთ სა­ხეხ­ზე და მო­ა­ყა­რეთ ყველს.ზე­მო­დან მო­ა­თავ­სეთ გა­ხე­ხი­ლი სტა­ფი­ლო და კვერ­ცხის გუ­ლე­ბი. სა­ლა­თა მზა­დაა. მორ­თეთ ზე­მო­დან ისე, რომ სა­ა­თის ვი­ზუ­ა­ლი მი­ი­ღოთ. გა­მო­ი­ყე­ნეთ სტა­ფი­ლო, ოხ­რა­ხუ­ში და მა­ი­ო­ნე­ზი.

3. სა­ლა­თა "ნაძ­ვის ხე"

ამ­გვა­რად გა­ფორ­მე­ბუ­ლი სა­ლა­თა ძა­ლი­ან უხ­დე­ბა სა­ა­ხალ­წლო სუფ­რას.

ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი:

ნორ­ვე­გი­უ­ლი ორა­გუ­ლი;ყვე­ლი – 250 გრ;ლი­მო­ნის წვე­ნი;კრე­კე­რი;მწვა­ნი­ლი.ბრო­წე­უ­ლის და სი­მინ­დის მარ­ცვლე­ბი მო­სარ­თა­ვად.

მომ­ზა­დე­ბის წესი:

სა­ლა­თის მომ­ზა­დე­ბა ძა­ლი­ან მარ­ტი­ვია. წვრი­ლად და­ჭე­რით ორა­გუ­ლი, და­უ­მა­ტეთ გა­ხე­ხი­ლი ყვე­ლი. მი­ღე­ბულ მა­სას და­ა­მა­ტეთ ცოტა ლი­მო­ნის წვე­ნი და შე­ა­ზა­ვეთ. ყვე­ლა­ფე­რი კარ­გად აუ­რი­ეთ, რომ ერ­თგვა­რო­ვა­ნი მასა მი­ი­ღოთ.მი­ე­ცით მას კო­ნუ­სის ფორ­მა და მწვა­ნი­ლით (კამა) მორ­თეთ ისე, რომ ნაძ­ვის ხეს და­ემ­სგავ­სოს.ზე­მო­დან სტა­ფი­ლოს ვარ­სკვლა­ვი და­ად­გით.სა­თა­მა­შო­ე­ბის ნაც­ვლად გა­მო­ი­ყე­ნეთ ბარ­და, ბრო­წე­უ­ლის და სი­მინ­დის მარ­ცვლე­ბი, წი­თე­ლი და ყვი­თე­ლი ბულ­გა­რუ­ლი წი­წა­კა ან კრე­კე­რე­ბი.

ცნო­ბის­თვის, თევ­ზის მრა­ვალ­ფე­რო­ვან და ხა­რის­ხი­ან არ­ჩე­ვანს გვთა­ვა­ზობს „ნი­კო­რას“ შვი­ლო­ბი­ლი კომ­პა­ნია „ოკე­ა­ნე“, რომ­ლის ასორ­ტი­მენ­ტში გა­მორ­ჩე­უ­ლი ად­გი­ლი უჭი­რავს პრე­სერ­ვებს.

მკითხველის კომენტარები / 2 /
თარიღის მიხედვით
მოწონების მიხედვით
ნინო
0

ყველი და კვერცხი როდიდან გახდა სამარხვო?

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
"ერთა ლიგის" "პლეი ოფის" საპასუხო მატჩში საქართველოს ნაკრებმა სომხეთი ანგარიშით 6:1 დაამარცხა
ავტორი:

თევზით მომზადებული 3 სალათის რეცეპტი საახალწლო სუფრისთვის

თევზით მომზადებული 3 სალათის რეცეპტი საახალწლო სუფრისთვის

ახალი წლის დადგომამდე ერთი კვირაღა დარჩა. ამიტომ, კარგი იქნება, რომ უკვე დაგეგმოთ, თუ რომელი კერძები დაამშვენებს თქვენს სადღესასწაულო სუფრას.

ორიგინალური პრეზენტაცია და დახვეწილი გემოს კომბინაცია - ეს სწორედ ისაა, რაც წარმატებულ დღესასწაულს სჭირდება.

თუ იმ ადამიანთა კატეგორიას მიეკუთვნებით, ვისაც ტრადიციული სალათები („ოლივიე“, „შუბა“ და სხვა) მობეზრდა და მზად არის ახალი ექსპერიმენტებისთვის, ეს სტატია თქვენთვისაა!

წარმოგიდგენთ სამი საახალწლო სალათის რეცეპტს, თევზისა და ხიზილალის შემადგენლობით:

1. სალათა „სამეფო“ - ორაგულით, კალმარებითა და ხიზილალით

დახვეწილი სალათა წითელი თევზით, კალმარებითა და წითელი ხიზილალით უნდა მოამზადოთ, თუ თავს გურმანად თვლით.

ინგრედიენტები:

წითელი ნორვეგიული ორაგული 150 გ.

კალმარი 150 გ.წითელი

ხიზილალა 2 ს/კ.

პარმეზანი 60 გ.

მოხარშული კვერცხი 2 ცალი.

მაიონეზი 2 ს/კ.

მომზადების წესი:

გაყინული კალმარი გაალღვეთ. მოთუშეთ ტაფაში კარაქთან.ააწყვეთ სალათა: თეფშზე მოათავსეთ დაჭრილი ორაგულის ნაჭრები. შემდეგ - მაიონეზი; მოხარშული კვერცხი; კალმარი, ყველი (გახეხილი).სალათა ზემოდან მორთეთ წითელი ხიზილალით.

2. სალათა „საათი“

საჭირო ინგრედიენტები:

ქაშაყის ფილე

კარტოფილი 3 ცალი

კვერცხი 3 ცალი

რბილი ყველი 4 ცალი

სტაფილო 2 ცალი

ნაღების კარაქი 30 გ.

ხახვი 1 თავი

მაიონეზი 250 გ.

ოხრახუში (მოსართავად)მარილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

მოხარშეთ ბოსტნეული და კვერცხი. გააცივეთ.თეფშზე დადეთ რგოლი (სალათის ფორმის მისაცემად, რომელსაც შემდეგ მოხსნით).გახეხილი კარტოფილი ჩააფინეთ ფორმის ძირში, კარგად დააბრტყელეთ კოვზით. წაუსვით მაიონეზი.დაჭერით ქაშაყი და დაადეთ კარტოფილის ფენას.ხახვი დაჭერით პატარა კუბებად და მოაყარეთ თევზს. ყველა ფენას გადაუსვით მაიონეზი.კვერცხის გულები და ცილა გააცალკევეთ. გული გადაინახეთ, ცილა დაჭერით წვრილად და მოაყარეთ ხახვს.რბილი ყველიც გახეხეთ და დაადეთ შემდეგ ფენად. ზემოდან მაიონეზი გადაუსვით.გაყინული კარაქი გახეხეთ სახეხზე და მოაყარეთ ყველს.ზემოდან მოათავსეთ გახეხილი სტაფილო და კვერცხის გულები. სალათა მზადაა. მორთეთ ზემოდან ისე, რომ საათის ვიზუალი მიიღოთ. გამოიყენეთ სტაფილო, ოხრახუში და მაიონეზი.

3. სალათა "ნაძვის ხე"

ამგვარად გაფორმებული სალათა ძალიან უხდება საახალწლო სუფრას.

ინგრედიენტები:

ნორვეგიული ორაგული;ყველი – 250 გრ;ლიმონის წვენი;კრეკერი;მწვანილი.ბროწეულის და სიმინდის მარცვლები მოსართავად.

მომზადების წესი:

სალათის მომზადება ძალიან მარტივია. წვრილად დაჭერით ორაგული, დაუმატეთ გახეხილი ყველი. მიღებულ მასას დაამატეთ ცოტა ლიმონის წვენი და შეაზავეთ. ყველაფერი კარგად აურიეთ, რომ ერთგვაროვანი მასა მიიღოთ.მიეცით მას კონუსის ფორმა და მწვანილით (კამა) მორთეთ ისე, რომ ნაძვის ხეს დაემსგავსოს.ზემოდან სტაფილოს ვარსკვლავი დაადგით.სათამაშოების ნაცვლად გამოიყენეთ ბარდა, ბროწეულის და სიმინდის მარცვლები, წითელი და ყვითელი ბულგარული წიწაკა ან კრეკერები.

ცნობისთვის, თევზის მრავალფეროვან და ხარისხიან არჩევანს გვთავაზობს „ნიკორას“ შვილობილი კომპანია „ოკეანე“, რომლის ასორტიმენტში გამორჩეული ადგილი უჭირავს პრესერვებს.

საახალწლო საჩუქრების დროა!

რა იგეგმება აჭარაში წინასაახალწლოდ?!

ვის დააჯილდოებენ „მაგნოლია 2019“-ზე ბათუმში